Je bent hier
Home > Columns > Reizen

Reizen

Wij vrouwen dromen en fantaseren er graag op los. Wij dromen en fantaseren over van alles wat wij graag zouden willen (bereiken) in onze leven. Daarbij proberen wij alles zo goed mogelijk uit te stippelen. Een gezin, een huisje, carrière en reizen, dat moet allemaal goed georganiseerd zijn.

Wij vrouwen zijn levensgenieters en dat willen wij het liefst volop doen. Een reis naar een vreemd land mag dan ook zeker niet ontbreken. Wij vrouwen zijn van nature ondernemend en nieuwsgierig van aard en dat zorgt ervoor dat wij graag meer van de wereld willen zien en genieten.
‘Mijn leven is niet compleet als ik niet minimaal één keer naar (zelf in te vullen) ben geweest’. Een gedachte die vrijwel iedere vrouw heeft.

Vrijwel iedere vrouw heeft een lijst van landen waar zij graag naar toe zou willen. Je kunt nieuwsgierig zijn naar bepaalde landen doordat je er veel goede dingen over hebt gehoord. Maar het kan ook zo maar zijn dat je gewoon het gevoel hebt dat je dat ene land moet bezoeken; een bepaalde aantrekkingskracht zullen we het maar noemen. Mijn zoontje vertelde bijvoorbeeld op een leeftijd van rond de zes jaar dat hij naar Egypte zou willen. Waar dat vandaan kwam is tot op heden voor mij nog onbekend.

Reizen is een verrijking op zich. Het vergroot je kennis en je krijgt de mogelijkheid kennis met andere landen en hun culturen te maken. Wie wil dat nou niet?
Ikzelf ben niet zo van het reizen, of het is louter vanwege financiële redenen dat ik er niet echt mee bezig ben. Althans, daar ga ik vanuit. Een reis voor zeven personen boeken is vanzelfsprekend geen kleingeld. Toen ik serieus over mogelijke vakantielanden na ging denken kwam ik tot de ontdekking dat er toch wel diverse landen zijn waar ik graag eens een bezoekje aan zou willen brengen. Hoe langer ik er over nadenk des te meer landen er gek genoeg naar boven borrelen. Er zijn zo veel landen waar ik werkelijk nieuwsgierig naar ben. Om er zo maar een paar van op te noemen: Singapore, Griekenland, New York en Egypte. Ik kan er eigenlijk nog veel meer benoemen, maar dat doe ik maar niet.

Een echte dromer ben ik niet maar het is altijd wel leuk om (met mate) over het voorlopig onmogelijke te fantaseren. En wie weet dat ik over X aantal jaren met veel vreugde terug kan denken aan mijn reeds bezochte vakantielanden.

Welke land(en) zou jij graag willen bezoeken en waarom?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Reizen

  1. Ooit zouden mijn man en ik wel graag met de kinderen naar Maleisie willen. Mijn man is daar in zijn jeugd eens geweest en weet nog dat hij het heel erg mooi vond daar. We hebben in ons hoofd om naar Oostenrijk te gaan in Oktober of Januari…. Omdat we de kinderen de bergen willen laten zien. Niet dat de jongste er al wat aan heeft hoor haha

  2. @ Cindy, Maleisie lijkt mij ook een heel mooi land met heel veel cultuur. Wie weet dat we ooit de loterij winnen, kunnen we een wereldreis van maken 🙂
    Dat is leuk, wordt het een skievakantie. Wil ik ook eens met de kids gaan doen.

  3. Ik kan zelf nooit echt op vakantie niet door mijn dochter van 14 maar door mijn honden die moeten dan het pension in en dat kost me 40 euro per dag en ik heb geen groot budget, toen we nog geen honden hadden gingen we met zijn tweetjes naar Gran Canaria all inclusive geweldige vakantoie was dat mijn dochter is me vrienden 3 weken naar Barcelona geweest een uitkomst. groetjes Sandra de Booij

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top