Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Me Before You

Movie Sunday | Me Before You

Afgelopen periode heb ik bijna alleen maar actiefilms gekeken. Vermakelijk waren ze stuk voor stuk zeker wel, maar van een goede dramafilm op z’n tijd kan ik nog meer van genieten. Zo nu en dan is een goede dramafilm, denk ik, net waarnaar je op zoek naar bent. En of Me Before You goed is? Ik kan alvast verklappen dat ik een nieuwe favoriet erbij heb.
Me Before You 2Het verhaal

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan…

Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26-jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden.

Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.

Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.


Mijn mening

Ik ben zowel zonder enige verwachting als kennis naar deze film gaan kijken. Ik had er zelfs nog niet eerder van gehoord en ook de trailer had ik gek genoeg niet voorbij zien komen. En als ik heel eerlijk ben had ik er niet al te veel van verwacht. Maar de film heeft mij het tegendeel bewezen. Me Before You is een topfilm die je zeker eens gezien moet hebben

Me Before You is één van de beste films die ik in lange tijd heb gezien. Het is goed in elkaar gezet, het is realistisch, de acteurs spelen hun rollen geweldig goed en ondanks het zware onderwerp bevat het veel grappige momenten. De film is ontroerend, weet je emotioneel goed te raken en daarnaast zet het je ook nog eens aan het denken. En zoals het een goede dramafilm betaamt laat het je met een lach door je tranen heen achter. En alsof dat niet genoeg is zit er ook nog een mooie boodschap in over liefde en acceptatie. Kortom, Me Before You bevat alle elementen waaraan een goede dramafilm naar mijn mening moet voldoen. Zeker een aanrader!

Naast alle bovengenoemde elementen geeft Me Before You je een kijkje in de wereld van een persoon met een euthanasiewens en zijn geliefden. Hoe gaat een ieder hiermee om?

Ik heb met tranen en al erg van de film genoten. Het is een tranentrekker en zakdoekjes is een must!

Me Before You draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Movie Sunday | Me Before You

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top