Je bent hier
Home > Baby & Kind > Verslag Jurassic Kingdom Schiedam

Verslag Jurassic Kingdom Schiedam

Mama’s met dino-fans opgelet! Tot en met 29 juli komen de Dino’s tot leven in het Beatrixpark in Schiedam. Het populaire Jurassic Kingdom komt na een rondreis door Groot-Brittannië voor het eerst naar Nederland. De brullende tentoonstelling voor jong en oud brengt je terug naar de prehistorie.

Jurassic Kingdom Schiedam

Afgelopen zaterdag was de officiële opening voor bezoekers en een dag daarvoor, op vrijdag, kreeg de pers een preview van de openlucht tentoonstelling. Samen met oudste zoonlief reden we vanuit Amsterdam naar Schiedam om een kijkje te nemen. En wat wij daar aantroffen was ruim 30 levensechte dinosauriërs, op ware grootte, om ieder dino-fan overenthousiast te krijgen. Van mega grote dino’s tot pasgeborene en eieren, alles is te vinden. En denk je dat je de meeste dino soorten wel kent? Kans is groot dat er wel een of twee bijzitten waar je nog nooit van gehoord hebt.

Indrukwekkend en leerzaam

Jurassic Kingdom is niet enkel leuk en indrukwekkend, het is zeker ook leerzaam. Bij ieder dino tref je een handig scherm met informatie over het soort, waar en wanneer het geleefd heeft. Jurassic Kingdom wordt uiteraard niet voor niets levensecht genoemd. Vrijwel alle dino’s zijn van een bewegingssensor voorzien. Dit betekent dat wanneer je bij een dino in de beurt bent, deze zal gaan bewegen en grommen. Nou weet ik niet of bezoekers de dino’s mogen aanraken, maar ze voelen echt heel zacht aan. Erg indrukwekkend moet ik zeggen.

Met de dino’s op de foto

Ben je nou gezellig in het park dan wil je uiteraard ook leuke foto’s maken: daar heeft men ook aan gedacht! Je kunt op een, speciaal hiervoor gemaakt, dino zitten, in een dino ei kruipen of in de gevaarlijke bek van een dino kruipen. Naast deze mogelijkheden om echt gave foto’s te maken kun je natuurlijk ook gewoon naast ieder dino gaan staan en foto’s maken.

Wie het Beatrixpark kent weet dat deze mooi en groot is en dat er omheen genoeg te doen is. Van vervelen zal dan ook zeker geen sprake zijn. Zo vind je nabij de ingang van het park een kinderboerderij en speeltuin. Maar ook een restaurant met toiletvoorziening.

Je kunt dagelijks tussen 10:00 uur en 18:00 uur een bezoek aan het Jurassic Kingdom brengen. De tentoonstelling is voor zowel jong als oud super leuk. Het is een plek waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s.  Een bezoekje is dan ook echt de moeite waard.

Voor meer informatie bezoek hun website: jurassickingdom.uk/nl

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Verslag Jurassic Kingdom Schiedam

  1. Dit is echt fantastisch al die Dino’s .
    We gaan deze maand met de kleinkinderen een bezoekje brengen aan deze tentoonstelling en gaan even terug in de tijd.
    Wat zullen ze het leuk vinden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top