Je bent hier
Home > Columns > Sporttest

Sporttest

sporttestNu de kinderen ouder worden, worden verschillende dingen wat gemakkelijker. Niet alleen hebben ze inmiddels de leeftijd dat je ze kunt uitleggen waarom iets niet mag en ze, in het meest positieve geval, dat ook willen snappen daarnaast kun je ze om een boodschap sturen en klusjes laten klaren. Oudere kinderen hebben zo hun voordelen. Ruud kan ik inmiddels met een gerust hart een uurtje alleen thuis laten en soms de opdracht geven om een beetje op zijn zus te letten.

Als ze ouder worden komen er wel weer andere zaken om de hoek kijken. Sport bijvoorbeeld. Wat Maaike betreft geldt hetzelfde wat voor Ruud altijd gold, zij mag pas op een sport naar keuze nadat ze haar zwemdiploma heeft gehaald en dat lijkt, net als bij haar broer destijds, nog best een tijdrovende bezigheid te zijn. Maar Ruud heeft zijn diploma’s allang binnen en heeft inmiddels ook al de nodige sporten geprobeerd.

We zijn begonnen met karate maar dat had Ruud bij de eerste de beste kijkles wel gezien, daarna kwam voetbal en dat heeft hij toch ruim een jaar volgehouden. Na voetbal kwam de scouting maar ook dat bleek leuker in zijn fantasie dan in werkelijkheid. Inmiddels zit Ruud al ruim een jaar op voltige (een soort gymen maar dan op een paard in beweging) en dat blijft leuk maar Ruud wilde eigenlijk best op nog een sport. Lang heeft hij nagedacht over turnen. Turnen klinkt dan wel een stuk stoerder dan gym maar het is natuurlijk exact hetzelfde en op de gym zitten bijna uitsluitend meisjes. Ruud had al bedacht dat, als hij op turnen zou gaan, hij dat dan in een dorp verderop zou doen zodat hij geen klasgenootjes tegen zou komen. Maar nadat hij van een vriend die sprak uit ervaring, had gehoord dat je als jongen toch wel een beetje werd uitgelachen als je op de gym zat zag hij toch maar van zijn turn ambities af.

Inmiddels heeft Ruud opnieuw een keuze gemaakt, Ruud zit sinds kort op ponyrijles. Een logische zet maar wel eentje die de nodige kosten met zich mee brengt. Ponyrijden daar kun je niet zomaar even mee beginnen, daar zijn de nodige atributen voor vereist. Om te beginnen is daar de verplichte valhelm. Nou had ik het geluk dat ik een nogal klein hoofd heb of Ruud een grote maar hoe dan ook, mijn valhelm past Ruud ook dus dat scheelt. Maar met een valhelm alleen kom je er niet want voor ponyrijden heb je speciale laarzen nodig,  paardrijlaarzen en die moesten dus speciaal worden aangeschaft. Gelukkig kan een joggingbroek voorlopig de rijbroek vervangen totdat we zeker weten dat deze sport een blijvertje is. Ik heb al genoeg tenues boven in de kast liggen en ik heb weinig zin om naast het trainingspak van de voetbalclub en het tenue van de scouting straks ook nog een haast ongebruikte rijbroek met dito laarzen aan te schuiven.

Karina Andeweg
Ik ben Karina Andeweg en moeder van twee kinderen; Ruud (3 maart 2003) en Maaike (28 februari 2007). Het is mijn streven om het leven niet al te serieus te nemen en er niet te zwaar aan te tillen. In mijn columns hoop ik regelmatig een lach en soms een traan van herkenning op jullie gezicht te kunnen brengen en gun ik jullie een kijkje in mijn leven..

One thought on “Sporttest

  1. Jullie hebben al wat sports doorlopen, het valt ook niet mee om een passende sport te vinden. Hopelijk is ponyrijden wel een blijvertje. Succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top