Je bent hier
Home > Columns > Ouderwetse kerstkaarten of digitaal?

Ouderwetse kerstkaarten of digitaal?

kerstkaartZoals je inmiddels wel van mij weet ben ik een grote kerstfan. De kerstsfeer, de gezelligheid, het samenzijn en er op je mooist willen uitzien. Maar ook het lekker eten hoort erbij! Wat er eveneens helemaal bij hoort zijn kerstkaarten.

Zoals het optuigen en versieren van het huis mijn kerstgevoel enorm kunnen vergroten doen het ontvangen en versturen van kerstkaarten hetzelfde. Het ontvangen van post is rondom Kerst extra leuk en hartverwarmend. Ergens vind ik het dan ook jammer dat steeds minder mensen echte kaarten versturen.

Zeker nu dat we massaal naar digitale kaarten grijpen is het ontvangen van een ouderwetse kerstkaart bijna magisch te noemen. Een echte kerstkaart zorgt, naast een glimlach op mijn gezicht, ook voor een warm gevoel van binnen. Het is veel persoonlijker en ik merk dat ik een echte ook veel meer waardeer dan de digitale versie. Hoe fijn is het wanneer een persoon de tijd neemt om speciaal voor jou een kaart uit te kiezen om het vervolgens met de hand te schrijven en te versturen? In sommige gevallen zelfs een zelfgemaakte. Persoonlijker dan dit krijg je het niet als je het mij vraagt.

Een digitale kaart is natuurlijk leuk, daar is niets mis mee, maar een woonkamer vol (opgehangen) ontvangen kerstkaarten vind ik ontzettend gezellig en bij Kerst horen.

Hoe leuk de digitale kaarten tegenwoordig ook mogen zijn, voor mij blijft een ouderwetse handgeschreven kerstkaart veel persoonlijker en daarom echt het allerleukste.

Verstuur jij ouderwetse kerstkaarten of liever digitaal?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

9 thoughts on “Ouderwetse kerstkaarten of digitaal?

  1. Ik stuur ze gewoon met de post!
    Echt héél erg persoonlijk zijn ze dit jaar echter niet. Heb gewoon zoveel dezelfde in een doosje gepakt en vrijwel overal hetzelfde opgeschreven.. Maar vind het zelf ook leuk om kaartjes te ontvangen, ze hangen bij mij al goed voor het raam hihi… Hopelijk krijg ik er nog meer, want kaartjes ontvangen is altijd leuk en nu hangen er “pas” 5 😉

  2. Ik stuur nu voor het derde jaar geen kaarten meer, eindelijk! Jarenlang zwichtte ik nog onder een denkbeeldige druk dat ik toch vooral mijn familie en iedereen die mij verder nog een kaart stuurde er eentje terug moest sturen. Maar nu dus lekker niet meer, ik deed het toch altijd al met tegenzin. Heeft niet eens met de crisis te maken ofzo, het is meer de zottigheid (in mijn ogen, ik begrijp dat andere mensen het leuk vinden!) van het eens per jaar massaal met z’n allen een berg post creëren. Ik vind het leuk om ze te krijgen, alhoewel ik wel merk dat steeds meer mensen in mijn familie/omgeving geen kaarten meer sturen.

  3. Ik heb heel lang getwijfeld. Ik vind het veel werk maar uit eigenbelang toch maar weer verstuurd. Toch fijn om eens iets anders in je brievenbus te vinden als rekeningen 😉 Misschien dat we massaal als goede voornemen elke maand iemand ‘zomaar’ een kaartje moeten gaan sturen? Hebben we elke maand iets leuks in de brievenbus.

  4. Ik stuur ze nog steeds gewoon, en nu ik een zoontje heb, heb ik hele leuke zelf gemaakt. Maar deze gaan ook weer gewoon met de post mee! Liefs

  5. Geen kerstkaartjes dit jaar voor ons. Net al een berg geboortekaartjes op de post gedaan. Zal dus dit jaar digitaal zijn, puur een kosten kwestie. Normaal stuur ik wel per post en kijk er ook echt naar uit om volgend jaar zelf een kerstkaart te maken met zoonlief 🙂

    Fijne feestdagen!! Liefs!

  6. Ook wij doen geen kaartjes dit jaar. We hebben een tijdje getwijfeld of we het nog wilden doen of niet en toen was het opeens afgelopen donderdag: dan zijn we al praktisch te laat, dus gekozen om het niet te doen. Daar zijn die ruim 25 mensen die ons een kaartje gestuurd hebben vast niet zo blij mee, oeps.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top