Je bent hier
Home > Columns > Over onze geplande vliegreis

Over onze geplande vliegreis

Gepland is het zeker niet maar over ruim zes weken stap ik voor het eerst samen met mijn twee meiden in het vliegtuig en mogen we het koude Nederlandse weer voor een tropische verruilen. Het duurt nog even maar er moet ook nog zoveel geregeld worden. En daarnaast wil ik niet op het laatste moment nog van alles moeten regelen. Benieuwd waarom en waar wij naar toe gaan? Lees dan verder.

Begin januari heb je hier over het overlijden en crematie van mijn pleegvader B. kunnen lezen. B. was de man van mijn moeders zusje door wie ik deels ben opgevoed. B. is gecremeerd maar zijn wens was om op traditionele wijze in Nigeria begraven te worden. Zijn as zal dan ook door zijn vrouw, met wie wij de reis maken, worden meegenomen.

De voorbereiding van onze reis is al in volle gang. Tickets zijn geboekt en afgelopen week hebben we de paspoorten van mijn meiden kunnen ophalen. Informatie betreft vaccinatie ben ik aan het uitzoeken en aankomende week bezoeken we Den Haag, waar de Nigeriaans ambassade gelegen is, om onze visums in orde te maken. En natuurlijk moet er ook nog de nodige zomer items geshopt worden, waar ik overigens zoals je hier kunt zien al mee ben begonnen.

Zoals ik hierboven al aangaf kan ik onze reis naar Nigeria niet gepland noemen. Het is onverwacht wat als gevolg heeft dat wij dit reis niet als complete gezin kunnen maken. Naast dat de reiskosten voor zeven personen behoorlijk hoog is hebben we ook te maken met de scholen van de kids. Onze tweede zoon bijvoorbeeld zit in groep 8 en valt de reis in de cito-toets periode. Maar ook moet er de nodige tijd in het uitzoeken van een middelbare school worden gestoken. Door dit alles hebben we besloten dat ik met de meiden zal gaan en dat de jongens met hun papa achterblijven. Leuk is het zeker niet maar een ander alternatief is er helaas niet. De jongens begrijpen het gelukkig wel maar verwachten wel dat we cadeautjes voor ze mee terug nemen.vliegreis klmWij reizen met KLM boeing rechtstreeks van schiphol naar Lagos. Overstappen is een stukje goedkoper maar omdat we met twee kleine kinderen reizen is rechtstreeks veel beter. Waar de meeste mensen overigens denken dat het veel langer is, is het een 6,5uur durende vliegreis, van Schiphol naar Lagos. Wij vliegen op donderdag 14 april in de middag en komen na 19:00 uur aan in Lagos. Denk dus dat ik manieren moet gaan bedenken om de meiden gedurende de reis te vermaken. De kans dat zij de gehele reis gaan slapen acht ik namelijk zeer klein.

In totaal zullen we vier weken in Nigeria verblijven en ik ben erg benieuwd hoe mijn meiden het zullen ervaren. De doel van onze reis is  geen leuke maar we gaan natuurlijk ook wel proberen om ervan te genieten.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Over onze geplande vliegreis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top