Je bent hier
Home > Columns > Vreemdgaan voor gevorderden

Vreemdgaan voor gevorderden

Ongeveer 40% van de vrouwen gaat vreemd. Geen idee of dat klopt. Boeit me ook totaal niet. Het is echter wel handig om in deze een getal te te noemen. Of in ieder geval net te doen alsof deze column ergens op gebaseerd is.

Feit is, dat steeds meer vrouwen vreemdgaan. Waar vroeger de man het predikaat vreemdganger kreeg op gestempeld, is tegenwoordig een ‘lichte’ omwenteling merkbaar.

Welke vrouwen vreemdgaan? Je kunt denk ik beter vragen welke vrouwen niet vreemdgaan.

Niet dat ik ze ken, die vrouwen die vreemdgaan. Terwijl ze zich ongetwijfeld in mijn vriendinnenkring bevinden. Vrouwen die het thuis niet meer zo zien zitten. Uitgekeken zijn op dezelfde snufferd die iedere avond op de bank hangt en een beetje om zich heen ligt te zappen. Links en rechts in zijn neus peutert. Zijn schoenen onder de tafel slingert. Om die daar vervolgens een hele week te laten liggen. Ongegeneerd wat ligt te ruften waarna hij luid geeuwend aankondigt dat het wel weer genoeg is geweest voor vandaag en zijn bed opzoekt. Nou ja zijn bed. Hun bed. Dat bed waar ze hem wel uit kan kijken. En dan niet alleen ’s morgens vroeg om een kop thee voor haar te zetten. Want kom op nou. Laten we eerlijk zijn. Na een jaar of vijftien wil je als vrouw wel eens iets nieuws. Kinderen zitten inmiddels hele dagen op school. Je baan heb je opgezegd omdat je de fouten in hun opvoeding toch echt heel graag zelf wilt maken. En daar zit je je dan de hele dag rot te vervelen. Het huishouden is immers geen dagtaak. Dat sommige vrouwen dit nog steeds beweren is onzin. Je haalt ’s ochtends een stofzuiger door de tent. Schudt de dekbedden een beetje op. Pleurt een was in de machine. Vouwt ondertussen de was uit de droger op en klaar ben je.

Tijd voor koffie met de buurvrouw. Maar die werkt, dus wat dan. Juist. Tijd voor koffie met die leuke huisvader die je iedere dag op het schoolplein treft en duidelijk op zoek is naar een verzetje. Zijn vrouw zorgt voor de centjes zodat papa leuk de playboy kan uithangen.

Iedere vreemdgaande vrouw heeft immers een vreemdgaande man nodig en dat is doorgaans hetzelfde type als zij iedere avond op de bank heeft hangen. Alleen het punt is dat hij bij een andere vrouw ligt te hangen.

In feite is het schoolplein, de crèche of desnoods het vriesvak bij AH een soort marktplaats voor vreemdgaan. Zowel mannen als vrouwen. Soms zou ik best willen weten wie van de moeders die om drie uur op het schoolplein staat die ochtend heeft liggen rollebollen met een vader die onverschillig tegen het hek aanhangt. Of wil ik het misschien toch niet weten. Laat me raden. Ach natuurlijk, dat weet ik al lang.

One thought on “Vreemdgaan voor gevorderden

  1. Haha good one!!
    ”Iedere vreemdgaande vrouw heeft immers een vreemdgaande man nodig en dat is doorgaans hetzelfde type als zij iedere avond op de bank heeft hangen. Alleen het punt is dat hij bij een andere vrouw ligt te hangen..”
    haha geniaal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top