Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Kinderboekentip: Vriendjes voor altijd

Kinderboekentip: Vriendjes voor altijd

Biba_cover_finalVroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: afscheid nemen van een vriend, familielid of huisdier. Maar hoe bespreek je zo’n lastig onderwerp met je peuter of kleuter? Het kan helpen om ze boekjes voor te lezen, zoals Vriendjes voor altijd, van kinderboekenschrijfster Annika Schepers.

Vriendjes voor altijd gaat over Biba de bij, die een eendagsvlieg ontmoet. Ze worden vriendjes en samen hebben ze een hele dag plezier. Maar zodra de zon ondergaat moeten ze helaas afscheid nemen, want het leven van de eendagsvlieg is maar kort; tot groot verdriet van Biba. Maar dan merkt Biba dat de eendagsvlieg niet helemáál is verdwenen…

Dit kleine hardcoverboekje is in rijm-vorm geschreven en bevat vrolijke illustraties, zodat het voor peuters en kleuters leuk is om te volgen. Ongemerkt en spelenderwijs steken peuters zo iets op van ‘verlies’ en ‘afscheid nemen’ en dit boekje maakt het eenvoudiger om deze ongemakkelijke onderwerpen bespreekbaar te maken.

Verkrijgbaar via uitgeverij Madelief

Prijs: € 9,95

10% van de opbrengst gaat naar Forza 4 Damian.nl, een jongetje met een stofwisselingsziekte.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top