Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Ouderschap+ > Daddy > Verslag Monster Jam 2016

Verslag Monster Jam 2016

Het is inmiddels over een week geleden dat ik, samen met manlief en onze twee meiden, op zaterdag 2 juli Monster Jam bezocht. Voor ons was het de eerste keer dat we het monstertruck-event bezochten en voor mij en mijn meiden tevens de eerste keer in het Feijenoord stadion. Al jaren wilde manlief graag de show bezoeken maar het kwam er gewoon nooit eerder van. Je kun je dus voorstellen hoeveel zin hij er in had. In ieder geval veel meer zin dan onze meiden.

Vol enthousiasme reden we vanuit Amsterdam richting de Kuip in Rotterdam. We hadden toegang tot zowel de Monster Jam®Pit Party als de show zelf. De Monster Jam®Pit Party voorafgaand aan de show is bedoeld om fans de kans te geven om zowel dichtbij de sterren van de show als de trucks te komen. Je kon de Monster Jam trucks van dichtbij bekijken, de bestuurders ontmoeten, handtekeningen verzamelen en foto’s maken. Helaas is het ons door enorme drukte niet gelukt hier gebruik van te maken. Bestuurders hadden we niet gespot en ruimte om goede foto’s te maken kregen we ook niet. Met de enorme massa’s mensen hadden we geen rekening gehouden. Erg jammer, het had zo leuk kunnen zijn.

De Monster Jam®Pit Party was, wat ons betreft, geen succes maar de show zelf had dat alles ruimschoots goedgemaakt. Wat een spectaculaire show!monster jam 1Ongeveer een uurtje voor de show, die om 15.00 uur begon zaten we vol verwachting geduldig op de tribune te wachten. De Kuip was speciaal voor het event omgetoverd tot een parcours vol spannende obstakels. Om beschadiging aan het gras zo veel mogelijk te beperken werd het voetbalveld zo goed mogelijk afgeschermd.
Zoals te verwachten bestond het publiek grotendeels uit mannen/jongens. Maar ik moet ook eerlijk bekennen dat ik mij verbaasde over het (grote) aantal vrouwelijke bezoekers, dat had ik niet verwacht. Bewapend met voldoende lekkers en drinken vermaakten we ons in die uurtjes prima. Er werd muziek gedraaid en kort voor de start van de show werd er een kleine quiz gehouden. De stemming zat er goed in!monster jamAan Monster Jam 2016 deden er grote namen als Grave Digger, Max-D en Zombie mee en welgeteld drie vrouwelijke bestuurders: Madusa, Scooby-Doo!, en Monster Mutt Dalmatian. In totaal deden er 11 bestuurders/trucks mee. Jongste dochterlief van zes jaar was direct helemaal weg van Madusa.

Het event werd gestart met een race waarbij steeds twee trucks tegen elkaar moest racen. De truck met de snelste tijd ging door naar de volgende ronde. Ten slotte moesten de twee besten tegen elkaar strijden waarbij de winnaar Max-D is geworden en een beker in ontvangst nam. Erg leuk is dat hij de beker niet zelf hield maar deze aan een fan in het publiek gaf. Als echte fan is dit natuurlijk super!

Het tweede deel draaide om het maken van Donuts, hierbij moeten de monstertrucks als een dolle zo veel mogelijk cirkels draaien. De truck die dit het langste volhoudt of het beste deed wint. Erg leuk dat het publiek erbij betrokken werd door hard gejuich de winnaar te mogen bepalen.

Na een pauze werd het publiek met motorcrossers die adembenemende salto’s in de lucht deden voor het laatste onderdeel van het event opgewarmd. De motorcrossers waren een aangename afwisseling op de trucks en het publiek genoot er volop van. En zoals aangekondigd werd deed Max-D zijn kunstje waarbij hij over een stapel auto’s crostte.monster jam 2En ten slotte de Freestyle; het hoogtepunt van het event. Hier kregen wij extreme acts, hoge sprongen en onvoorstelbare stunts te zien. Iedere Monstertruck kreeg zijn/haar moment om het publiek, maar voornamelijk de jury, ervan te overtuigen dat hij/zij de beste is. Er werd niet alleen maar op achterwielen gereden, over auto’s gecrost en in de lucht gesprongen maar ook heuse salto’s kwamen er voorbij. Wat een spektakel was dit! Het doel was om zo veel mogelijk punten te verzamelen om uiteindelijk de hoogste punten te hebben en zo tot winnaar uitgeroepen te worden. Mede dankzij zijn geweldige salto werd Blue Thunder heel terecht tot winnaar uitgeroepen. Wat een spectaculaire show!

Na het event kregen fans (nogmaals) de kans om de bestuurders te ontmoeten en handtekeningen te verzamelen. Jongste dochterlief was vastbesloten om met Madusa op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen. Dit resulteerde in twee uurtjes in de rij wachten totdat wij eindelijk aan de beurt waren. Maar het was het wachten meer dan waard; dochterlief is er nog steeds erg blij mee.monster jam 3Monster Jam 2016 heeft met name op mijn jongste dochter van 6 veel indruk gemaakt. Naast dat mevrouwtje ons na de show ruim twee uurtjes in de rij heeft laten wachten heeft ze de hele terugweg naar Amsterdam het alleen maar over het event gehad. Om heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat mijn meiden het zo leuk zouden vinden, ze vonden het geweldig! Eenmaal thuis gearriveerd zijn beide meiden heel enthousiast met de trucks van hun grote broers gaan spelen en werd er wedstrijd gehouden.

Het was meer dan een geslaagde dag! De Monstertrucks hebben alles eruit gehaald om hun fans te vermaken. En erg leuk dat er na de show de mogelijkheid bestond om foto’s te maken en handtekeningen te verzamelen.

Monster Jam is een spectaculaire show voor zowel jong als oud. En niet alleen maar leuk voor mannen/jongens maar absoluut ook leuk voor het vrouwelijk geslacht. Zeker een aanrader om eens meegemaakt te hebben; een gezellig dagje met het gezin. Maar vergeet dan vooral niet om oorbeschermers mee te nemen. Het geluid is oorverdovend hard!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Verslag Monster Jam 2016

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top