Je bent hier
Home > Columns > Sportief het nieuwe jaar in

Sportief het nieuwe jaar in

Sportief het nieuwe jaar in

Je hebt vrouwen in allerlei figuren en maten. Sommigen tevreden over het eigen lichaam en anderen wat minder tevreden. Dat je figuur na het krijgen van kinderen verandert, is voorkomen normaal. Echter is het belangrijk dat je in je eigen lichaam prettig blijft voelen.

De afgelopen twaalf jaar is mijn figuur enorm veranderd. Het slanke figuur van mijn kinderloze jaren is ingeruild voor een vrouwelijker en voller figuur. Het krijgen van vijf kinderen heeft duidelijk zijn sporen op mijn lichaam achter gelaten. Overigens ben ik niet ontevreden over mijn lichaam. Sterker nog, ik ben er tevreden mee. Was het niet zo dat mijn borsten ook enorm onder de zwangerschappen en borstvoedingen geleden hebben en mijn buik niet meer het oude formaat heeft kunnen aannemen.

Afgelopen jaren kon ik slechts over het krijgen van een platte buik dromen. Maar echt eraan werken wilde ik pas wanneer wij geen kinderwensen meer zouden hebben. Met andere woorden: lekker uitstellen. Na de geboorte van ons jongste dochtertje kwam er niets van sporten of dergelijke terecht. Veel behoefte had ik er ook niet in en tenslotte gaf ik nog borstvoeding. Maar na twee jaar allerlei redenen bedacht te hebben, is het nu hoogtijd om eerlijk tegen mezelf te zijn en er daadwerkelijk wat aan te doen. Er is geen sprake meer van het geven van borstvoeding en ik kan bijna met zekerheid zeggen dat alle zwangerschapshormonen inmiddels uit mijn lichaam zijn. Dus: wie een platte buik wil moet ervoor werken. En dat is precies wat ik van plan ben om in het nieuwe jaar te doen.

Ik ben niet het type dat graag een sportschool bezoekt. En gezien mijn drukke leventje met de zorg voor vijf kleine kinderen, onderneming en mijn online activiteiten, zal het zo verlopen dat ik wel voor de sportschool betaal, maar er uiteindelijk zelden gebruik van maak. En thuis mezelf martelen door het doen van buikoefeningen en dergelijke zie ik absoluut niet zitten. Nee, dat is ook niet mijn ding. Na er goed over nagedacht te hebben ben ik er eindelijk uit. Deze jonge vrouw gaat kickboksen, en dan wel met de hulp van haar eigen privé-trainer. Ik heb de luxe dat manlief een fanatieke sporter is en dat hij als bevorderd /ervaren kickboksen, mij de (lange) weg naar een platte buik en een betere conditie gaat begeleiden.

Ik geloof niet in voornemens aan het begin van het nieuwe jaar. Een goed (of slecht) voornemen kun je ieder moment ten uitvoer brengen. Waarom dan perse tot het nieuwe jaar wachten?
Met dit in gedachte zijn wij gelijk de dag na tweede kerstdag gestart. Lekker een heel uur hard tegenaan gegaan om zo al het overtollige eten van de kerstdagen te verbranden. Het zou natuurlijk ideaal zijn om dagelijks te trainen maar dat zal hoogstwaarschijnlijk te hoog gegrepen zijn. In mijn drukke leven is er geen tijd voor dagelijkse sportactiviteit. Het voornemen is dan ook om om de dag te trainen. Hopelijk is dit wel goed te doen.

Uiteraard ben ik er ook bewust van dat het geen gemakkelijk weg zal zijn, maar ik ga er helemaal voor!
Ik heb er zin in en gelukkig manlief ook. En wie weet dat ik van de zomer net als een 16-jarige meid in zeer korte topjes, waarbij mijn buik zichtbaar is, op straat kan paraderen 😉 🙂

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Sportief het nieuwe jaar in

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top