Je bent hier
Home > Headlines > Review: Curves maaltijd – en snackrepen

Review: Curves maaltijd – en snackrepen

Soms is het lastig om verantwoord te eten als je weinig tijd hebt en/of veel onderweg bent. Of je wilt die overtollige vakantie – of kerstkilootjes kwijt. Dan zijn maaltijdvervangende producten een uitkomst. Je vervangt twee maaltijden per dag en je hoeft je niet af te vragen of je wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Laat ik voorop stellen dat gezond (normaal) eten en bewegen de belangrijkste factoren zijn als je op gewicht wilt blijven. Wie veel en blijvend wil afvallen, moet anders gaan leren eten en de leefstijl veranderen en niet langdurig op maaltijdvervangers gaan leven. Maaltijdshakes en – repen zijn echter prima geschikt als je snel die paar extra kilootjes kwijt wilt die je er om wat voor reden dan ook hebt aangegeten. Het advies is om je gebruikelijke ontbijt en lunch te vervangen door een maaltijdreep en als tussendoortje eventueel een snackreep te nemen. ’s Avonds eet je normaal. Ga daar niet te lang mee door, probeer daarna ook overdag weer normaal (gezond) te eten en blijf lekker in beweging door die auto bijvoorbeeld wat vaker te laten staan.

SAMSUNG CSC

Over Curves: Curves is een sportschool specifiek voor vrouwen. Ze zijn begonnen in Amerika, maar inmiddels hebben ze wereldwijd 8000 clubs in 90 landen. In Nederland heeft Curves 55 vestigingen. Je kunt bij Curves een total body work-out doen in slechts 30 minuten. Ze kunnen je ook helpen bij het opstellen van een maaltijdplan, als aanvulling op het sporten.

SAMSUNG CSCIk heb drie repen gekregen en uitgeprobeerd: één maaltijdreep (Chewy Caramel Delight) en twee snackrepen (Dreamy Chocolate Crunch en Blissful Berry Bite). Ik heb ze alle drie gegeten en ik ga jullie mijn mening geven.

De repen bevatten veel vezels en eiwitten, meer dan de meeste maaltijdrepen van andere merken. Vezels en eiwitten zijn belangrijke voedingstoffen en zijn dan ook zeer aan te bevelen als je wilt afvallen zonder hongergevoel; vezels en eiwitten geven je een langdurig verzadigd gevoel, zodat je het langer volhoudt. Eiwitten zijn ook nodig voor de spieropbouw. De repen bevatten weinig calorieën, verzadigd vet, zout en suiker. De maaltijdreep bevat ook nog eens 23 vitamines en mineralen.

maaltijdreepDe maaltijdreep Chewy Caramel Delight bevat slechts 204 calorieën en heb ik gegeten als lunch. Die dag hadden we ook een verjaardag, met alle verleidingen die daarbij horen, dus dat kwam goed uit. Direct valt op dat de reep heel stevig is en dat je echt flink moet kauwen. Dat vind ik een pluspunt, want zo heb je tenminste echt het idee: ik eet. Een shake drinkt immers snel weg en dan kun je wel eens het gevoel hebben dat je niets hebt gegeten.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Smaak
De smaak van Chewy Caramel Delight valt erg mee. Het is zoetig door het chocoladelaagje en de karamelvulling, maar niet dermate zoet dat je verhemelte gaat jeuken. 😉 Hoewel ik zelf meer fan ben van hartig voedsel, kan zo’n zoetige, zware reep een uitkomst zijn voor wie een zoetekauw is. Zo wordt de trek in zoetigheid goed bevredigd en grijp je minder snel naar slechte suikerbommen tussendoor. Mocht je toch wat hartigs willen op een dag, dan kun je bijvoorbeeld een kop drinkbouillon nemen. Doordat je de reep niet zo snel weg eet neem je automatisch de tijd om te eten.

Geen honger
Bij een normale lunch met boterhammen heb ik na een paar uur, zo rond 15.00 uur toch wel weer trek. We waren rond die tijd op de verjaardag aanwezig en het viel me op dat ik nog helemaal geen trek had. Hierdoor kostte het mij geen enkele moeite om de verleidelijke verjaardagsnootjes te laten staan. De maaltijdreep geeft dus inderdaad écht een verzadigd gevoel!

snackreep-chocolasnackreep-aardbeiDreamy Chocolate Crunch en Blissful Berry Bite snackrepen
Dreamy Chocolate Crunch (108 calorieën) en Blissful Berry Bite (117 calorieën) nam ik als tussendoortje op andere dagen. Eén in de ochtend rond 10.00 uur, en eentje rond 15.00 uur. Hoewel ik vermoed dat de chocoladeliefhebbers een voorkeur zullen hebben voor de smaak van Dreamy Chocolate Crunch, vond ik de Blissful Berry Bite persoonlijk lekkerder. Deze is minder zoet, heeft een frisse fruitige smaak en dat yoghurtlaagje geeft me het gevoel dat ik toch iets heel fouts aan het eten ben, maar dan zonder schuldgevoel. 😉 Bovendien smaakt de maaltijdvervanger immers ook al naar chocola (en karamel).

SAMSUNG CSC

Wat kost het?
Dreamy Chocolate Crunch en Blissfull Berry Bite kosten beide € 1,50 per stuk. ChewyCaramel Delight kost € 2,50 per reep. Dat is duurder dan de gemiddelde maaltijdreep (ter vergelijking: twee maaltijdrepen van Weight Care kosten bij Albert Heijn samen € 1,95), maar er schijnen dan ook wel veel meer vezels en eiwitten in te zitten.

Ja, ik kan zeggen dat ik enthousiast ben over deze Curves-repen! Ze smaken prima en ze geven je een langdurig verzadigd gevoel zodat je prima de dag kunt doorkomen zonder te vergaan van de honger. Ik kan in mijn geval niet zeggen of het helpt bij afvallen, daarvoor zou ik minstens een week lang twee maaltijden per dag moeten vervangen. Maar mijn ervaring met maaltijdvervangers leert dat dit wel degelijk helpt om die extra (vakantie- en kerst)kilo’s kwijt te raken of om op gewicht te blijven, wanneer je af en toe een maaltijdvervanger neemt ter compensatie van dagen waarbij je meer hebt gegeten dan gebruikelijk.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

One thought on “Review: Curves maaltijd – en snackrepen

  1. Dat klinkt best ideaal! Ik heb ook heel erg snel weer honger na een maaltijd, dus ik zal dit maar een keertje proberen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top