Je bent hier
Home > Headlines > Zelf pepernoten bakken

Zelf pepernoten bakken

Hier in huis blijven pepernoten niet lang liggen. Manlief is er gek op en de kids hebben deze genen blijkbaar van hun vader overgenomen. Allemaal zijn ze dol op koekjes en dergelijke. Op z’n tijd vind ik pepernoten wel lekker en kan ik het waarderen, maar ik heb er ook weer gauw genoeg van. Jarenlang kopen we pepernoten zodra ze in de winkel verkrijgbaar zijn. Alvorens de goedheilige in het land is zijn manlief en zijn koters aan de pepernoten geslagen. Ook dit jaar was het niet veel anders.

Op mijn zoektocht naar leuke ideeën om in deze tijd van het jaar met de kids te doen, kwam ik de zelfbak-kruidnoten van Koopmans tegen. Leek mij voor de verandering wel leuk om samen met de kids pepernoten te maken in plaats van uit de winkel te halen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik voorheen niet eens wist dat er een mix voor pepernoten bestaat. Dat is natuurlijk makkelijker dan alle ingrediënten zelf toevoegen en zo.

Vorige weekend was het dan zover. Omdat het ook voor mij de eerste keer is dat ik aan de slag ging met pepernoten bakken besloot ik om de eerste ronde zonder kinderen te doen en dat zij met de tweede ronde mochten helpen.
In een pak kruidnotenmix zitten twee zakjes. Een zakje is voldoende voor het vullen van een bakplaat. En zoals bij alle zelfbakproducten vind je op de achterzijde de bereidingswijze.

Het voorbereiden van de pepernoten verliep spoedig en tijdens het bakken komt er een overheerlijke geur vrij. Wat ik enigszins tegen vond vallen was de hoeveelheid pepernoten die je met een mix kunt maken. Ik had eigenlijk wel verwacht meer eruit te zullen halen en met vijf kinderen waren de pepernoten dan ook binnen enkele minuten op.

Ik ben zeker tevreden met het eindresultaat. De eerste ronde pepernoten waren wat aan de grote kant maar de tweede ronde hadden een perfecte maat. De kinderen vonden het leuk om mee te helpen en het naar binnen werken natuurlijk nog leuker. Het is zeker voor herhaling vatbaar maar dan met meerdere pakken. Ik moet wel zeggen dat pepernoten uit de winkel meenemen veel makkelijker is.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Zelf pepernoten bakken

  1. Jammer dat ik geen foto’s kan plaatsen…wij hebben namelijk vorige week zelf pepernoten gebakken. Wat een feest! Ging erg makkelijk met zo’n pakje echter het opruimen van al het geknoei duurde langer dan het maken. Maar ze smaakte erg lekker en mijn zoontje vond het erg leuk om te doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top