Je bent hier
Home > Baby & Kind > Baby > Iiamo Go voedingfles

Iiamo Go voedingfles

Als moeder van vijf kinderen ben ik jaren lang creatief te werk geweest, om wanneer wij op pad waren mijn afgekolfde moedermelk op te warmen zodat de kleine kon eten. Er is voor een (kersverse) moeder namelijk niets dat zo frustrerend als het gehuil van haar hongerige baby, met name wanneer je op pad bent en je nergens de voeding kunt opwarmen.

Begin van dit jaar ben ik bevallen van onze vijfde wonder en wederom kreeg ik te maken met hetzelfde dilema; hoe verwarm ik, wanneer ik op pad ben, op een hygienische manier, afgekolfde moedermelk? Diverse methodes heb ik in de loop der jaren ten uitvoering gebracht. Eén hiervan is het meenemen van een isoleerfles gevuld met gekookt water en een maatbeker om de voedingfles in op te warmen. Dit werkte voor mij goed, maar wat een gedoe en gesjouw! Dit moet toch wat simpeler, dacht ik. Met dit in gedachte ben ik afgelopen maand op het world wide web gaan zoeken naar een efficiente oplossing. Tenslotte ben ik niet de enige ouder die hiermee geconfronteerd word. Het is absoluut een veel voorkomend dilema waar ouders tegen aan lopen.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik de Iiamo voedingfles tegen. Ik was gelijk verkocht! Een zelf opwarmende fles, ideaal voor iedere ouder, hand wanneer je op pad gaat. Dat moest ik uitproberen! Want het zou zomaar de oplossing voor mijn dilemma kunnen zijn.

Erg enthousiast was ik toen ik eenmaal de iiamo fles ontving en mjn geduld om het niet gelijk uit te proberen was dan ook ver te zoeken. Toen het eindelijk tijd was om dochtertje-lief haar voeding te geven ben ik vol verwachting maar heel kritisch de Iiamo voedingfles gaan uitproberen. De Iiamo go is een kleurrijke fles met een stijlvol design. Hij is in diverse kleuren leverbaar. Wij ontvingen heel toepasselijk de wit/roze uitvoering. De fles wordt met speen en zes verwarmingscapsules geleverd. Aan de hand van de verwarmingscapsule kan de fles, met een volle inhoud van 170 ml, zichzelf opwarmen tot een temperatuur van 37 graden en dat in vier minuten tijd.

Van te voren bedacht ik punten waar ik op zou gaan letten bij het uitproberen van het fles. Zo vind ik het belangrijk dat de fles een lange tijd de voeding op tempratuur kan houden. Dochtertje-lief neemt in het algemeen namelijk haar tijd om haar voeding op te krijgen. Vaak zijn wij dan ook 20 tot 30 minuten bezig om haar de fles van 160 ml te geven. Om dan halverwege de voeding de moedermelk opnieuw op te warmen zou onhandig zijn. Maar ook moet je dan een nieuwe capsule gebruiken, want een capsule is eenmalig te gebruiken. Ik was met name dus geinteresseerd in hoelang een opgewarmde voeding op tempratuur blijft en of de voeding werkelijk binnen de vier minuten opgewarmd zou zijn.

De Iiamo fles is heel gemakkelijk in gebruik: de op te warmen voeding doe je in de iiamo voedingfles, in mijn geval mijn moedermelk. Vervolgens doe je de capsule erin even schudden en dan vier minuten wachten totdat de voeding op tempratuur is gebracht.
De Iiamo voedingfles verwarmde inderdaad mijn moedermelk op in 4 minuten tijd.
Erg blij was ik toen wij 20 minuten verder waren met voeden en de voeding nog lekker op tempratuur bleek te zijn. Helemaal geweldig dus!

Voor mij dus geen gesjouw meer met gekookt water in een isoleerfles. Enkel de Iiamo voedingfles en een capsule in de tas en wij kunnen vrolijk op pad!
Onze complimenten aan Karim Rashid de bedenker van de Iiamo go voedingfles. Hopelijk is hij nu druk bezig met het maken van een iiamo voedingfles met een groter inhoud, bijvoorbeeld tot 250ml?

Win een pakket Iiamo voedingfles!

