Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Een dagje Mam

Een dagje Mam

Titel: Een dagje Mam

Auteur: Ingrid de Bruijn

Beschrijving: Een dagje Mam is een bundel korte verhalen, waarin Ingrids ervaringen met haar gezin en omgeving worden samengevat. Zij ontziet zichzelf daarbij niet, maar ook de andere gezinsleden worden kritisch gevolgd.
Omdat men het leven in een gezin met vijf mannen geen alledaagse situatie kan noemen, worden haar belevenissen op een humoristische wijze onder de loep genomen.

 

 

Recensie geschreven door: Jessica van Hinthem moeder van 2 meiden van 1 jaar en 3,5 jaar oud.

Het is een heerlijk, herkenbaar en ik-kan-dit-elke-dag-wel-lezen boek! Ik had hem met een kleine 3 kwartier uit onder het genot van een bakkie koffie en wat roze koeken (mmm), natuurlijk onder me fleece dekentje en op me plofbank lekker in de hoek gefrommeld.

Het boek leest heerlijk weg, het is herkenbaar en je maakt voorstellingen bij alles wat er gebeurt met de dagelijkse beslommeringen die je hebt als je kinderen hebt (ook al is het er maar één…) Het is fijn om te lezen dat je echt niet de enigste moeder bent die zich afvraagt hoe al doe posh-spice mama’s bij het schoolplein er ”om door een ringetje te halen” uitzien terwijl jij blij was dat je nét op tijd wakker werd om er een boterham in te proppen en je kind(eren) aangekleed én de haren gekamd op school krijgt zonder dat de pasta in hun nek zit en de trui achterstevoren aan is gedaan. Ik ben pas 25 (bijna 26) maar als ik lees wat me te wachten staat met kinderen die ouder zijn dan mijn 2 meiden (1 en 3) heb ik een dubbel gevoel van angst en het ik-kan-niet-wachten gevoel.
Ook met het gesleep van hobby’s naar sport- en van sport naar hobby’s die de kinderen tegenwoordig (moeten) hebben kan ik me helemaal inleven. Je kan jezelf  niet veroorloven dat je ook maar één seconde denkt aan ”laat ik eens naar huis gaan, lekker douchen, een kopje thee zetten, even de krant lezen, lekker wandelen met de hond en dan rustig aan richting school wandelen want dan zijn de kinderen weer uit, en als we eenmaal thuis zijn gaan we fijn gezellig met zijn allen knutselen. De tijd dat de kinderen slapen/op school zijn/ sporten zijn/of aan het hobby-en zijn ben je als mama (nieuwbakken of oude rot in het vak) altijd bezig met van alles behalve jezelf. Het wordt heerlijk omschreven en in detail verteld. Ik heb regelmatig gelachen om het boek, ware het niet omdat je herkent hoe gênant sommige dingen kunnen zijn of zelfs herkenbaar waren omdat jij ook zo voor schut hebt gestaan door een van je lieve en schattige ”mijn kinderen zouden dat noooooit doen” bloedjes.
Het boek is een aanrader als je even helemaal wilt genieten van de mooie en leuke maar ook reële gebeurtenissen die het moederschap met zich mee brengt.
Het boek gaat niet diep maar blijft lekker luchtig en leesbaar. Er worden geen drama’s beschreven maar gewone alle daagse dingen. Mijn dingen, mama dingen dus, die je mee maakt als moeder zijnde dan. Ik heb het in een keer uitgelezen en heb er van genoten.

Recensie geschreven door: Ellian Beerten moeder van 4 jongens

Een 123 pagina’s tellend boek vol korte maar krachtige verhalen over haar leven als moeder van 4 jongens .

Een boek wat snel weg leest .
En waar zeker voor mij als moeder van ook 4 jongens heel veel herkenbare situaties in voorkomen .
Ook mijn jongens verschillen nogal in leeftijd .Mijn oudste is 16 en mijn jongste net 6.
Dus dat brengt op zich soms hele apparte taferelen met zich mee.
Deze kleintjes worden nog sneller groot lijkt het wel.
Doordat ze heel vaak het middelpunt zijn van de grote broers en vriendjes daarvan.
En die kleine potjes hebben grote oren zo blijkt hier en ook in het boek .
Vind het wel heerlijk om te lezen dat mijn gezin dus niet uitzonderlijk is wat betreft mannen die overal rommel laten slingeren, over de rand van het toilet piesen , mam als een handig hulpje zien , die altijd zorgt dat alle voorraden worden aangevuld .Ruikt wanneer de heren iets nodig hebben enz enz.
Maar vooral de gezelligheid die een mannengein met zich meebrengt niet te vergeten .
En las ook ergens de mooie woorden .
Dat het goed doet als andere mensen je eens zeggen hoe vriendelijk je jongens zijn omdat ze altijd zwaaien of een praatje maken en ze worden gevraagd om mee op vakntie te gaan .
Toch een teken dat je ze hebt opgevoed als hele leuke mensen.

Een aanrader dit boekje.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top