Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | Flormar Perfect Coverage Liquid Concealer

Review | Flormar Perfect Coverage Liquid Concealer

Laatst reviewde ik de Flormar foundationkwast, nu is het de beurt aan een (Flormar-)product dat in geen enkele make-upstash zou mogen ontbreken: een concealer voor onder de ogen. Ik heb al best veel concealers voor de ogen, sommige zijn redelijk, andere wat minder maar niet één is echt perfect. Er is vrijwel altijd wel iets mee; of ze zijn te donker, of te droog, of te vloeibaar, of te geel. Tot nu toe vind ik deze concealer erg fijn. Zou de Perfect Coverage Liquid Concealer ook zo prettig zijn?

Flormar Concealer 2De Flormar Perfect Coverage Liquid Concealer is er in 5 tinten. Ik heb de lichtste kleur, 01 Fair Ivory. Ik heb een heel lichte huid, dus concealers zijn bij mij al snel te donker. Deze is niet te donker, maar ik vind het wel mooier als een concealer één tint lichter is dan mijn eigen huidskleur, zodat het optisch iets oplicht en naar voren komt. Helaas is dat met deze lichtste kleur niet zo, maar deze tint past wel bij mijn huid; donkerder oogt het in elk geval niet. De Flormar Perfect Coverage Liquid Concealer 01 Fair Ivory neigt een beetje naar zalmroze. Dat is een perfecte kleur om blauwe kringen mee te camoufleren, maar daar heb ik zelf niet zo last van. Ik heb vooral snel ‘zakjes’ onder mijn ogen, vooral als ik moe ben.

Flormar Concealer 3De applicatie lijkt erg op die van een lipgloss; dat vind ik een groot voordeel. Veel under eye-concealers hebben een draaisysteem met kwastje, wat ik niet bijster handig vind. Er komt vaak te veel product uit als je nét iets te ver doordraait. Met dit systeem zul je niet snel te veel gebruiken en kun je het direct onder de ogen aanbrengen.

Flormar Concealer 4Qua textuur vind ik de Flormar Perfect Coverage Liquid Concealer erg prettig. Sommigen zullen dit misschien net te vloeibaar en te transparant vinden, maar omdat ik een vrij dunne, droge huid heb met al wat fijne lijntjes rond mijn ogen, is dit voor mij juist heel geschikt. Het voorkomt een craquelé-effect, wat je wel al gauw hebt met een drogere textuur; dat zou fijne lijntjes dus alleen maar accentueren. Een concealer zal bovendien altijd iets uitdrogen naarmate je het vaker gebruikt; wellicht wordt de textuur dan vanzelf iets ‘steviger’.

Zonder concealer
Zonder concealer
Met concealer
Met concealer

Zoals je kunt zien zie je bij mij weinig verschil. Ik heb de foto’s met mijn mobiele telefoon gemaakt omdat mijn goede camera momenteel stuk is, dus let even niet op de matige kwaliteit en vervorming. Teleurstellend vind ik het resultaat echter niet, want eigenlijk doet bijna geen enkele concealer echt iets tegen (mijn) zakjes. Ik zie wel dat mijn fijne lijntjes minder opvallen en dat er minder ‘schaduw’ is te zien. Zou ik vooral blauwe kringen hebben, dan denk ik dat je nog meer effect zou hebben gezien. Dus voor wie snel last heeft van donkere, blauwige kringen en/of een dunnere, droge huid, dan zal de Perfect Coverage Liquid Concealer heel geschikt zijn, al is het alleen maar vanwege de zalmrozige kleur. Wat precies de samenstelling is van de Perfect Coverage Liquid Concealer weet ik helaas niet, dat kon ik niet zo snel vinden.

De Flormar Perfect Coverage bevat 5 ml (dat is veel vergeleken met de meeste vloeibare concealers die doorgaans 2,5 ml bevatten) en kost € 7,95. Verkrijgbaar bij Flormar in Amsterdam en Enschede.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

4 thoughts on “Review | Flormar Perfect Coverage Liquid Concealer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top