Je bent hier
Home > Columns > Slapen…of laten we zeggen: dóórslapen…

Slapen…of laten we zeggen: dóórslapen…

slapenHet is normaal dat een baby ’s nachts wakker wordt. Vaak is dit de eerste maanden om de drie uur. Dan hebben ze voeding nodig en slapen ze vaak weer verder. Naarmate ze ouder worden gebeurt het vaak dat er meer uren tussen de nachtvoedingen zitten, tot ze uiteindelijk het klokje rond slapen.

Dit heeft bij Lyanne veertien maanden geduurd. Daarvoor werd ze vaak twee tot zes keer per nacht wakker, en alleen mama kreeg haar weer in slaap.

We hadden goede hoop dat dit met de tweede anders zou zijn. Maar helaas mocht dit niet zo zijn. Collin was een flinke baby dus men zei dat die wel snel door zou slapen vanwege zijn hoge gewicht (4740 gr) maar niets is minder waar. De keren dat Collin meer dan zes uur achter elkaar geslapen heeft zijn op één hand te tellen. Namelijk één keer, de dag voordat wij zijn eerste verjaardag vierden. En hij heeft twee keer doorgeslapen bij papa, toen mama aan het werk was. Maar ik denk dat papa hem gewoon niet gehoord heeft en hij het toch opgegeven heeft…wat hij overigens niet snel doet.

Onderhand is Collin bijna dertien maanden en moeten we er dus nog altijd meerdere malen per nacht uit. Het verschilt van twee tot vier keer.

We hadden de hoop dat door zijn amandelen te knippen en buisjes te plaatsen, het beter zou gaan, maar helaas.

Onderhand heb ik de hoop opgegeven en ik weet uit ervaring met Lyanne dat wat je probeert allemaal niets uithaalt. Ik ben allang blij dat hij zonder moeite inslaapt en overdag nog netjes twee keer slaapt.

Ik ben wel benieuwd hoe andere kindjes slapen. Slapen jullie kindjes goed? Met speen of knuffel? En hoe oud waren ze toen ze doorsliepen?

2 thoughts on “Slapen…of laten we zeggen: dóórslapen…

  1. Doorslapen is hier eigenlijk nooit een ‘issue’ geweest. Onze kids slepen snel door dus nooit echt veel aandacht daaraan besteed.
    Ik denk dat ik toch wel verwacht dat een kindje rond het eerste leeftijd door gaat slapen.
    Het situatie waarin jullie zitten lijkt mij echt vermoeiend, en jammer dat de operatie niets uitgemaakt heeft. Ooit moet hij toch wel gaan doorslapen maar tot die tijd wens ik jullie heel veel sterkte!

  2. Mijn zoontje sliep door toen hij 3 maanden was (hij is nu 2 1/2) en mijn dochtertje is nu 4 maanden maar slaapt nog niet door. Ik hoop dat het niet zo lang meer duurt maar extra voeding of rijstebloem wil ze niet…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top