Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review: Guerlain La petite Robe Noire

Review: Guerlain La petite Robe Noire

Als het om beautyproducten gaat staan parfums, samen met nagellakken, op nummer één van mijn lijst. Ik ben dol op parfums en het liefst draag ik geregeld een andere lekkere geur. Nieuwe geuren ontdekken vind ik dan ook altijd leuk. Een van mijn nieuwste ontdekking is dit geurtje.

La petite Robe Noire, oftewel The Little black dress

Voor mij een bekende geur die ik gek genoeg nooit eerder geroken heb. Dat is La petite Robe Noire, oftewel Little black dress. Een vernieuwing van de exclusieve en ‘limited edition’ La petite Robe Noire van Guerlain, die begin 2009 gelanceerd werd. In 2012 is dit geurtje dus vernieuwd en deze vernieuwde versie heb ik uitgeprobeerd. Velen van jullie zullen dit parfum wellicht al kennen, want het schijnt een klassieker te zijn. Deze geur ken ik enkel vanuit reclamespotjes maar ik heb er nooit eerder echt interesse in gehad. Erg jammer want het is inderdaad een lekkere en pittige geur.

La petite Robe NoireDe flacon van La petite Robe Noire vind ik prachtig; het is strak maar ook speels en tegelijkertijd best chic. Het kleurenverloop van zwart naar lichtroze vind ik mooi en de dop die een omgekeerd hartje is, is gewoon cute! De geur is overigens geïnspireerd door de elegantie van een zwarte jurk.

Vlak na het opspuiten vind ik de geur nogal overheersend (zoet) maar gelukkig is dit van korte duur. Vervolgens wordt het geurtje wat rustiger of beter gezegd zachter, warmer en een tikkie ondeugend. La petite Robe Noire is het beste te omschrijven als een zoete, fruitige geur, waarin de geur van cherry enorm overheerst. Mocht je totaal niet van cherry-geurtjes houden dan denk ik dat dit geen geschikt parfum voor je is. Naast black cherry zitten er in dit parfum ook zoethout, thee en vanille.

Zelf vind ik La petite Robe Noire een fijne geur die met name voor de avonduren geschikt is. Het is een speels, ondeugend en mysterieus parfum dat voor positieve energie zorgt. Gewoon een supervrouwelijke geur, een beetje betoverend, die niet al te chic is.

La petite Robe Noire GuerlainLa petite Robe Noire is een eau de parfum en blijft dan ook lang hangen. Aan het einde van de dag zul je deze nog lichtelijk waarnemen. Dit is zeker een parfum dat ik, alleen al door het uiterlijk, in mijn parfumstash zou willen hebben.

Ben je al bekend met deze parfum?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top