Je bent hier
Home > Columns > Shoppen voor de baby!

Shoppen voor de baby!

Advertorial: Er is een baby op komst en het is tijd om te gaan shoppen voor de baby. De kinderkamer, een kinderwagen, een kinderstoel, wat heb je eigenlijk allemaal nog meer nodig? In dit artikel lichten we een aantal producten uit die misschien niet zo voor de hand liggen, maar die je toch nodig hebt.

Een goede babyfoon
Als je kindje ligt te slapen, wil je haar natuurlijk in de gaten kunnen houden. Als ze huilt, kun je dan direct naar hem of haar toe. Daarom is het belangrijk om een goede babyfoon aan te schaffen. Tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. Je hebt babyfoons met alleen geluid, maar tegenwoordig heb je ook babyfoons met een camera en zelfs met een bewegingssensor. Let bij het aanschaffen van een babyfoon ook op het maximale bereik en kijk of dit voldoende is in je huis.

Een campingbedje
Als je baby uit logeren gaat of als je op vakantie gaat met de baby, heb je een campingbedje nodig. Kijk of de campingbedjes eenvoudig in en uit te klappen zijn, zodat je deze makkelijk mee kunt nemen. Zorg er ook voor dat er een goed matrasje in het campingbedje ligt. Als je een campingbedje gekocht hebt, is het goed om deze een keer uit te testen met de baby. Zo kan de baby aan dit nieuwe bedje wennen.


Een hip campingbedje

Een leuk boxkleed
Je hebt een mooie box gekocht, maar deze is natuurlijk niet zacht voor de baby om in te liggen. Hiervoor heb je een boxkleed nodig. Tegenwoordig zijn er boxkleden in diverse maten en met heel veel leuke prints. Zo kun je er eentje uitkiezen die jij leuk vindt en die ook nog bij het interieur past!


Boxkleed van Nijntje

Spullen voor borstvoeding
Ga je de baby borstvoeding geven? Dan is het ook goed om alvast een aantal spullen in huis te halen die je hiervoor nodig hebt. Allereerst is het handig om een goede voedingsbh te hebben. Dan hoef je niet steeds je hele bh uit te doen wanneer je het kindje borstvoeding gaat geven. Daarnaast kan het nodig zijn om zoogkompressen in huis te hebben, voor als je last hebt van lekken tijdens of na het geven van borstvoeding. Wanneer de borstvoeding na de geboorte niet op gang komt, als je kindje niet uit de borst wil drinken of als je gaat werken en je kind toch borstvoeding wil blijven geven, dan is het handig om een borstkolf te gebruiken. Een voorbeeld van zo’n borstkolf is de Medela Swing, waarmee je heel eenvoudig melk kunt pompen en bewaren.

Wat moet je volgens jou nog meer zeker niet vergeten om te kopen als je zwanger bent? Laat het achter bij de reacties!

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

8 thoughts on “Shoppen voor de baby!

 1. Een buikdrager/draagdoek vind ik wel een must! Super handig wanneer je geen zin hebt in een kinderwagen. Deze hoort daarom zeker ook in een babyuitzet!

 2. ik ben het met jennifer eens dat de draagdoek of baby drager er zeker bij hoort en ik vind dat de Derjan tentjes ook een uitkomst is ik ben er een groot ven van en heb er dus ook 1 ik zou zeggen weg met de camping bedjes en welkom de Derjan Reis tentjes

  gr nikita

 3. Het hoort natuurlijk niet bij het uitzet, maar wat ik persoonlijk erg belangrijk vind om in huis te hebben is toch wel zetpillen. Je wilt niet dat je kindje een verhoging heeft en dat jij geen zetpil in huis hebt. Wanneer ze verhoging hebben is dit helaas vaak in de avond/nacht.
  Voor mij altijd een pakje zetpil thuis!

 4. Een neuspompje vind ik ook erg handig voor wanneer ze verkouden zijn. Kun je met de pomp het neusje ‘leeg’ pompen.

 5. Wat ik vind dat je nodig hebt voor een baby……….:) Ik ben een verschrikkelijke regeltante en heb alles gekocht wat je je maar kunt bedenken!!!

  De aerolseep!!!
  Ik ben een voorstanden van de aerosleep. Iedeaal!!!! Je kindje kan heerlijk slapen en zelfs als het zich om kan draaien en met zijn gezicht in het matras belandt, kan hij blijven ademen.

  De Angelcare!!!
  Ik vind dat een heerlijke babyfoon met sensormatten. Ik ben er helemaal op gerust en vertrouw er volledig op. Als je kindje stopt met ademen gaat er een alarm af. Hij is weleens af gegaan terwijl er niks was. Toen lagen de platen niet goed. Ik ben er heel blij mee.

  Deryan!!!
  Zoals hierboven geschreven en afgebeeld. Ik zweer bij het tentje. Mijn zoontje wilde absoluut niet in een gewoon campingbedje. Brullen!! In het tentje voelde hij zich veilig.

  De bugaboo!!!
  Heerlijke kinderwagen. Ik heb de Cameleon. In hoogte verstelbaar en heel erg flexibel. Mooie kleuren en heel soepel.

  Ik heb ook een aantal dingen waarvan ik denk wacht daarmee tot je baby er is! Zonde dat ik dat ooit of te vroeg aangeschaft heb. Ieder kindje is echt anders!!!!

  Ik ben het met mijn voorgangers helemaal niet eens over de draagzak! Mijn eerste zoontje wilde niet in een gewone draagzak maar wel in zo een halve banaan. Zit je dan met je baby bjorn….. 🙁 Uiteindelijk met een verlies van €100 verkocht. Vervolgens voor mijn tweede zoontje niet gekocht maar in die banaan wilde hij niet. Nu heel blij met mijn ergo baby draagzak :):):):):)

  Ik heb verschrikkelijk veel spijt van mijn flessen. Bij beide kids begonnen met Avent. Bij mijn eerste zoon uitgekomen op de Tommy Tippie en bij mijn tweede zoontje op de Doctor Brown! Zo zie je maar……geen kind is hetzelfde.

  Ik zou geen kolf kopen voordat je weet dat borstvoeding lukt en je ermee door wilt gaan. Je kunt ze heel goed huren en zo kijken of het bevalt. Ik ben na 5 dagen gestopt.

  Wat moet je echt in huis hebben!!!!!!

  *luiers
  *billendoeken
  *vaseline
  *termometer
  *badproducten
  *hydrofielluiers
  *nagelsetje

  *een aantal kleine kleertjes, niet teveel je krijgt zoveeeeeeeel
  *wikkeldekens

  *zetpillen (helemaal mee eens je hebt voor net geboren baby’s)
  *sudocreme
  *twee voedings bh’s (lekker optijd aanschaffen en al veel dragen!)
  *twee flessen…..
  *een pak kunstvoeding

  *kamertje
  *badjes
  *wagen
  *maxi-cosi

  Zoiets??? Succes 🙂 Ik vond het wel erg leuk!!!! Al dat shoppen……….

 6. van die moderne baby slaapzakken en van die kruik welk gevuld is met korrels en je het in de magnetron kunt opwarmen.

 7. Een luchtbevochtiger vind ik tegenwoordig ook erg handig voor in de babykamer

 8. Wat ik zelf heel handig vond is die matrasje voor de baby zodat hij veilig tussen mama en papa in kan liggen. Ik weet nu even niet hoe het ookal weer heet, maar is super handi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top