Je bent hier
Home > Headlines > Op vakantie met het hele gezin – Zo is het voor iedereen leuk!

Op vakantie met het hele gezin – Zo is het voor iedereen leuk!

autovak.Maak van je vakantie iets leuks

Ondanks dat we massaal met z’n allen met voorbereiding voor de feestdagen bezig zijn ben ik in mijn achterhoofd ook bezig met plannen maken voor de zomervakantie. De tijd gaat ontzettend snel en voor je het weet staat de zomer weer voor de deur. Als inmiddels complete gezin, bestaand uit zeven personen, hebben we onze zinnen gezet om komende zomervakantie op vakantie te gaan. Maar vakantie voor zeven personen bekostigen vereist helaas de nodige spaarcentjes en daarom kan ik hiermee niet vroeg genoeg beginnen. Ik neem het zekere voor het onzeker en ben al begonnen met centjes opzij zetten om zo onze kansen op een (lange) vakantie aankomende jaar te vergroten.

Naast de financiële aspecten is het kiezen van een bestemming een punt waar ook de nodige tijd in gaat zitten. In een gezin met kinderen van uiteenlopende leeftijden is de aangeboden faciliteiten van een bestemming een punt waar wij zeker rekening mee moeten houden. Tenslotte wil je het iedereen naar de zin maken. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om van een vakantie echt iets leuks te maken. Hier een aantal tips dat prima kunnen helpen bij het voorbereiden van een gezinsvakantie.

Tref een goede voorbereiding
Een leuke vakantie begint met een goede voorbereiding. Ga met elkaar om tafel zitten en bespreek de wensen. Leg uit wat het budget is en wat de mogelijkheden zijn. Geef ieder de kans om zijn of haar zegje te doen. Dan wordt het sluiten van een eventueel compromis ook veel makkelijker.

Naar de camping
Ik ben geen campingliefhebber maar wanneer je budget niet erg veel is, kun je er voor kiezen om te gaan kamperen. Dan ga je het meest goedkoop op vakantie. Wanneer je kinderen daar content mee zijn, dan moet je daar zeker voor gaan. Zorg alleen wel voor een camping met voldoende faciliteiten. Het is niet de bedoeling dat je kinderen zich gaan vervelen. Voor campings met veel faciliteiten voor kinderen kijk je op allcamps.nl of go4camp.nl.

Aandacht geven aan je kinderen
Het is tijdens een vakantie vooral belangrijk dat er voldoende aandacht is voor elkaar. Doe eens gezellig samen een spelletje, of maak samen met je zoon of dochter een stevige wandeling. Bezoek een bierbrouwerij met je tienerzoon, of ga ontspannen winkelen met je dochter. Aandacht geven is de beste manier voor een geslaagde vakantie!

Heb jij andere tips welk bij een gezinsvakantie goed van pas kunnen komen?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top