Je bent hier
Home > Headlines > Review: Tilburgse Kermis

Review: Tilburgse Kermis

Afgelopen maandag ben ik met mijn dochter van vier naar de kermis in Tilburg geweest. Deze kermis is de grootste van Nederland en Europa, er staan ruim 200 attracties en stands! Hoewel de kermis zeer aantrekkelijk is voor tieners, is er vooral voor de kleintjes ook veel te doen. Zij rijden in autootjes, varen in bootjes (op rails) die zelfs een gok-element hebben, kunnen ballen gooien, touwtjes trekken, paardrijden (op echte en geen echte paarden!) en er is zelfs een heuze Angry Birds stand, waar je het spel in het echie kan spelen!! Kinderen en dames altijd prijs!

Het gok-element met de bootjes is in de vorm van een bal waar een franje aanhangt. Het kind die de franje eraf trekt, verdient een gratis rit! Geen kind die dat niet leuk vindt, ze gieren het uit en zelfs degene die het spel speelt, heeft de grootste lol!

De prijzen variëren van 4 euro tot 0,75 cent. Het meest prijzig zijn de attracties die vlakbij het NS-station liggen, de goedkoopsten bevinden zich op het achterste terrein bij de winkels.

Omdat de attracties voor groteren en kleintjes goed afgewisseld staan, is een bezoek aan de Tilburgse kermis voor jong en oud een belevenis. Ook aan de inwendige mens is natuurlijk gedacht, alle soorten hapsnap en drank zijn vertegenwoordigd. Let ook hier op het prijsverschil, rondom het station zijn deze ook het meest prijzig.

Zeker met de trein is de kermis goed te bezoeken, omdat men vanaf het treinstation direct het kermisterrein oploopt. Parkeren kan bij diverse omliggende stations voor weinig of zelfs gratis en kinderen tot 11 jaar reizen voor 2,50 euro met een railrunnerkaartje mee.

Kortom: een leuk dagje uit voor iedereen!!
Goede tip: even buiten het terrein tussen de winkels op de Heuevelstraat zit De Pannenkoekenbakker. Heerlijke pannenkoeken voor een fatsoenlijke prijs, en onderweg erheen deelt men kaartjes uit voor gratis drinken bij de pannenkoek.
1 nadeel: de toiletten zitten op de 1e etage, bereikbaar via een wiebelige wenteltrap.

De Tilburgse Kermis kun je tot en met zondag 29 juli bezoeken.

Geschreven door: Linda Verkerk

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Review: Tilburgse Kermis

  1. Het is omdat wij zo ver vandaan wonen (amsterdam) anders was ik zeker met de kids erheen gegaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top