Je bent hier
Home > Baby & Kind > Film Review: Madagascar 3 Op Avontuur in Europa

Film Review: Madagascar 3 Op Avontuur in Europa

Je moet de afgelopen jaren vast wel in de grotten hebben gewoond wil je deze hilarische dieren niet kennen.
Madagascar is een dolkomische animatiefilm voor jong en oud waarin diverse dierentuindieren op avontuur gaan. Deze dieren leven in de Central Parc Zoo in New York, waar zij voor bezoekers optreden met Alex de leeuw als de grote ster.
In het eerste deel ontsnappen deze dierentuininwoners en komen ze op het Afrikaanse eiland Madagaskar terecht waar zij een onvergetelijk avontuur beleven. Vanuit het eiland gaat hun avontuur verder. Wanneer ze in deel 2 met een gevonden neergestorte vliegtuig proberen terug te keren naar hun dierentuin in New York, stort het vliegtuig neer. Zo belanden de vriendjes op het vaste land van Afrika. Madagascar 3, Op Avontuur in Europa, is het vervolg op de twee voorgaande animatiefilms en speelt zich af in.. yep…Europa.

‘Met mijn vierjarige dochter ben ik naar de film Madagascar 3 geweest. Het is handig als je de eerste twee delen hebt gezien, maar zonder is de film ook prima te volgen. Het verhaal gaat verder waar deel 2 ophield; de pinguïns verlaten Afrika met een zelfgebouwd vliegtuig (met vleugels!) om richting New York te vliegen. Terwijl zij opstijgen, roepen zij dat ze ‘nooit meer terugkomen’. Daarom besluiten Alex, Marty, Gloria, Melman en natuurlijk Koning Julian en zijn posse zelf achter de pinguïns aan te gaan. Via via vernemen zij dat de pinguïns in Monte Carlo geland zijn. Dit is het begin van een reis met flinke hindernissen. Nadat ze de pinguïns gelokaliseerd hebben in het casino van Monte Carlo, wordt de boel flink op stelten gezet en krijgen ze te maken met de dierenpolitie, aangevoerd door de excentrieke mevrouw Du Bois, die vooral haar oog laat vallen op Alex. De dieren moeten rennen voor hun leven en komen terecht bij een rondreizend circus, dat hen onderdak verleent. Als ze vernemen dat het circus in aanmerking komt voor een jaar toeren in Amerika met een start in New York, besluiten ze alles op alles te zetten om deze prijs in de wacht te slepen. Maar voordat ze überhaupt bij deze wedstrijd verschijnen, moeten er vele obstakels overwonnen worden.

Het is een zeer leuke familiefilm, met veel dans, kleur en herkenbare muziek. Natuurlijk spelen de bekende figuurtjes weer mee, maar worden er een aantal nieuwe karakters toegevoegd (wij vonden Sonja heel erg leuk!). De film heeft ook een ander tempo dan de voorgaande films. Waar vooral deel 1 wat traag was, is deel 3 heel flitsend. Het einde is ook zeer verrassend!
Voor volwassenen is de film eveneens zeer geslaagd; er zit een goede dosis humor in (vergelijkbaar met Finding Nemo).
Al met al een echte aanrader voor de zomervakantie!’

Geschreven door: Linda Verkerk

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Film Review: Madagascar 3 Op Avontuur in Europa

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top