Oogappel.nl geeft 2 pakketten Iiamo voedingsflessen weg. Vanaf nu kun jij terwijl jullie op stap zijn jouw kindje  zonder gedoe zijn/haar voeding geven. Beantwoord de volgende vraag en maak kan op een Iiamo voedingfles pakket. Op de website van oogappel.nl wordt er een filmpje van het gebruik van de Iiamo voedingfles getoond. Welke kleur heeft deze Iiamo fles?
Mail jouw goede antwoord door naar winactie@mommyonline.nl o.v.v jouw naam en adresgegevens. Deze actie loopt van 1 juni tot en met 15 juni 2010

Voor meer informatie over de Iiamo voedingfles bezoek dan de website van oogappel

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

9 thoughts on “Iiamo Go voedingfles

 1. Jeetje dat klinkt idd erg goed zeg!
  Ook ik heb met dat probleem gelopen. Altijd maar zoeken naar ergens waar je de fles op kan warmen of verplicht een drankje moeten nemen op een terrasje omdat je anders simpelweg geen gebruik mag maken van hun magnetron! En vervolgens duurt het nog 10 minuten voordat je je opgewarmde fles eindelijk terug krijgt.
  Heb ook gebrobeerd heet water mee te nemen, maar idd, je tas zit zo volgepropt! En je bent altijd moeilijk aan het doen om een goed plekje te vinden om je fles ook echt gebruiksklaar te krijgen…
  Deze zelfopwarmende fles ziet er heeeeel handig uit!
  Ik heb hier nog geen ervaring mee. M’n dochter is nu 2 en heeft geen fles meer nodig, maar mocht ik in de toekomst nog een wondertje mogen krijgen, dan ga ik dit zeker uitproberen!
  Hij ziet er ook wel heel mooi uit! Geen lomp en lelijk geval gelukkig!

  Mijn complimenten aan de bedenker!

 2. Dat klinkt idd erg goed. Ik mis wel wat info waar ik toch wel benieuwd naar ben!

  Bijv. die capsules. Het is maar een keer per capsule, is er wat makkelijk aan te komen?? hoeveel kost zo’n capsule??
  En hoe zit het als je minder dan 170 gebruikt?? Er staat in zijn filmpje dat je de fles helemaal moet vullen. Maar met flesvoeding geef je niet altijd 170ml.

  Bij een tweede zal ik hier zeker aan denken!!

 3. Hoi Annemarie,

  Op de site van oogappel vind je een overzicht van winkels die de iiamo voedingflessen verkopen, daar kun je dus terecht voor prijs.

  Dat is lastig, je moet de fles inderdaad vullen tot 170. Info daarover hebben wij eigenlijk niet. Ik zal kijken of oogappel zelf antwoord op heeft

 4. goh dat is echt idiaal mijn nicht heeft haar 7e kind gekregen ik denk dat zij dit echt geweldig vind
  het is erg lastig om overal een fles op te warmen bijvoorbeeld in de trein of onderweg in de auto echt idiaal ik hoop van u te horen mvg sariva

 5. geweldig ding. het zou voor mij ideaal zijn nu er een 2e kindje op komst is.

 6. De capsule blijft wel verder opwarmen. Is dit niet gevaarlijk wanneer je kleinere flesjes, voor pasgeborene moet geven en deze nog maar 100 ml ofzo bevatten. Wordt de melk dan niet te warm? Is de aankoop van altijd nieuwe capsules geen dure zaak?

 7. Die website oogappel promoot enkele de producten die hun zustermaatschappij roscon verdeelt. Andere producten vind je niet op oogappel terug, kijk maar eens naar roscon.be

 8. @Pia,
  De capsule blijft inderdaad zich opwarmen, bij opwarmen van 100 ml zal de voeding aan de hete kant zijn. Er wordt dan ook geadviseerd om vordat je jouw kindje de voeding geeft om de tempratuur van de voeding te controleren. Als het aan de hete kant is zou je het moeten laten afkoelen, nadeel is dus wel dat je je kindje niet direct eten kan geven (helaas)
  De aankop van nieuwe capsules is een dure zaak, de iiamo is bedoeld om te gebruiken wanneer je geen andere mogelijkheden hebt. wanneer je bijvoorbeeld thuis bent is het natuurlijk niet nodig om de iiamo te gebruiken
  Ik gebruik de iiamo uitsluitend wanneer we op pad zijn, wel zo makkelijk om in de auto de voeding op te warmen

 9. Heel erg handig ik zit er aan te denken deze ook aan te schaffen, Toch heb ik wel een vraag.. Stel ik neem de fles en capsule mee in mijn tas.. Perongeluk of door het lopen schud mijn tas heen en weer en dus ook de capsule word deze dan ook opgewarmd zonder dat deze in de fles zit ?. Dat zou erg zonder zijn aangezien ik deze dan niet meer kan gebruiken om mijn voeding voor de kleine op te warmen en dus zo weg kan gooien.. Ik hoop dat iemand mij hier wat meer info over kan geven

  Groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top