Je bent hier
Home > Columns > Stresmoment nummer 1

Stresmoment nummer 1

Ik ben er klaar mee. Nee…. ik ben er helemaal klaar mee. Dag in en dag uit sloof ik me uit om eten voor het gezin te bereiden. Gezond en soms wat minder gezond, dat doet er nu even niet toe. Met liefde bereid ik dagelijks het avondmaal maar dag in en dag uit is het wederom een toestand van geschreeuw en gedreig om er enigszins voor te zorgen dat mijn lieftallige kinderen hun bord leegeten. ‘Als je je bord niet leegeet dan kun je gelijk naar bed’, is een dagelijkse zin die rond etenstijd uit mijn mond rolt. Moet er nou per se elke avond gedreigd worden, vraag ik mij oprecht af? Ik kan mij de laatste keer dat ik rustig mijn avondeten heb mogen binnenwerken niet heugen. Zelf rustig aan tafel zitten is wat mijn koters betreft te veel gevraagd. Hoe hard ik ook mijn best doe om mijn kinderen de nodige tafelmanieren aan te leren, zij lappen het aan hun laars. We hebben voldoende stoelen in huis, maar zij vinden het veel leuker om staand naast de tafel een broodje te eten. Zitten ze voor de verandering wel gewoon op een stoel, dan kunnen ze niet van elkaar afblijven en blijven ze klieren. Ik kan me er soms zo kwaad om maken, is het soms onmogelijk om tijdens het eten rustig aan tafel te blijven zitten om vervolgens het bord leeg te eten? Maar dat is blijkbaar te veel van het goede.

Ik ben er helemaal klaar mee en dat zal ik dan ook laten blijken. Ja, deze mama heeft er helemaal genoeg van. Ik ben het zat en zal ze laten zien dat het ook anders kan. Ja, ik geef me gewonnen. Als ze niet willen eten dan hoeft het wat mij betreft lekker ook niet. Nog beter… ik bereid gewoon helemaal niets meer. Nee… zij willen niet eten dan hoef ik mij ook niet in de keuken uit te sloven om wat dan ook te bereiden. Eens zien hoe dat bevalt.

Deze mama gaat staken, tenminste…dat zou voor de verandering zeker wel fijn zijn. Gewoon mij er bij neerleggen en kijken wat de kids er dan van zullen vinden. Zullen ze naderhand dan keurig hun bordjes netjes leegeten of zal er weinig veranderen? Ik weet het niet. En helaas heb ik als moeder zijnde niet het hart om dit tot stand te brengen. Noem het maar laf, noem mij maar een zwakkeling maar ongeacht de hoeveelheid frustratie die rond etenstijd door mijn lichaam giert, voor mij is het belangrijk dat mijn kinderen hun avondeten binnen krijgen. En niet koken druist in tegen mijn eigen principes. Dus nee, ik laat mij niet gek maken, tenslotte is er het gezegde ‘wie het laatst lacht, lacht het best’. En ik ben van plan om als laatste te lachen.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Stresmoment nummer 1

  1. hier is het, mama bepaalt wat er gegeten wordt (of papa, maar das niet vaak haha) en hun bepalen hoeveel. hier geen stress aan tafel, werkt toch niet. wel moeten ze netjes aan tafel blijven zitten en niet klieren. maar hoeveel ze eten bepalen ze zelf…. op dit moment eet lyanne slecht broodjes. dan niet…. laatst was het het avond eten wat bleef staan…. geen probleem….. geef mulitvitamine bij dus als ze eens een periode wat minder eet krijgt ze dat in elk geval binnen…..

  2. Wat een stress, kan me voorstellen dat je dan even geen zin hebt om te koken, maar ze moeten toch eten, ja een boterham gaat er vaak beter in, maar ik denk dat jij hier wel uitkomt, even van je afgooien en opnieuw beginnen, diepe zucht… sterkte ermee!

  3. dat gevoel heb ik ook vaker pff abby eet ook heel erg weinig maar niet uit wat er staat al zou eht een bak vol haar favo snoep zijn. cb zegt steeds ja fase pff nu ik wat strenger ben begint ze eindelijk te eten wat de pot schaft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top