Je bent hier
Home > Columns > Review: Restaurant Nu – chic én kindvriendelijk tegelijk

Review: Restaurant Nu – chic én kindvriendelijk tegelijk

Toen ik tijdens onze vakantie vorig jaar met man en kinderen op de bonnefooi een restaurant bezocht met een ander stel en hun kroost, moest ik even slikken. Bij binnenkomst bleek het interieur voor mijn doen een hoog designgehalte te hebben en de rest van de omgeving – het luxe behang, de stijlvolle deuren, de elegante schouw en de houten vloerdelen – had eveneens een zeer chique uitstraling. Ik vond het er prachtig uitzien. Maar hierdoor voelde ik een enigszins ongemakkelijke gemoedstoestand naar boven borrelen toen wij aan tafel schoven, gehuld in spijkerbroek, gympen en bezweet t-shirt na een dag lanterfanten in de buurt. En om me heen kijkend was het eerste wat ik me afvroeg: waar zijn de kinderen? Er was op dat moment geen één kind te vinden, behalve dan de onze. Maar zouden zij hier wel welkom zijn?

Mijn ietwat onaangename gevoel bleek volledig onterecht. Dit restaurant was en is nog steeds het meest kindvriendelijke restaurant dat ik tot nu toe sinds mijn moederschap heb ontdekt. De aanvankelijk spoorloze kinderen hielden zich met z’n allen op in de grote speelkamer beneden – inclusief oppas. Op de placemats die ons kroost voor zich kreeg toen ze aan tafel zaten, stonden foto’s te prijken van al het lekkers waaruit ze konden kiezen. Met stiften die ze erbij ontvingen konden ze zelf aankruisen waar ze zin in hadden. Zelfs de appelmoes en de fritessaus stonden er apart op gefotografeerd. De menukaart voor de volwassenen was minstens zo aantrekkelijk. De gerechten varieerden van ‘lekker gewoon’, zoals huisgemaakte kipsaté met kroepoek en satésaus, tot de wat minder gewone gerechten, waaronder eendenfilet met jus van appel, peer en Calvados, maar ook de vegetarische lasagne met seizoensgroenten en bechamelsaus van Italiaanse kaas. Zo was er voor ieder wat wils. Ik bestelde als voorgerecht de carpaccio, en die was niet alleen rijk gegarneerd met rucola, pijnboompitten, smaakvolle Reijpenaer kaas en truffelmayonaise, de ossenhaas zelf was ook uitstekend weg te eten door de malse structuur. En als ik ergens op afknap dan is het wel taaie carpaccio die je niet weg kunt kauwen; dat is bij restaurant Nu geenszins het geval! Zowel de voor-, hoofd,- als nagerechten waren sierlijk opgediend en het was zeer smaakvol. De snelle en vriendelijke service was ook prima in orde. Na afloop mochten de kinderen een verrassing uitzoeken in de schatkist.

De mix van chic, hip, lekker, culinair én kindvriendelijk was dermate opvallend en beviel ons zo goed dat we restaurant Nu afgelopen weekend wederom bezochten tijdens een weekendje weg. En jawel, het was nog net zo lekker, gezellig en kindvriendelijk als vorig jaar. Dus ben je eens in de buurt van Eindhoven, dan is dit restaurant in Eersel een absolute aanrader! Voor Nu én later.

www.restaurantnu.nl

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

2 thoughts on “Review: Restaurant Nu – chic én kindvriendelijk tegelijk

  1. wou dit klinkt goed en ziet er erg leuk uit als ik in de buurt van eindhoven ben ga ik er zeker een keer eten met me 2 dochters uiteraard

  2. Dat ziet er gezellig uit! Zeker de moeite waard om uit te proberen mochten we ooit daar in de buurt zijn. Met 5 kinderen is zo’n restaurent zeker het waard om te bezoeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top