Je bent hier
Home > Columns > Serie-aanrader | The Messengers

Serie-aanrader | The Messengers

Waar ik vroeger in mijn kindloze jaren mijn ontspanning in boeken zocht kies ik er nu voor om heerlijk voor de buis of laptop te hangen en mijn gedachte te laten meevoeren. Mijn liefde voor series is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid en mijn lijstje met series die ik graag volg is onlangs toegenomen. Ik heb een nieuwe serie ontdekt en wil deze graag met jullie delen.

Het is mij opgevallen dat ik niet zo van de realiteitsseries houd. Geef mij maar een supernatural serie om mij weg te laten voeren, gewoon de echte wereld voor wat het is laten en me in die wereld te verplaatsen. Het is dan ook niet voor niks dat series als The Originals, The Vampiere Diary en Once Upon a Time op mijn lijst van favoriete series staan. En sinds enkele dagen kan ik The Messengers eraan toe voegen.

Het is puur per toeval dat ik deze serie ontdekte. De bijbehorende afbeelding trok mij aan en ik besloot het een kans te geven. En wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Na de eerste aflevering wilde ik meer zien en zo gebeurde het dat ik zes afleveringen achter elkaar keek. Het was zo rond twee uur in de nacht toen ik mezelf dwong om af te sluiten. En na twee dagen had ik alle dertien afleveringen van seizoen 1 bekeken.

In de eerste aflevering van The Messenger (Awakening) zien we hoe een verpleegster in Houston door een onbekende neergeschoten wordt. Zeven jaar later valt in New Mexico een mysterieus object uit de ruimte waarbij een soort vloedgolf vrijkwam en vijf verschillende mensen doodde. Echter komen ze alle vijf stuk voor stuk weer tot leven maar dan in het bezit van mysterieuze krachten.

Later leren wij dat het mysterieuze object de duivel in mensenvorm is en wordt duidelijk dat de vijf personen, die uit de dood zijn herrezen, herboren zij als engelen. Ondertussen blijkt dat de vrouw die in het begin geschoten was al die jaren in coma lag en zelf ook een engel is. Ze ontwaakt op een mysterieuze wijze uit haar coma en is de persoon die de vijf uitlegt dat zij tot ‘messengers’ van God gekozen zijn. Hun missie is het vinden en uitschakelen van de ‘Four Horsemen of the Apocalypse’ voordat het te laat is. De Four Horsemen hebben maar een doel en dat is: ondergang van de wereld. Naast dat de ‘messengers’ het tegen de Four Horsemen moeten opnemen worden ze ook nog eens door de duivel zelf tegengewerkt.

De serie krijgt halverwege het seizoen echter een onverwachte wending wanneer blijkt dat één van de engelen een Horsemen is die de groep vanaf het begin misleid heeft. Tegen het einde van seizoen één vallen vele stukken in elkaar en worden bepaalde personages, waaronder de Anti Christ, onthuld. In het slot van de serie vindt het gevecht tussen the messengers en the Four Horsemen plaats.

Na wat zoekwerk via google kom ik erachter dat de serie na het eerste seizoen, dat 13 afleveringen bevat, door lage kijkcijfers gestopt is. Erg jammer vind ik dit, ik had graag willen weten hoe de serie verder zou verlopen. Op diverse sites lees ik echter dat er petities rondgaan, ik houd de hoop dat de serie toch nog hervat wordt.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Serie-aanrader | The Messengers

  1. Ik heb vanavond ‘gereserveerd’ om met deze serie te beginnen.. ben echt heel benieuwd 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top