Je bent hier
Home > Columns > Koekje

Koekje

“Mama koek! Mama koek!”
Wanneer je net even druk bezig bent of even geen zin hebt in weerstand is het moeilijk om nee te zeggen. Je bent snel geneigd om vlug een koekje te geven, maar voor je het weet staan ze weer naast je: “Mama koek!”
Bij een peuter word je gestraft voor ieder zwak moment dat je hebt. Je geeft ze een vinger en ze nemen je hele hand, zo noemen ze dat toch?

Zo namen wij laatst een keer Luuk bij ons in bed; gegarandeerd dat de dagen erna drama zijn. Ze weten precies waar je grenzen liggen en kunnen als geen ander misbruik maken van jouw vermoeidheid. Als ze zo schattig naast je gaan liggen en je een kusje geven ben je meteen gesmolten en kunnen ze alles bij me voor elkaar krijgen.

Je moet consequent zijn bij een peuter, maar is het zo erg om eens toe te geven?
Andere ouders menen zelf altijd heel consequent te zijn, maar iedereen laat de teugels wel eens vieren. Ookal weten we dat het niet het beste is voor je kind, het is fijn om ze soms even te verwennen.
“Hier, heb je een koekje.”

Geschreven door: kim liefhebber

3 thoughts on “Koekje

  1. Wij zijn superconsequent, maar ja, wij hebben er dan ook een autistisch kind tussen lopen en ja, dan is het vrij erg als je eens niet consequent bent …

  2. Uitzonderingen mogen zo nu en dan zeker gemaakt worden, doe ik zeker ook. Ik blij en de kids nog blijer 🙂

    @Trenke, met een autistische kind kun je niet anders, voor jullie is het eigenlijk vanzelfsprekend dat jullie superconsequent moeten zijn. Wel moeilijk lijkt het mij dat je niet een keertje kunt zeggen “oke, vooruit dan maar”

  3. Mijn zoontje is ook dol op koekjes en mag er altijd wel 1 dat is niet omdat we niet consequent zijn (snoep daarin tegen mag hij uiterlijk 1 keer per dag’)maar omdat hij er vaak maar 2 neemt per dag,. we hebben meestal van die nijntje koekjes of van die lekkere wafeltjes die toch wel gezond zijn voor een koekje.
    hij is veel te licht dus hij kan het werl gebruiken die kleine man.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top