Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review foundationkwasten: Flormar vs Real Techniques

Review foundationkwasten: Flormar vs Real Techniques

Goede kwasten zijn een must als het gaat om het aanbrengen van welke make-up dan ook. Vergelijk het gerust met verven: je verf kan kwalitatief nog zo goed zijn; zonder een goede kwast kan het resultaat alsnog mislukken. Nu was ik zelf niet zo’n fan van foundationkwasten. Ik werkte liever gewoon met mijn vingers of make-upsponge. Foundation aangebracht met een kwast, vooral die met een platte vorm, vind ik al snel een streperig resultaat geven. Maar sinds ik de foundationkwast van Real Techniques heb ontdekt ben ik om, en ben ik nieuwsgierig geworden naar andere foundationkwasten.

20140827_110326

Deze foundationkwast komt van het cosmeticamerk Flormar. Oorspronkelijk schijnt het merk uit Turkije te komen (corrigeer me als ik me vergis), maar momenteel wordt Flormar in zo’n 80 landen verkocht waaronder ook in Nederland (Enschede en Amsterdam). De producten van Flormar zijn niet erg duur; ongeveer van hetzelfde prijsniveau als van een drogist. Deze foundationkwast kost € 12,95. Ter vergelijking: mijn Real Techniques face brush kostte € 19,69 bij bol.com. Ik ga de kwasten zelf ook met elkaar vergelijken!

20140827_110707

20140827_110659

Zoals je direct al kunt zien zijn ze heel verschillend. De kwast van Flormar is niet alleen veel groter, ook de haren zijn langer en de vorm is recht. Bovendien staan de haren vrij los van elkaar. De Real Tecniques-kwast (heb ik al gebruikt!) is qua steellengte niet heel anders, maar de haren zijn kort, stevig bij elkaar ingezet en rond gevormd, zodat het een compact geheel is. Beide kwasten hebben een witkleurige top. Ik heb twee gezichtsfoto’s gemaakt, zo krijg je wellicht een goede indruk van hoe groot de kwasten ongeveer zijn in verhouding tot het gezicht. De Flormar kwast is gróót! Zou dat wel prettig werken?

20140827_11095220140827_111354

20140827_110544

20140827_110433

Tijdens het aanbrengen valt me op dat ie steviger is dan dat ie eruitziet. Ik had verwacht dat mijn foundation streperig zou worden, maar dat valt reuze mee. Ik merk wel dat de haartjes toch te lang zijn en de kwast nogal groot. Het uiteinde van de kwast is inderdaad toch te losjes, naar mijn smaak te wijd uit elkaar, zodat je lastiger bij moeilijke plekjes kunt komen, zoals de neusbrug, tussen de wenkbrauwen en langs de neus. Maar voor het grove werk (wangen, voorhoofd, kin, mond) werkt deze kwast eigenlijk prima! Wat ik een voordeel vind van het feit dat de kwast wat losjes is aan het uiteinde, is dat de foundation voorzichtig, zachtjes verdeeld wordt. De Real Techniques-kwast wil dan nog wel eens nét iets te stevig zijn. De Flormar-kwast is zacht en prikt niet, het voelt prettig aan op de huid.

Ik vind de Flormar-foundationkwast dus zeker geen slechte kwast. Voor het grove, snelle werk werkt hij prima en het geeft geen streperig effect, dat is fijn! Voor de moeilijker bereikbare plekjes raad ik aan deze nog bij te werken met vingers, een make-upsponge of een andere (kleinere) foundationkwast, omdat ik de kwast daar te grof voor vind. De Real Techniques-kwast werkt preciezer en is steviger, maar omdat ie kleiner is doe je er langer over om een foundation aan te brengen. De steel van de Flormar-kwast vind ik handiger dan die van Real Techniques, omdat deze onderin smaller is en zo eenvoudiger tussen andere kwasten is te plaatsen. Beide kwasten zal ik dan ook met plezier blijven gebruiken. De Flormar-kwast voor het grove werk, de Real Techniques-kwast voor het fijne werk.

Flormar-winkels kun je vinden in Amsterdam en Enschede. Waar het online te koop is, daar ben ik helaas nog niet achter.

Real Techniques-kwasten kun je online bestellen. Let op, de prijzen zijn nogal eens verschillend.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top