Je bent hier
Home > Headlines > Review: Twilight Breaking Dawn Part 2

Review: Twilight Breaking Dawn Part 2

Voor de “niet echte fans” onder ons een korte inleiding.

The Twilight Sage is een reeks van vijf films die over vampiers en weerwolven gaat.
Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en verhuist terug naar Forks waar ze bij haar vader gaat wonen. Op school maakt ze kennis met Edward Cullen.
Edward is anders dan andere jongens en Bella is beslist om te weten te komen wat er speelt, helemaal nadat Edward Bella redt van de dood.
Edward is een onsterfelijke vampier. Het verschil is alleen dat Edward geen bloed drinkt.
En dan hebben we nog Jacob, de vriend van vroeger. In het tweede deel New Moon vertrekt Edward en verdiepen Bella en Jacob de band met elkaar. Bella raakt verstrikt in het leven van de weerwolf, want dat is wat Jacob is.
Bella moet in deel drie van de reeks een keuze maken tussen Edward die weer terug gekomen is, of Jacob waar ze toch ook verliefd op geworden is. Door deze keuze herleeft de eeuwenoude vete tussen de vampiers en de weerwolven. Ook wordt Seattle geteisterd door een spoor van vampiermoorden.

Het laatste deel is opgedeeld in twee films. Breaking Dawn Part 1 en Part 2.
Edward en Bella trouwen en Bella blijkt zwanger te zijn. Dit zou onmogelijk zijn, maar toch blijkt het tegendeel. De familie van Edward is geschokt. Bella bevalt aan het einde van de film en verliest daarbij bijna het leven. Ze ontwaakt als vampier.
Breaking Dawn part 2 is op dit moment in de bioscoop te zien. Bella moet wennen aan haar nieuwe leven als vampier en als nieuwbakken moeder. Haar dochter Renesmee is een zeer bijzonder kind. Bella was nog mens op het moment dat ze het leven gaf aan haar dochter dus is Renesmee half vampier, half mens. Hierdoor blijkt ze heel snel oud te worden en wordt gevreesd voor haar leven. Hoe lang zal het duren voordat ze te oud is? Doordat er door de eeuwen heen meer speciale kinderen zijn geboren die hele dorpen uitmoorden wil de Volturi de familie uiteen trekken en Renesmee vermoorden. De familie Cullen wil dit natuurlijk tegengaan en gaan op zoek naar vrienden die kunnen getuigen dat Renesmee anders is dan alle andere speciale kinderen. Zal de Volturi hier in meegaan? Dit zul je zelf moeten gaan bekijken! Natuurlijk speelt er in dit verhaal nog veel meer moois. Maar om alles uit de doeken te doen zou de pret van het bekijken van de serie films verpesten. Het is zeer zeker de moeite waard om snel naar de bios te gaan en te genieten van The Twilight Sage Breaking Dawn Part 2.

De hele Twilight-reeks is een mooie, boeiende, goed in elkaar stekende vampierfilm. Voor fans zeker de moeite waard om allemaal te kijken. Persoonlijk vond ik het laatste deel wel het minst heftig. Er komt één gevecht tussen vampiers, weerwolven en de Volturi in voor. In de andere delen is meer van dit soort spektakels te zien. Dit houdt niet in dat het niet een heel mooie film is. Het is meer een zwijmelvrouwenfilm met een gelukkig en goed einde. Zeker een mooi einde van een geweldige reeks films. Jammer dat dit het laatste deel is.

Voor echte fans is de serie The Vampire Diaries eveneens een aanrader om te kijken. Op het moment is in Amerika Seizoen 4 begonnen, maar de andere delen zijn overal op internet te bekijken. En natuurlijk kun je deze ook gewoon kopen. Kleine tip van een echte fan!

6 thoughts on “Review: Twilight Breaking Dawn Part 2

 1. Ik wilde deze laatste deel de eerste bios-dag heel graag maar helaas stonden we er niet bij stil dat alles vol gereserveerd zou worden. Dus geen plekje vrij op de tijdstippen dat wij konden. Nu twijfel ik of het nog wel de moeite waard is of gewoon rustig afwachten totdat het op dvd uit is. Maar goed….. hoe dan ook, ik moet deze laatste deel uiteraard wel zien 🙂

 2. Ik moet deze ook nog zien. Al wel alle boeken gelezen dus weet wel ongeveer wat er zal gebeuren.
  Vond in de vorige film wel de make-up van de vampiers soms erg slecht eruit zien; hoop dat dit nu beter is geworden!

 3. @Marjon, de boeken ken ik zelf niet, zijn ze nou beter als de verfilming? Heb je ze in het engels of ned gelezen? De make-up viel inderdaad wel erg op 🙂

 4. Hoi Nicky,
  ik vind de boeken altijd beter, alhoewel ik de eerste film ook erg goed vind. In de boeken kan je een nog beter beeld vormen over hoe Bella zich voelt / wat ze denkt en komt er nog meer in voor dan in de film.
  Weet je trouwens dat Stepanie Meyer ook aan een boek was begonnen over hoe Edward het allemaal beleefd? Deze is nooit uitgekomen omdat iemand de ruwe versie online had gezet waarna Stephanie Meyer het ook maar op har website heeft gepubliceerd en niet meer verder is gaan schrijven aan dit boek: http://www.stepheniemeyer.com/pdf/midnightsun_partial_draft4.pdf
  Ik ga vandaag naar de film en ben erg benieuwd!
  Gr,
  Marjon

 5. Misschien dat ik toch nog de boeken ga lezen, van de bib lenen.
  Dat is ontzettend balen dat je zo hard aan een boek werkt en dat er een gek alles online zet.
  Bedankt voor de link, zal het zeker gaan lezen.
  En? Wat vind je van de film?

 6. vond de film wat tegen vallen. Vond het eerste deel beter. Make-up was zoals verwacht niet erg mooi.
  Vond het wel leuk dat er een ander plot is gebruikt in de film. Ik zat echt op het puntje van mijn stoel omdat ik niet wist hoe het zou eindigen. Erg leuk en verrassend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top