Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Babygebaren

Babygebaren

Titel: Babygebaren

Auteur: Lissa Zeviar

Beschrijving: Met babygebaren leer je eenvoudige gebarentaal, waarmee je kunt communiceren met je jonge kind. Kinderen zjn eerder in staat om gebaren te maken en te begrijpen, dan dat ze kunnen praten. Met gebaren ontwikkelen kinderen een goede gevoel voor taal en zullen ze eerder beginnen met praten. Je kind krijgt zo meer zelfvertrouwen. Met Babygebaren vermindert de ergenis en de frustratie aan beide zijden. Je kind kan kenbaar maken wat het wil, net als jij.

 

Recensie geschreven door: Annemarie Visser, 1 dochtertje van 10 maanden oud.

Het boek babygebaren is een heel duidelijk boek wat makkelijk weg te lezen is. Het onderbouwt zijn theorie voor het gebruik van babygebaren prima. Het werkt heel motiverend om het te lezen en maakte dat ik snel aan de slag wilde met de gebaren. Er staan genoeg gebaren in om mee te beginnen met je kind.
Het boek is overzichtelijk en duidelijk. Een leuke toevoeging is dat het boek ook ingaat op het leren van gebaren op verschillende leeftijden.
Het toevoegen van de fotos van kinderen die gebaren gebruiken en de bijbehorende verhaaltjes erbij is een leuke toevoeging. Het maakt dat je ongeduldig wordt om je eigen kind het ook te zien. Wat ze wel duidelijk aangeven is dat het leren van gebaren een geduldige zaak is.

De gebaren zelf zijn overzichtelijk geordend. Daarnaast kun je ze op verschillende manieren opzoeken, dan wel achterin op alfabetische volgorde, dan wel op thema, zoals eten en drinken, familie en emoties.
Wat ik wel jammer vind is dat de link die gegeven wordt, http://www.babygebarenwoordenboek.nl , niet schijnt te werken. De eerste paar keren kon ik er helemaal niet op komen op de site. Op dit moment kan ik er wel opkomen, maar kan ik niet zoeken en is er ook geen lijst. Ik vermoed dat er nog gewerkt wordt aan de site.

Voor mij is het boek duidelijk en overzichtelijk, maar met een man in huis die het babygebaren allemaal onzin vind en denkt dat het de spraakontwikkeling negatief beïnvloed, vind ik het jammer dat zulke vooroordelen niet uitgebreider behandeld worden. Ze worden wel aangekaart, maar er wordt niet uitgebreid op in gegaan, behalve dan dat onderzoek heeft aangetoond dat het niet zo is. Wat mij betreft had daar wel wat meer aandacht aan besteed worden.

Als conclusie, ik ben heel tevreden over het boek en het is gemakkelijk om te gebruiken om je kind babygebaren te leren. Ook als je niet veel tijd om handen hebt krijg je genoeg tips om het tot uitvoer te brengen.

Recensie geschreven door: Yolanda, dochter van 10 jaar en zoontje van 1 jaar.

Het boek babygebaren brengt veel rust en frustraties neemt het weg, omdat de kleine dreumis met kleine gebaren duidelijk kan maken wat hij wil of dat hij moe is. Ik wist al jaren dat dit goed werkt maar het boek heeft wel bijgedragen om het ook voor anderen in het gezin makkelijk op te pakken en goed te handteren:) Het is duidelijk uitgelegd en makkelijk na te doen.
Wij als gezin zijn bijzonder blij en houden het gebaren zeker in ons gezinsleven.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Babygebaren

  1. Ik heb het boek ook thuis liggen. Ik vind het een zeer nuttige en informatieve boek. Het is een boek die je thuis moet hebben wanneer je bezig bent met je kind(eren) gebarentaal te leren.
    De tekeningen in het boek maakt het af.

    Het boek is een aanrader voor een ieder die bezig is met babygebaren

  2. Inderdaad een goed boek over babygebaren. Wel zijn er sindsdien een aantal andere boeken over dit onderwerp uitgekomen die leuker zijn vormgegeven en recentere informatie bevatten. Vooral het vorige week uitgekomen boek van Nadine Meijer met de titel Zie je wat ik zeg? spreekt me erg aan. Het heeft alle teorie die je nodig hebt om met babygebaren te beginnen, een uitgebreid gebarenwoordenboek (met voorbeeld foto’s) en is onwijs vrolijk vormgegeven. Ik kon ook erg lachen om de columns waar Nadine elk hoofdstuk mee afsluit. Het is wel een paar euro duurder dan het boek van Lissa Zeviar, maar dat vond ik het wel waard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top