Je bent hier
Home > Columns > Rest in Peace

Rest in Peace

Over enkele dagen mogen wij het jaar 2011 vaarwel zeggen en verwelkomen wij het nieuwe jaar 2012. 2011 zal ik achter mij moeten laten met heel veel pijn in mijn hart door het grote verlies van mijn dierbare moeder wier leven veel te vroeg beëindigd is. In nog geen miljoen jaar had ik verwacht dat mijn moeder op zo’n jonge leeftijd zou komen te overlijden. Mijn moeder was een geliefd persoon en haar onverwachte dood heeft heel veel mensen verward achter zich gelaten. Haar begrafenis op 2 december jl. was een gedenkwaardige gebeurtenis met families en heel veel bezoekers. Een welverdiend afscheid!
Ondanks dit grote verlies heeft het afgelopen jaar ook veel goeds op mijn pad gebracht.
Na ruim 20 jaar ben ik teruggegaan naar mijn geboorteland. Weliswaar voor een begrafenis maar het was ook heel fijn om alle familieleden terug te mogen zien.
Het was heel bevredigend en met de nodige duidelijkheden ben ik teruggekeerd.
Met veel goede moed ga ik dan ook het nieuwe jaar in. Het nieuwe jaar wordt een jaar met veel veranderingen. Een jaar waarin wij, zoals alle andere voorgaande jaren, hard zullen werken aan de door ons opgestelde doelen en wensen. Maar het zal ook een jaar zijn waarin diverse doelen en dromen hopelijk verwezenlijkt mogen worden.

Ook voor zoonlief zal 2012 een grote verandering met zich mee brengen. Het zal het jaar zijn waarin hij afscheid van zijn vertrouwde schoolomgeving zal moeten nemen en er een nieuw hoofdstuk in zijn schoolcarrière zal aandienen. De verandering van basisschool naar de middelbare school. De keuze voor een geschikte school vraagt ook de nodige aandacht. Ik geloof dat ik het nog spannender vind dan zoonlief zelf. Want ook voor mij als moeder zijnde is het een grote stap. Mijn kleine ventje nog meer loslaten zodat zijn wereldje nog groter wordt. Een onbekende omgeving met andere verleidingen. Doodeng vind ik het, wetend hoe het soms op de middelbare scholen aan toe gaat. En dan met name de pesterijen op scholen en de invloed die vrienden op elkaar kunnen hebben. Zoals iedere ouder hoop en reken ik erop dat zoonlief over voldoende wijsheid en zelfvertrouwen beschikt om de middelbare school zonder enige schade positief af te ronden. En laten we ook hopen zonder enig degradatie.
Naast dat zoonlief naar de middelbare school gaat, zal dochterlief per februari met de basisschool beginnen. Ook erg spannend! Gelukkig is zij er helemaal klaar voor en heeft zij er veel zin in.

Het leven zal niet altijd even makkelijk zijn maar ik ben er helemaal klaar voor, 2012 mag zich wat mij betreft aandienen. Ik hoop wel dat het jaar veel vreugde met zich mee zal brengen en weinig verdriet. Veel gezondheid en weinig ziekten.

Iedereen een veilige jaarwisseling toegewenst en een geweldig Nieuwjaar met veel liefde, gezondheid en geluk. En mogen al jullie dromen uitkomen!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Rest in Peace

 1. Gecondoleerd met het grote verlies van je moeder. Altijd extra pijnlijk om voor de feestdagen een geliefde te moeten begraven. Heel veel sterkte en het allerbeste voor 2012.

 2. Hi Nicky,

  Er is een tijd van komen, Er is een tijd van gaan,
  De tijd van je moeder is nu helaas al gekomen.

  Ze is naar een vredige wereld gegaan, Waar ze tot rust kan komen,
  En over jou en je familie kan waken tot in eeuwigheid.

  GECONDOLEERD.

  Jammer dat je terug ging naar je land juist voor een begrafenis. Heel veel sterke met het verlies van je moeder.

  En die fase waar je oudste zoon in zit daar zit de mijne ook in. Spannend vind ik hetzelf ook. Maar ja voor veel dingen zijn er geen handleidingen/boeken. Ik ken een aantal hoe overleef ik …boeken , maar in de bieb zie ik nergens het boek ” Hoe overleef ik als moeder nieuwe fases” staan. Kan jij dat boek vinden, Nicky?

  Denk dat we het gewoon maar moeten ondervinden en elkaar maar om help moeten vragen. En dan denk ik, nou ik weet het wel zeker dat we 2012 wel zullen overleven. Ja toch?

  Voor jou en je gezin, Een gezegend, gezond, gelukkig, gezellig, en liefdevol 2012

  Chida

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top