Je bent hier
Home > Headlines > Films uit eigen bodem

Films uit eigen bodem

Ik ben een filmliefhebber. Gezellig op de bank, met of zonder manlief, met een bak vers gebakken popcorn een mooi filmpje kijken met het surround-systeem aan voor dat extra geluidseffect. Ik hou van alle soorten films, van comedy tot thrillers; zolang een film een goed verhaallijn heeft ben ik van de partij.

Ik ben een filmliefhebber maar ik heb helemaal niets met Nederlandstalige films en ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook niet naar kijk. De meeste Nederlandstalige films heb ik nooit gezien. Het rare aan Nederlandstalige films is dat ik vaak de helft van wat zij zeggen niet versta. Het kost mij hierdoor veel inspanning om ze te kunnen volgen. Aan films als Turks fruit, waar ik redelijk goede verhalen over gehoord heb, heb ik zelf tot op heden nooit aandacht besteed. Mijn interesse in Nederlandstalige films is zwaar matig. Sinds kort is hier echter verandering in gekomen en dit door één film, namelijk: Komt een vrouw bij de dokter. Ook van deze film hoorde ik enkel positieve verhalen, maar dat was voor mij destijds niet genoeg reden om er daadwerkelijk naar te kijken. Zelfs niet toen het op de tv te zien was en manlief er helemaal in zat. Hij vond het een ontroerend mooi verhaal. Maar zelfs dat zorgde er niet voor dat ik interesse kreeg.

Vanaf heden kan ik zeggen dat ik tot de groep mensen behoor die de film “Komt een vrouw bij de dokter”, gezien heeft. Door alle lovende verhalen van manlief en de winkelverkoopster heb ik de dvd gekocht en deze samen met manlief bekeken. “Komt een vrouw bij de dokter” is een verfilming van de bestseller van Kluun, over een succesvolle reclameman wiens leven verandert in een chaos wanneer zijn jonge vrouw borstkanker krijgt. Het is een dramafilm die met zakdoekjes bekeken dient te worden want je zult gegarandeerd diep geraakt worden. Een prachtige en realistische film die je zeker gezien moet hebben. Ik heb overigens meegekregen dat het boek zelf mooier is, dus wellicht een tip deze te lezen.

Mijn kant-en-klaar-mening over Nederlandstalige films is door “Komt een vrouw bij de dokter” veranderd. En hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer van dergelijke hoogkwaliteit films van eigen bodem verwelkomen.

Wat is jouw mening over de film “Komt een vrouw bij de dokter” en wat is jouw favoriete Nederlandstalige film?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

5 thoughts on “Films uit eigen bodem

 1. Mijn favoriete Nederlandse films zijn: Schatjes, Mama is boos, De Lift en Amsterdamned. 🙂 Ik vind de Nederlande films juist heel goed. Maar ik houd daarentegen totaal niet van Nederlandstalige muziek! 🙂

 2. Nederland heeft het afgelopen tientallen jaren zeker voortgang geboekt wat betreft speelfilms. Er zijn vele titels welk ik heel erg goed vind. Komt een vrouw bij de dokter vind ik een prachtig verfilming van het boek, ze hebben allemaal erg hun best gedaan en dat is zeker weten te zien.

 3. Ik geniet ook van Nederlandse films, er zitten zeker goede titels tussen, mama is boos is ook een goede.
  @Yvonne, hou je in het algemeen niet van Ned.talige muziek of met name van een bepaalde soort?
  Ik vind de Nederlandstalige muziek van tegenwoordig ook goed, denk bijvoorbeeld aan de jonge talent zoals Gers Pardoel en vele meer.

 4. Ik had net zoals jou veel gehoord over de film. Ja hij is mooi… Maar ik vond hem niet super. Vond hem lang niet zo zielig en ernstig als men zei.
  Ik ben zelf naar de koninklijke premiere geweest van Nova Zembla. Zou ook zon geweldige 3d nederlandse film zijn. Dus hele hoge verwachtingen….Viel dat ff tegen…. Speciale 3d bril op, en viel zo tegen. Ik heb echt niet veel 3d gezien. Verhaal is mooi, maar niet super…. Mooi gefilmd, ja… maar heb mooier gezien…

 5. Het probleem is dat wij Nederlandse films met Amerikaanse films vergelijken en dan zijn ze niet super bijzonder. Maar toch vind ik dat de Nederlandse filmindustrie de afgelopen, laten we zeggen 10 jaren, enorme voortgang geboekt heeft. De films van nu zijn vele malen beter als 10 jaar terug.
  Ik heb zeker veel mooiere films gezien maar ik moet het Nederland nageven dat de films steeds beter worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top