Je bent hier
Home > Columns > Verslaafd?

Verslaafd?

smartphoneDruk druk druk
Wij moeders rennen, vliegen, combineren werk, huishouden en kids, facebooken, twitteren, whatsappen, skypen, wordfeuten, candy crushen en webshoppen ons helemaal suf op de tablet. En voor alles, ja echt alles is een app beschikbaar. Die ons leven net iets aangenamer of gemakkelijker maakt. En wanneer we boodschappen halen in de supermarkt (…) kijken we op onze smartphone. Want het boodschappenlijstje staat op een digitaal ‘geeltje’. Ondertussen leggen we een woordje in Wordfeud of proberen toch nog een level verder te komen in candy crush..’Hoe is die collega van de derde verdieping toch in dat hoge level gekomen?’. Zijn we met z’n allen verslaafd geworden?

Robots
Zwijgend en al turend op onze smartphone halen we boodschappen. Welke we natuurlijk eigenhandig registreren met een handscanner. Om ze vervolgens te betalen bij een pinautomaat, zonder cassiere. In een gedeelte waar een computerstem om de paar minuten commando’s schalt. ‘Scan hier uw bonuspas. Lees voor instructie de betaalautomaat’.  Efficienter zeker. Vooruitgang wellicht. Maar waar is het menselijke contact gebleven? Twee boodschappentassen vol met levensmiddelen, zonder een woord gesproken te hebben. Wie had dat ooit gedacht zo’n twintig jaar geleden. Tja, we doen er met z’n allen aan mee. De digitale revolutie. Een eigenwijze geheelonthouder daargelaten. En dan nog, lukt het bijna niet om ervan weg te blijven.

Verslaafd
Maar ik doe het sinds kort twee keer per week. Anderhalf uur per practise onttrek ik mij van de digitale wereld. Yoga heet het. Vinyasa yoga om precies te zijn. Of om in Westerse benamingen te blijven: Power yoga. Puur, fijn, zuiverend en vooral ruimte creërend in lichaam en geest. En bovenal menselijk. Ook is het stressreducerend, ga je er doelmatiger van handelen en zorgt het voor blijvende verhoogde vetverbranding. Fantastisch. Ik pluk er nu al de vruchten van. Ja, ik ben verslaafd! Nee, van afkicken is geen sprake. Deze verslaving omarm ik!

Mijn naam is Julia Donk-Payer. Zelfstandig werkende tekstschrijver en redacteur, met kennis van communicatie en marketing. Getrouwd en moeder van drie kids.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Verslaafd?

  1. Verdrietig word ik ervan. Van die mobiele app verslaafde mensen. Je kunt geen verjaardag meer vieren of de helft van jouw bezoek zit met hun hoofd ergens anders, voorover gebogen in zo’n rotschermpje.
    Het is de reden dat wij een huistelefoon hebben en een doodsimpele mobiel, die negen van de tien keer batterijloos als speelgoed voor mijn kleine man fungeert.

    Yoga, daarentegen, klinkt heerlijk!

    Liefs, Mama Krieltje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top