Je bent hier
Home > Bizz-Mommy > Interview | Esther van der Ham + Winactie

Interview | Esther van der Ham + Winactie

Esther van der HamElsbeth de Jager interviewt Esther van der Ham, uitgever van Droomvallei Uitgeverij, auteur en illustrator.

Esther heeft naast haar baan anderhalve ‘schrijfdag’ per week. Haar eigen kinderen zijn haar meest kritische afnemers. Als zij een verhaal goed vinden, weet Esther dat het écht goed is. Ook het illustreren van haar boeken is een gezellige familiegebeurtenis. Esther zet de pennen en de inkt op tafel en vaak komen haar kinderen er dan gezellig bij zitten en wordt er gezamenlijk getekend en gekleurd.

Esther: ‘De relatie met kinderen is belangrijk. Ik wil die relatie met behulp van mijn boeken verdiepen. Wat speelt er bij een bepaald kind? Kan het kind dat onder woorden brengen?’
Of je nou vader, moeder, opa, oma, oppas, oom of tante bent, Esthers boeken staan garant voor veel lees- en kleurplezier. Trouwens, ook veel scholen gebruiken haar boeken.

Waarom zijn jouw boeken zo speciaal?
Esther: ‘Ik wil tot uitdrukking brengen wat er bij kinderen van binnen leeft. En ik wil kinderen helpen om dat ook zelf te kunnen.
Als mijn kinderen van school komen en ik vraag hoe hun dag was, zeggen ze ‘leuk.’ Als ik met ze aan tafel ga zitten en we gaan bijvoorbeeld zitten tekenen, komen de verhalen pas echt los. Zo werkt het ook met mijn voorleesinkleur-boeken. Elke voorleesinkleur-boek heeft een thema, bijvoorbeeld ‘troosten’ of ‘de nacht’. Door het verhaal voor te lezen, worden kinderen zich duidelijker bewust van wat ze nou eigenlijk voelen. Ze gaan het verhaal op zichzelf betrekken. Al kleurend denken ze er verder over na. Ik heb gemerkt dat het in de praktijk echt zo werkt. Een van mijn kinderen was gevallen en ik las Het bezoek van de Gouden Vogel voor. Mijn zoon wilde toen ook een ‘blij doosje’ maken en ging nadenken waar hij blij van werd.’

De dolfijn met sproetenEsthers nieuwe boek De dolfijn met sproeten behandelt het thema ‘pesten’ op een kleurrijke, vrolijke en fantasievolle manier. De achterliggende boodschap is duidelijk: Ieder kind heeft iets moois, iets unieks. Waardeer de ander om wat hij is en pest hem niet om wat hij niet is.
Daan de Dolfijn houdt van lezen, maar Ziva het Zeepaardje vindt lezen helemaal niks. Maar daarom kun je evengoed vriendjes zijn!
 ‘Lees jij het voor?’ vraagt Ziva. ‘Ik houd niet van lezen. De letters zijn klein en de bladzijden staan vaak veel te vol. Ik vind lezen vervelend,’ besluit ze.
Daans ogen worden groot van verbazing en hij antwoordt: ‘Ik vind lezen het leukste van alles op school. Wat doe jij dan het liefst?’
‘Schrijven en tekenen,’ zegt Ziva, ‘en verkeer natuurlijk. Octopussen van rechts hebben voorrang en dat soort dingen.’
Daan lacht. ‘Altijd stoppen bij een zeepaardpad als er iemand aan komt zwemmen! Goed kijken, naar links, naar rechts, naar onderen, naar boven, weer naar links en dan oversteken! Ja, daar houd ik ook van!’ 

Winnen:
Voor de kinderen van Mommy online-lezeressen heeft Esther een leuke actie. Kleur de kleurplaat van Daan de Dolfijn in, deze vind je op de site van de Droomvallei.  De ingekleurde kleurplaats kan gescand worden en via info@mommyonline.nl doorgemaild worden. Een foto van de kleurplaats mag ook doorgemaild worden.
Er is een eerste prijs beschikbaar (het hardcover boek van De dolfijn met sproeten) en speciaal voor de Mommy online-lezeressen ook een tweede prijs (verrassingspakket).

Tot en met woensdag 17 oktober 2013 kun je jouw mooi ingekleurde kleurplaats doormailen.

Voor meer info over Esther van der Ham en haar boeken bezoek: www.droomvallei.net of www.prachtboeken.nl

One thought on “Interview | Esther van der Ham + Winactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top