Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Priceless

Movie Sunday | Priceless

Zo nu en dan komt er een film voorbij die jou gelijk weet te raken. Dat overkwam mij bij het zien van de film van de gebroeders Smallbone die je wellicht van de band for King & Country kent. De talent van de Smallbone-broers beperkt zich niet enkel bij zingen. Met deze film hebben beide broers hun veelzijdigheid bewezen. Geloof het of niet, de hoofdrolspeler in deze film is Joel Smallbone en de film wordt door broer Ben geregisseerd. Als dat geen getalenteerde broers zijn weet ik het ook niet meer..

Het verhaal
James Stevens, gespeeld door Joel Smallbone, verliest na de vroegtijdige dood van zijn vrouw ook nog eens de voogdij over hun dochter. Hij zit aan het einde van zijn geluk; hij voelt zich wanhopig, depressief en kwaad. Hij wordt continu ontslagen en is wanhopig op zoek naar snel geld. James gaat zonder vragen te stellen akkoord met het vervoeren van een kleine vrachtwagen met onbekende inhoud, dwars door het land. Hij beseft al snel dat hij een grote fout heeft gemaakt en dat hij bij een gevaarlijk mensenhandelnetwerk betrokken wordt. De onwaarschijnlijke held riskeert alles om dit alles stop te zetten en de vrouw op wie hij verliefd aan het worden is te redden.


Mijn Mening / Priceless Recensie

De titel van de film voluit is: Priceless: She is Worth Fighting For en gaat over mensenhandel. Priceless is een krachtige bewustwordingsdramafilm die op ware gebeurtenissen is gebaseerd. Met deze film en gelijknamige single willen de Smallbone-broers dit heftige onderwerp onder de aandacht brengen en duidelijk maken dat mensenhandel echt niet kan. Dat elk mensenleven, ongeacht afkomst, het waard is om voor te vechten.

De film begint met James achter het stuur onderweg naar zijn bestemming. Via een voice-over geeft hij als het ware een korte inleiding van zijn verhaal gevolgd door een flashback uit zijn verleden, waarin we ook zijn gezin te zien krijgen. Wanneer James achter het stuur even wegdommelt verliest hij de controle over het stuur en komt het voertuig in het wegberm tot stilstand. Geschrokken en al stapt hij het voertuig uit om het op schade te controleren. Wanneer hij vanuit het voertuig gehuil hoort besluit hij het slot te forceren en een kijkje te nemen. Hij doet een ontdekking waar hij totaal niet op gerekend heeft. Zijn taak is namelijk het vervoeren van twee zussen. Totaal in de waar besluit hij, tegen de regels in, de twee zussen voorin bij hem te laten zitten en leert hij hen toch wel een klein beetje kennen. Maar dan bereiken ze hun bestemming en moet hij de zussen ‘inleveren’ en hen de rug toekeren. De twee zussen, die aannemen dat zij de Verenigde Staten ingesmokkeld zijn om als serveersters te gaan werken en zo de schuld van hun vader af te lossen, krijgen de schrik van hun leven wanneer zij ontdekken wat er nou precies van hen verwacht wordt. Gelukkig voor de zussen laat James’ geweten hem niet los en besluit hij de meiden op te sporen en te helpen.

Priceless is een pakkende en emotioneel beladen film met een mooie boodschap. Het laat je een andere kant van het leven zien, hoe nietsvermoedende vrouwen als een middel om geld te verdienen worden gezien. De film is aangrijpend, ik heb dan ook bij diverse scenes de nodige tranen moeten laten. Priceless heeft een duidelijke boodschap en bewijst dat zelfs één persoon een groot verschil in het leven van anderen kan maken. Daarnaast heeft de film een onderliggend thema van geloof en verlossing door onbaatzuchtige actie. Het is mooi om te zien hoe de niet-gelovige held, terwijl hij de zussen probeert te redden, God vindt.

Ik ben deze film zonder enige voorkennis gaan kijken. De trailer kende ik niet, ik ging enkel op de titel af en waagde het erop. En ik moet zeggen dat ik positief verrast ben. Helemaal om het acteerwerk van Joel Smallbone, gezien hij een zanger is. Van zangers die dan gaan acteren verwacht ik – om heel eerlijk te zijn – niet veel. Dat hij deze rol zo mooi en meeslepend heeft kunnen spelen is naar mijn mening superknap. De geloofwaardigheid van zijn personage spat van het scherm. Ik ben fan!

De twee zussen, gespeeld door Antonia (Bianca Santos) en Maria (Amber Midthunder) hebben naar mijn mening hun personages ook goed overgebracht. Als kijker leef je met hen mee en voel je bijna hun angst en wanhoop door het scherm heen. De vraag hoe een vader zijn bloedeigen dochters kan verhandelen gaat dan door je heen.

Priceless heeft mij op geen enkel front teleurgesteld. Het is een goede faith-based movie met een mooie boodschap. Het is een emotioneel beladen film, een tranentrekker, daar moet je dus wel van houden.

Voor deze film hebben de gebroeders Smallbone prachtige liedjes gezongen die in de film te horen zijn.
Priceless: She is Worth Fighting For is een absolute aanrader, mist je van drama-/thrillerfilms houdt. Zie je kans deze film te bekijken, dan zeker doen!

Priceless is eind vorig jaar in Amerika uitgebracht en was jammer genoeg niet in Nederlandse bioscopen te zien. De dvd is inmiddels uitgebracht; nu maar hopen dat deze snel in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Movie Sunday | Priceless

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top