Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Tips bij aanschaf van een nieuwe (winter)jas

Tips bij aanschaf van een nieuwe (winter)jas

winterjasHet is weer de tijd van het jaar, buiten wordt het steeds kouder en een goede winterjas is noodzakelijk. Elke herfst is het weer een opgave om leuke en warme winterjassen voor het gezin te vinden. De kids moeten nieuwe jassen hebben, met het tempo waarop kinderen van tegenwoordig groeien kun je haast nooit een jas een tweede jaar dragen. Gelukkig is dat bij papa en mama anders, omdat we natuurlijk al eeuwen klaar zijn met groeien en kunnen we, mits we er goed voor zorgen, een jas meerdere jaren dragen. En kopen we in het nieuwe seizoen een nieuwe jas, dan is dat vaak omdat we onze huidige jas niet meer mooi vinden staan of deze niet meer bij de huidige modebeeld vinden passen. Of we willen voor de afwisseling graag een extra jas erbij.

Zelf vind ik het leuk om meerdere jassen te hebben om te kunnen afwisselen maar ook om op mijn kledingstijl te kunnen afstemmen. Zo heb ik een alledaagse jas, deze draag ik het meest maar daarnaast ben ik in het bezit van een tweede jas die ik voor speciale gelegenheden tevoorschijn haal. Omdat het vinden van een geschikte jas soms niet zo gemakkelijk gaat heb ik  handige tips die je een stukje verder kunnen helpen en wellicht onnodige stress kunnen voorkomen.

Het doel van de jas
Ben je, net als mij, toe aan een nieuwe jas dan is het verstandig je eerst te bedenken wat voor ‘main’ functie de jas zal krijgen. Wordt het een alledaagse jas, voor werkdagen, voor speciale gelegenheden of toch een chic model voor zakelijke doeleinden? Door van te voren hierover na te denken kun je gerichter op zoek gaan.

jassen modelModel
Naast het doel van de jas is het ook handig om over het model na te denken. Ga je voor een kort model of toch liever voor een langer model. Elk model jas straalt weer iets anders uit. Neem bijvoorbeeld een lang model jas, deze is in het algemeen beter geschikt voor zakelijke afspraken dan een kort model dat boven de kont komt. Houd dus bij het aanschaffen van een nieuwe jas rekening met de uitstraling van de jas. Bovenstaande jassen zijn van Esprit

Stel een budget
Shoppen is ontzettend leuk maar ook heel verleidelijk. Bedenk daarom ook van te voren wat je budget is voor de aanschaf van een nieuwe jas is. Tijdens je zoektocht, of dit online is of in stenen winkels, je komt meerdere jassen tegen die in de smaak zullen vallen. En door van te voren een budget vast te stellen zul je het voor jezelf minder moeilijk maken. Maar ook voorkom je dat je geld uitgeeft dat eigenlijk andere doeleinden heeft.

Investeren
In het algemeen is het zo dat hoe beter de kwaliteit van een jas is des te meer je ervoor zal betalen. En een jas met een goede kwaliteit zal in de meeste gevallen langer meegaan. Wij mama’s groeien niet meer, investeer dus liever in een kwalitatief goede jas dat net wat duurder is. Spaar ervoor en geniet er langer van!

top jassenOnline shoppen
Uiteraard kun je voor het vinden van een leuk model winkel in en winkel uit slenteren maar thuis wanneer de kids in bed liggen is online shoppen net wat gemakkelijker. Vooral nu bijna alle winkels een online shop hebben die het voor ons drukke mama’s het wat gemakkelijker willen maken. Zo heeft bijvoorbeeld www.esprit.nl op haar webshop een top 10 winterjassen samengesteld, makkelijk en overzichtelijk dus. En wil je een artikel eerst passen dan kun je op  de site van Esprit eenvoudig naar een winkel bij jou in de buurt zoeken waar deze (nog) verkrijgbaar is of je bestelt hem direct online.

Het zijn wellicht voor de hand liggende tips maar toch is het zo dat velen van ons vaak zonder enige criteria voor de aanschaf van een nieuwe jas eropuit gaan. Voorkom onnodige stress en teleurstellingen door even de tijd te nemen en jezelf bovenstaande drie vragen te stellen.

Heb je al een winterjas aangeschaft of heb je er eentje op het oog?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Tips bij aanschaf van een nieuwe (winter)jas

  1. Goede tips! Wil je een goede jas zul je moeten neertellen, zo is dat met bijna alles.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top