Je bent hier
Home > Headlines > Onze reis naar Parijs + Disneyland Parijs

Onze reis naar Parijs + Disneyland Parijs

Onze reis naar Parijs + Disneyland Parijs

In mijn vorige artikel vertelde ik over onze geboekte reis. Een 4-daagse busreis naar Parijs inclusief 1 dag Disneyland Paris met mijn drie meiden. Het zou onze eerste keer in Parijs worden en wij hadden hier alle vier veel zin in. Van te voren hadden wij niet veel gepland, wel wilden wij graag de Eiffeltoren bezoeken. Voor de rest zouden we het daar wel uitzoeken. De reis naar Parijs verliep soepel. Omdat wij vroeg in de ochtend vertrokken, en we daarvoor niet geslapen hadden, sliepen we vooral in de bus. De heenreis heeft in totaal ruim 9 uur geduurd.

Eenmaal in Parijs aangekomen worden we door de buschauffeur bij de rivier de Seine afgezet. Het eerste wat ons opvalt is uiteraard de Eiffeltoren die je vanaf de Seine goed kunt zien. Terwijl medereizigers de stad ingaan blijven wij achter om foto’s te maken. Oudste dochterlief vindt het overigens ook een geschikte locatie om TikTok-filmpjes te maken. Heerlijk vind ik dat, gewoon doen waar wij zin in hebben en geen rekening met anderen hoeven te houden. Gewoon ons eigen tempo aanhouden. Geloof het of niet, maar ruim 30 minuten zijn wij bezig geweest met het maken van foto’s (en TikTok). Nog niet eens vijf minuten verder te hebben gelopen komen wij op de brug aan en uiteraard moeten ook daar wat foto’s worden gemaakt. Met ‘wat foto’s’ bedoel ik uiteraard tientallen foto’s.

Een bezoek aan de Eiffeltoren

Ik denk doordat wij aan de drukte van Amsterdam gewend zijn dat Parijs voor ons enigszins vertrouwd voelt. Ja, het was druk maar ik voelde mij op mijn gemak. Vanaf de brug zijn wij naar de Eiffeltoren gaan lopen. Moeilijk is dit niet, de Eiffeltoren steekt enorm uit en deze hoef je dus enkel te volgen. De kans dat je verdwaald is vrijwel nihil. Ja, de Eiffeltoren is indrukwekkend. Wat een gigantische toren. Ik begrijp goed waarom de Eiffeltoren hét symbool van Parijs wordt genoemd en een toeristische trekpleister is. Honderden foto’s van de Eiffeltoren heb ik in mijn leven voorbij zien komen maar om het dan eindelijk in real life te kunnen bewonderen is toch anders. Ietwat onwerkelijk zelfs. Na vele jaren kan ik dan toch de Eiffeltoren van mij ‘lijst’ afstrepen. In verband met de drukte zijn wij niet de Eiffeltoren op gegaan. Maar van vanzelfsprekend hebben we tal van foto’s gemaakt. Zelfs onderstaande clichéfoto vond ik geweldig om te maken.

Wist jij overigens dat de Eiffeltoren meer dan 300 meter hoog is? En dat het maar liefst 1665 treden heeft? Ook heel mooi om te zien is de verlichte Eiffeltoren. En absoluut ook niet geheel onbelangrijk: de Eiffeltoren is ontworpen en gebouwd door de ingenieur Gustave Eiffel (zijn bedrijf eigenlijk). De bouw startte in 1887 en in 1889 was het klaar.

Onze eerste dag in Parijs hebben wij voornamelijk bij de Eiffeltoren doorgebracht. Maar ook op dag drie zijn wij naar de Eiffeltoren geweest. Erg leuk trouwens dat er in het park een speeltuintje is. Hier heeft jongste dochterlief wat energie kwijt kunnen raken. Zoals vrijwel in iedere toeristenstad is het lastig om een toiletgelegenheid te vinden. Op veel plekken zul je geen gebruik van het toilet mogen maken als je er niet als klant komt. Ergens ook wel begrijpelijk, toch? In de buurt van de Eiffeltoren hebben wij een snackbar weten te vinden waar we, wel als klant, gebruik van hun toilet mochten maken.

Disneyland Paris

Als toerist met jonge kinderen in Parijs is het natuurlijk leuk om ook een bezoek aan Disneyland Paris te brengen. Onze tweede dag in Parijs brengen wij dan ook in Disney door. Voor mijn meiden is dit hun eerste bezoek aan Disney en voor mijzelf de tweede keer. Als 10-/11-jarig meisje ben ik al eerder naar Disney Paris geweest. Zoals te verwachten is Disney enorm druk. Tijdens die hele dag zijn wij in slechts 5-6 attracties geweest. Gemiddelde wachttijd per attractie zit rond de 45 minuten. Veel te lang, als je het mij vraagt. Disney is leuk maar het hoogtepunt is toch echt de dansshow/parade door het park met vrijwel alle Disney-figuren. Hier hebben wij enorm van genoten en jongste dochterlief heeft zelfs mee gedanst. Op diverse plekken in het park kunnen kinderen samen met hun favoriete Disney-figuur op de foto. Dit hebben wij helaas niet gedaan, de rijen waren steeds aan de lange kant.

