Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Review: The Body Shop Shea Body Butter Sence Shea Body Butter

Review: The Body Shop Shea Body Butter Sence Shea Body Butter

shea butterIk heb zeven jaar bij The Body Shop gewerkt en één van mijn favoriete producten was (en is nog steeds) de Shea Body Butter; een heerlijk geurende ‘boter’ voor de extra droge huid. Sinds The Body Shop deze ‘lichaamsboters’ op de markt heeft gebracht, kom ik geregeld namakers van goedkopere merken tegen. Zo ook de Shea Body Butter van Sence, te koop bij de Action en qua uiterlijk verdacht veel lijkend op die van The Body Shop. Zou de Sence Body Butter ook zo fijn zijn? En hoe zit het met de ingrediënten van deze twee producten? Ik ga ze vergelijken!

De ingrediënten

Sence Body Butter ingrediëntenAllereerst de ingrediënten van de Sence Body Butter. Een ingrediëntenlijst wordt altijd ingedeeld in afnemende volgorde. Dus: hoe hoger een ingrediënt in de lijst staat, hoe meer ervan in zit. Wat me direct opvalt is dat er erg veel paraffine in deze boter zit (paraffinum liquidum). Oftewel aardolie, waar o.a. kaarsen van gemaakt worden. Dat vind ik al een tegenvaller. Paraffine doet namelijk he-le-maal niets voor de huid. Ja, het is vet en ja, het houdt daarom het vocht in de huid vast, wat op zich geen kwaad kan. Maar dat kun je ook met een doodgewone pot vaseline bereiken, eveneens een aardolie.

Paraffine wordt zeer vaak in cosmetica verwerkt – vooral in de vettere crèmes en lotions – omdat het niet alleen vet, maar vooral goedkoop is. Het blijft als een laag op de huid liggen en trekt niet in, en dus voedt dit vet de huid niet. Als je de lijst nog eens verder bestudeert, moet de grootste tegenvaller nog komen. Want waar is de Shea Boter? Ik zie het niet eens in de lijst staan! Dat zit er dus niet eens ín, terwijl het toch met grote letters op de verpakking staat. Ik vind dat nogal misleidend en riekt zelfs naar bedrog. Indien je een leek bent op het gebied van cosmetica-ingrediënten, word je dus gewoon zomaar even in het ootje genomen.

The Body Shop ingrediëntenEn laten we dan eens de ingrediëntenlijst van de Shea Body Butter van The Body Shop onder de loep nemen. Dat is toch echt heel andere koek. Hier zit wél echte sheaboter in (Butyrospermum Parkii), en hoe! Het staat op de tweede plaats in de lijst, dus er zit veel in. Helaas zitten er ook aardig wat siliconen in, wat niets doet voor de huid; ze maken het product enkel gemakkelijker smeerbaar. Maar dat wordt weer ruimschoots goedgemaakt door de toevoeging van andere verzorgende vetten, waaronder: cacaoboter (Theobroma Cacao), glycerine (werkt huidverzachtend en is in staat om water vast te houden), Babassu-olie (werkt hydraterend), bijenwas (huidverzorgend en – beschermend) en lanoline (is wolvet, hetgeen waterbindende eigenschappen heeft).

body butterDe textuur
De textuur van deze bodycrèmes is ook wel verschillend. Die van Sence smeert gemakkelijker uit, omdat het iets minder dik is. Toch voelt deze wel romig aan. Die van The Body Shop is wat steviger van textuur en voelt en smeert ook echt als een wat dikke boter.  Maar door het hoge gehalte aan plantaardige vetten smelt dit tijdens het smeren vanzelf op je huid.

De geur
Dan de geur. Beiden ruiken naar mijn mening heel fijn, maar de Sence is wat meer aanwezig en ruikt wat chemischer ten opzichte van de duurdere The Body Shop.

shea butter vergelijkingAl met al is de goedkopere versie zeker niet onprettig en voor nog geen anderhalve euro mag je dan ook niet klagen. Maar ik vind het bedrag van € 16,- voor een bodycrème boordevol rijke en plantaardige vetten net zo goed meer dan waard, en deze crème lijkt me dan ook niet voor niets de bestseller van The Body Shop.

Sence Shea Body Butter 220 ml/€ 1,29 te koop bij de Action
The Body Shop Shea Butter 200 ml/€ 16,-

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Review: The Body Shop Shea Body Butter Sence Shea Body Butter

  1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de shea van The Body Shop nog nooit geprobeerd heb, dat van Sence overigens ook niet hoor, maar ik weet niet of ik een bedrag van 16 euro voor een body butter over heb. Het klinkt wel erg goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top