Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > Review | Colgate Max Expert White

Review | Colgate Max Expert White

Wittere tanden, wie wil dat nou niet. Ik wel, maar dat wel graag op een eenvoudige manier. Steeds meer tandpasta’s claimen dat ze je tanden witter kunnen maken. Zo zijn er ook blauwe tandpasta’s die je tanden optisch witter maken, zoals een zilvershampoo een gelige gloed uit het haar verwijdert. Maar zo zijn er ook tandpasta’s die je tanden écht een tintje witter kunnen maken.

tandpasta 2Ik ontving de Colgate Max Expert White tandpasta in een mooie doos, samen met een tandenborstel. Ik gebruik echter liever mijn eigen elektrische tandenborstel, dat poetst toch net even wat beter. Deze tandpasta belooft je tanden witter te maken in vijf dagen. Ik poets mijn tanden ’s ochtends en s’ avonds, en soms ook tussendoor, afhankelijk van wat ik heb gegeten (pesto laat bijvoorbeeld altijd van die groene restjes tussen je tanden achter, geen gezicht).tandpasta 5tandpasta 3De tube zelf is niet heel bijzonder, het ziet eruit als de meeste tandpastatubes, al valt de rode kleur natuurlijk wel op. Een pluspunt is dat de tube een flipdop heeft. Mijn huidige tandpasta heeft een draaidop en dat vind ik altijd een stuk onhandiger.

tandpasta 4De tube bevat 75 ml en de tandpasta zelf is wit van kleur. Laten we eerst eens kijken naar mijn tanden voordat ik aan deze tandpasta begin. Zo zien mijn tanden eruit vóór het poetsen.

tandpasta VOORIk heb de tandpasta dus minimaal vijf dagen gebruikt. Wat me opvalt tijdens het poetsen is dat de tandpasta een beetje ‘melig’ aanvoelt. Ik vind dat zelf niet zo’n prettig gevoel in de mond, maar ik vermoed dat dat juist zorgt voor een licht ‘schurend’ effect op de tanden, zodat thee- en koffieaanslag goed wordt aangepakt. Dat is in mijn geval wel nodig, ik drink veel thee.

tandpasta NAEn zo zien mijn tanden eruit na vijf dagen. Ik vind het verschil niet groot, maar ik zie het verschil wel! Wat jullie? Volgens mij is het een halve tot één tint frisser. Ik heb bewust dezelfde kleur lipstick gedragen voor de na-foto, want bepaalde kleuren lipstick kunnen je tanden optisch witter laten lijken en dat wilde ik voorkomen. Het kan ook liggen aan de kleurtemperatuur van het daglicht, en daarmee uiteindelijk de foto. Ik durf dus niet met 100% zekerheid te zeggen of het enkel en alleen te danken is aan de tandpasta, maar het zou natuurlijk goed kunnen. En mijn tanden waren sowieso al niet zo heel geel, dus wellicht viel er niet bijster veel aan te ‘whitenen’. 😉

Ik zet de foto’s even naast elkaar.voor en na tandpastaNog steeds vind ik het verschil vrij subtiel, maar ik zíe het wel! Rechts vind ik er echt net wat frisser uitzien. De foto zelf is ook nog eens wat warmer om te zien. De linkerfoto lijkt wat blauwer/koeler, dus dat zou betekenen dat het verschil real life iets groter zou moeten zijn. Ik vind het resultaat helemaal niet verkeerd. Ik ben dan ook benieuwd wat het resultaat zou zijn als ik deze tandpasta blijf gebruiken.

De Colgate Max Expert White tandpasta kost bij Kruidvat 5,49 per tube. Dat is dus wel een stuk duurder dan de meeste gewone tandpasta’s, maar op dit moment is er bij Kruidvat een 1+1 actie, dus als je snel bent, kun je er twee scoren voor de prijs van één.

Yvonne van der Wal
Hoi! Ik ben Yvonne (1975), moeder van twee kinderen, auteur van drie boeken en ik ben naast schrijven tevens dol op alles wat met beauty en make-up te maken heeft. Hier kan ik deze passies mooi met elkaar combineren!
http://www.yvonnevanderwal.nl/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top