Het is vrijwel niet haalbaar om met jonge kinderen door Disneyland te lopen zonder extra geld uit te geven. Al bij binnenkomst in het park vraag jongste dochterlief om de welbekende Minnie Mouse oren haarband. Google deze maar eens en je zult zien dat je deze haarbanden (soortgelijke) op diverse plekken voor maar een paar eurootjes kunt kopen. Nou, in Disneyland reken je maar liefs 20 euro af voor 1 muizenoren haarband. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Disneyland, de hoofdstraat, zit vol winkeltjes met leuke spulletjes en souvenirtjes. Een echt paradijs aan spulletjes voor een 4-jarige dame. Het is mij niet gelukt om niets te kopen, het was een battle die ik niet kon winnen. Dochterlief verlaat vol vreugde Disneyland met een Disney boodschappentas aan haar armen. Haar winst? Een Mirabel (Encanto) zingende pop en een Ariel zingende pop, samen voor 78 euro!

Duurste winkelstraat en bezoek aan Arc de Triomphe

Parijs zit vol met bezienswaardigheden waar wij een bezoek aan willen brengen. En uiteraard is de triomfboog oftewel Arc de Triomphe er eentje van. Vanaf de rivier de Seine lopen wij via de duurste winkelstraat van Parijs, de Champs-Élysées, naar de Arc de Triomphe. Deze bevindt zich op Pl. Charles de Gaulle. Hier hebben wij ruim 30 minuten over gedaan. Op de duurste winkelstraat van Parijs vind je een overvloed aan luxe modehuizen waaronder YSL, Balenciaga, Givenchy en Louis Vuitton.

Arc de Triomphe is met zijn 50 meter hoogte indrukwekkend en het verhaal rondom dit monument al helemaal. Dit monument werd gebouwd tussen 1806 en 1836. Het is, volgens het internet, de op twee na grootste triomfboog ter wereld. Vanzelfsprekend maken wij ook hier tientallen foto’s. Want, zoals jongste dochterlief in eigen woorden zegt: ‘wij maken herinneringen’.

Vrijheidsbeeld

Wij zijn er niet lopend langs geweest maar met de bus langsgereden. Het originele Vrijheidsbeeld zien is ook een ervaring. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het verhaal achter het Vrijheidsbeeld niet wist. Pas toen ik ter voorbereiding op onze reis op Instagram ging zoeken kwam ik het verhaal tegen. Nu weet ook ik dat het welbekende Vrijheidsbeeld in Amerika een geschenk van Frankrijk is. En dat het oorspronkelijke Vrijheidsbeeld gewoon in Parijs staat, weliswaar veel kleiner dan dat in Amerika.

Schilderswijk Montmartre en souvenirwinkels

De Schilderswijk Montmartre is het bezoeken waard. Zeker als je van open markten houdt. In Montmartre vind je het kunstenaarsplein ‘Place du Tertre’. En het zit vol met souvenirwinkels en uiteraard toeristen. Ben jij in Parijs en wil je graag souvenirs kopen, doe dat dan hier. In de binnenstad van Parijs is, zoals te verwachten valt, alles duurder en zo ook souvenirs. Zelf kocht ik in de binnenstad mokken voor 9-10 euro per stuk en dezelfde mokken vind ik hier in de Montmartre voor rond de 6 euro! Wanneer je er een stuk of 5 koopt scheelt dit zeker in de portemonnee.

Al met al heb ik enorm van onze city trip naar Parijs genoten. Niet alleen ikzelf maar zeker ook mijn meiden. Ik ben super blij dat ik uit mijn comfort zone ben getreden en deze reis gemaakt heb. Het is fijn om ertussenuit te zijn geweest en Parijs is een mooie stad vol historische gebouwen. Er valt zo ontzettend veel te zien. Het Louvre en de Notre Dam staan nog op mijn lijst van plekken die ik nog graag wil bezoeken. Ja, ik wil deze stad absoluut nog eens bezoeken, als het dit jaar niet wordt dan zeker volgend jaar. So…Paris, I will be back!

Wat heeft deze 4-daagse busreis naar Parijs + Disneyland Paris gekost?

Zie hieronder, houd er wel rekening mee dat dit voor vier personen is.

4-daagse busreis naar Parijs inclusief vervoer, hotel en ontbijt voor vier personen + Disneyland Paris: € 1385,80
Eten en drinken, onderweg en in Parijs voor vier personen: € 199,11
Souvenirs, inclusief Disneyland: € 296
Totaal: € 1880,91

Onze 4-daagse busreis naar Parijs + Disneyland Paris heeft mij in totaal dus € 1880,91 gekost. Dit kan absoluut stukken goedkoper, zeker wat betreft de souvenirs maar hé, you only live once. Spijt heb ik absoluut niet en ik zou het zo opnieuw doen. Een volgend bezoek aan Parijs zal uiteraard veel goedkoper zijn, Disneyland Paris zal dan niet inbegrepen zijn. De reis naar Parijs met de bus valt mij ook echt mee. Onze chauffeur is een topper, hij vertelt veel en is daarnaast behulpzaam. Ja, dit ga ik vaker doen!

 

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Onze reis naar Parijs + Disneyland Parijs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top