Je bent hier
Home > Columns > Smileyseks

Smileyseks

Zwanger worden van onze eerste dochter ging sneller dan dat je met je ogen kon knipperen. ‘Trek er maar zeker een jaar voor uit’, zei ik tegen mijn vriend. Ik haalde statistieken en tabellen erbij om te bewijzen dat het toch echt een tijdje kon duren. Mijn vriend bezweek en we zeiden de pil gedag. Een maand later was ik zwanger! Niets wachten. Met de snelheid van een raket zwommen zijn zaadcellen richting mijn ei. Mijn ei die daar nietsvermoedend haar lippen aan het stiften was. De mini-baby was ontstaan en negen maanden later werd onze prachtige dochter geboren.
Na krap een jaar hadden we het plan om een tweede kindje te maken en natuurlijk hadden we allebei het idee dat het net als de eerste als vanzelf zou gaan; supersnel. Niet dus!
Na een aantal maanden ‘aanmodderen’ , besloot ik het wat nauwkeuriger aan te pakken. Ik googelde ‘vruchtbare dagen’ en noteerde in mijn agenda wanneer ik een beetje vruchtbaar, vruchtbaar en erg vruchtbaar was. Niet letterlijk opschrijven natuurlijk, stel je voor. Dagelijks keken cliënten mee welke afspraken ik noteerde in mijn agenda. Ik noteerde de vruchtbare dagen als bloemetjes, sterretjes en zonnetjes.
Zodra er weer een bloemetjesdag aanbrak, was ik er klaar voor. De daad kon beginnen. We konden een kindje maken! Dacht ik. Niets zo onromantisch en libidoverlagend als de verplichting om seks te hebben. Gevolg: geen seks, geen zaadjes die met een raketsnelheid naar een verleidelijk eitje zwommen en dus ook geen kind. Zucht. Wat nu?

Ik besloot die vruchtbare dagen op internet niet te vertrouwen maar een ovulatietest aan te schaffen. Een smileytest om precies te zijn. Als je in de buurt van je vruchtbare dagen op het straaltje pieste, kreeg je binnen een minuut wel of geen smiley op het schermpje te zien. Geen smiley betekende een strontchagrijnige avond, wel een smiley betekende werk aan de winkel. Maar werk aan de winkel betekent nog geen garantie voor heerlijke, zonovergoten, superseks. Nee, was het maar zo makkelijk. Smileyseks betekende nog steeds zin maken en de druk om een kindje te maken opzij zetten. Natuurlijk lukte het soms ook bij ons dan wel eens niet; te moe, een lachkick waar ik niet uitkwam of gewoon geen zin. Begrijp me niet verkeerd, we zijn gek op seks maar dan vooral ongecompliceerde seks. Seks zonder smiley die om een hoekje meekijkt.

Maar goed, na weer een paar maanden in het teken van smiley’s verzamelen, voelde ik mij niet zo lekker. Beetje misselijk, zere rug en vooral ontzettend moe. Maar als je graag zwanger wilt worden, kun je zwangerschapskwaaltjes ook creëren. Ik heb volgens mij in totaal wel drie testen gedaan omdat ik dacht dat ik zwanger was, terwijl het allemaal placebo was. Maar toen ik op de bewuste dag dat ik ongesteld zou moeten worden toch niet ongesteld werd, besloten we toch te testen. Met z’n drieën in de badkamer. Stokje in de pis en wachten maar. Drie minuten toch? In nog geen halve minuut was het kruisje zichtbaar. Conrolefreak als ik ben, heb ik de gebruiksaanwijzing nog drie keer doorgelezen. Het klopte echter toch echt. Ik was zwanger. Halleluja, de ongecompliceerde seks kon weer beginnen. 😉

Geschreven door: Irene

5 thoughts on “Smileyseks

 1. hahahahahahaha wat een leuk stuk! En zo herkenbaar……Ik was ook binnen een maand zwanger 🙂 Gelukkig!! Ik kwam ook met allemaal verhalen dat het weleens 4 jaar kon duren. Niet dus! Uiteindelijk ging de tweede bij ons ook heel snel. Heerlijk hoor! Ik kan niet anders zeggen dan dat wij heel erg boffen!!! Hoe ver ben je nu?

 2. Heel leuk geschreven!
  Helaas overkomt dit vele paren, zodra je met doel gaat vrijen wordt het plezier ervan enigszins verminderd. En het rotte ervan is dat de kans op bevruchting hierdoor ook afneemt.
  Het is natuurlijk een feest zodra je erachter komt dat je zwanger bent.

  Gefeliciteerd met je zwangerschap en ik wens je een goede zwangerschap toe!

 3. Leuke stuk! Nu kun je weer volop genieten
  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

 4. Dank jullie wel voor alle leuke reacties! Ik ben morgen 8 weken zwanger en volop in de misselijkheidsmodus waar ik zeker nog een stuk over ga schrijven….

 5. Leuk stukje, ja je kan er tegenwoordig zelfs ovulatietesten bijhalen, dat was in mijn tijd nog niet mijn dochter wordt vertien, maar van harte!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top