Je bent hier
Home > Gezin & Opvoeden > Style je huis met vakantiefoto’s: Canon en The Style files geven 5 tips

Style je huis met vakantiefoto’s: Canon en The Style files geven 5 tips

Nu de zomer voorbij is, heb je waarschijnlijk vele prachtige foto’s van je vakantie op je camera of smartphone staan. Heb jij al een idee wat je met die beelden gaat doen? Stylist Danielle de Lange van bekend interieurblog The Style Files en Canon geven je 5 tips hoe je de mooiste vakantiefoto’s kunt gebruiken in de styling van je huis:

Tip 1. Begin met sorteren en selecteren
Voordat je de foto’s thuis gaat printen, is het belangrijk om eerst je foto’s te sorteren en te selecteren. Een makkelijke manier om je foto’s te sorteren is bijvoorbeeld door deze te uploaden in een cloudservice, zoals irista van Canon. Je foto’s worden dan meteen gesorteerd en bovendien zijn ze veilig opgeslagen. Vanuit irista kan je eenvoudig de meest levendige, interessante en vooral de mooiste beelden selecteren, waarmee je het verhaal van jouw zomervakantie kan vertellen.

Style je huis met vakantiefoto’sTip 2. Kies de fotolijst die bij je past

Door de juiste fotolijst te kiezen, krijgen je foto’s iets extra’s. Ga bijvoorbeeld voor houten fotolijsten in dezelfde kleur; dat geeft rust in je interieur. Maar durf ook te experimenteren met bijvoorbeeld lijsten van metaal, keramiek of stof in verschillende kleuren. Creëer je eigen unieke stijl door verschillende formaten fotolijsten te kiezen. Als je thuis je foto’s print, kan je zelf bepalen welke foto je groot of juist klein wilt afdrukken.

Style je huis met vakantiefoto’s 2 Style je huis met vakantiefoto’s 3Tip 3. Creëer je eigen fotogalerij
Het is de perfecte manier om je mooiste vakantiefoto’s te showen en tegelijkertijd je interieur op te vrolijken: maak je eigen fotogalerij. Nadat je de foto’s hebt gesorteerd en geselecteerd, de fotolijsten hebt uitgekozen en de foto’s geprint zijn, leg je de foto’s op de vloer om de volgorde te bepalen. Begin met de belangrijkste foto, die je straks in het midden van je galerij op ooghoogte wil hangen en leg de andere foto’s daaromheen. Tevreden? Meet dan de plek op de muur zorgvuldig uit, zodat je de foto’s op de juiste plek kan hangen.

Style je huis met vakantiefoto’s 4Tip 4. Nog creatiever: magnetische foto’s
Je hoeft je foto’s natuurlijk niet altijd in een fotolijst te doen. Een andere leuke manier is magnetische strips achterop je foto’s te plakken. Hiermee kan je ze bijvoorbeeld aan de koelkast of aan een schoolbord hangen. Kies voor foto’s van speciale plekken die je bezocht hebt, zodat ze je iedere dag herinneren aan die mooie momenten.

Tip 5. Maak foto’s van je kindertekeningen
Kinderen zijn enorm creatief en maken vaak bergen tekeningen tijdens de vakantie, op school of thuis. Je komt vaak ruimte te kort om al deze kinderkunst op te hangen. Een leuke manier om je huis te versieren is door foto’s te maken van de tekeningen en hier digitaal een collage van te maken. Zo kan je die hele kleine tekening heel groot printen of de mooiste zelfs in een fotolijst doen om er een schilderij van te maken of zelfs een galerij (zie tip 3).

Alle foto’s bij deze tips zijn gemaakt met de Canon PowerShot SX710 HS en geprint met de Canon PIXMA MG7750.

Over de Canon PIXMA MG7750
Met je eigen printer thuis kan je eenvoudig verschillende formaten foto’s printen van professionele kwaliteit. Zo kan je bepalen welke foto je in welke fotolijst wil doen. Met de Canon PIXMA MG7750 is het mogelijk om alle standaard formaten voor fotolijsten te printen, zoals A4, A5, 20×25 cm, 10×15 cm en 13×18 cm. De stijlvolle en compacte inktjetprinter combineert hoge printkwaliteiten met kopieer- en scanfuncties en geavanceerde cloud-connectiviteit.

Dankzij de ingebouwde NFC technologie kan je hiermee eenvoudig foto’s printen van je smartphone, tablet, camera of zelfs uit apps en via cloud services inclusief Instagram™. De printer is eenvoudig te bedienen via een gebruiksvriendelijk touchscreen.

Over de PowerShot SX710 HS
Wil je zeker weten dat al je favoriete vakantiemomenten goed zijn vastgelegd? Neem dan de Powershot SX710 HS mee op reis. Deze krachtige, compacte camera met 30x zoomlens en geavanceerde functies helpt je om mooie momenten gedetailleerd vast te leggen. De foto’s zijn daardoor ideaal om thuis te printen.

Kom dichter bij de actie en maak indrukwekkende, gedetailleerde opnamen dankzij de zoom en intelligente Optical Image Stabilizer. Hiermee kan je scherpe, gedetailleerde foto’s maken en zelfs video-opnames wanneer er weinig licht is. De foto’s en filmpjes stuur je snel naar je smartphone, tablet of het Canon Connect Station via Wi-Fi of NFC. Je kan ze ook direct vanuit de camera uploaden naar je social media.

 

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top