Je bent hier
Home > Headlines > Persoonlijk | Afwezigheid door Overlijden

Persoonlijk | Afwezigheid door Overlijden

Velen van jullie zullen de stilte op Mommyonline ongetwijfeld wel gemerkt hebben. De afgelopen twee weken zijn er voor ons doen zeer weinig artikelen online gekomen. Om eerlijk te zijn wilde ik er in eerste instantie geen artikel aan wijden, maar anderzijds vind ik het ook wel zo netjes om jullie middels een artikel op de hoogte te stellen. Ik kan er diep en lang op ingaan maar dat doe ik liever niet, ik kies er dus bewust voor dit kort te houden. Na een redelijk korte ziekenhuisopname op de intensief care is mijn pleegvader op 19 december overleden. Nu moet ik eerlijk toegeven dat onze relatie al jaren verstoord was en ons contact daardoor niet goed was, maar desondanks komt zulk nieuws hard aan. Naast dat je zelf het nieuws moet verwerken, moet je ook gaan bedenken hoe je het de kinderen gaat vertellen. Zij zien hem tenslotte als hun opa en dan moet je gaan uitleggen dat opa nooit meer thuis zal komen en ze hem nooit meer zullen zien. Maar wat mijn hart brak/breekt is het verdriet van zijn vrouw, mijn moeders zusje en mijn tweede moeder, die nu alleen achterblijft.

Aangezien mijn pleegvader verder geen familieleden heeft waarmee hij contact had, en zijn vrouw niet in staat was het op zich te nemen, heb ik mij sinds zijn overlijden met het regelen van de uitvaart bezig gehouden. Wat een gedoe overigens.… Een uitvaart regelen is nooit leuk maar met de feestdagen op komst wordt het nog moeilijker. Je wilt je tenslotte liever met onbenullige dingen als kerstcadeaus voor onder de kerstboom bezighouden en niet met droevige zaken als het plannen van een begrafenis. De uitvaart vond plaats op 28 december en omdat hij gecremeerd is, zal zijn as over een maandje vrij worden gegeven. In Nederland is het namelijk zo dat bij een crematie de overblijfselen een maand lang bewaard moeten worden alvorens deze aan de nabestaanden over te dragen.

De komende periode zullen er helaas niet veel artikelen online komen omdat ik naast het eigen gezin met betrekking tot het overlijden van mijn pleegvader, ook veel zaken moet regelen en afhandelen. Over de hoeveelheid artikelen die online zullen komen kan ik nog niets zeggen, maar ik hoop tegen het einde van de maand weer met regelmaat een artikel online te kunnen plaatsen.

En ten slotte wil ik hierbij, namens mezelf en Mommyonline, jou een mooi en liefdevol 2016 wensen! Moge het nieuwe jaar voor jou enkel goeds in petto hebben.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Persoonlijk | Afwezigheid door Overlijden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top