Je bent hier
Home > Baby & Kind > Heeft dochterlief last van eczeem?

Heeft dochterlief last van eczeem?

Is het jou ook opgevallen dat huidproblemen bij kinderen steeds vaker voorkomt? Wat hier nou precies de oorzaak van is, is vaak een raadsel. Volgens velen kunnen huidproblemen zoals eczeem bij kinderen door het veranderende weer komen. Maar het is nooit met zekerheid te zeggen waardoor eczeem ontstaat. Of waarom het ene kind er vaker last van heeft. Aanleg of erfelijkheid schijnt overigens een factor te zijn. In onze geval denk ik niet dat erfelijkheid een rol speelt. Maar hoe dan ook: dochterlief heeft sinds enkele maanden last van huidproblemen.

Heeft dochterlief last van eczeem?

Dochterlief was flink ziek geweest en volledig hersteld was zij nog niet toen ze last kreeg van huiduitslag. ‘Eczeem’, vertelde onze huisarts maar ik had mijn twijfels. In eerste instantie zou het om een allergie gaan. Maar na ruim een weekje alles nagaan wat dochterlief at, dronk en op haar huid kreeg gesmeerd, was allergie onwaarschijnlijk. En ook het zalfje dat zij kreeg voorgeschreven hielp niet. Haar huid werd er niet beter op maar juist erger. Op dat moment vond onze huisarts het wel nodig dat wij op de praktijk langs zouden komen. Nadat dochterlief was nagekeken en er telefonisch overleg was met de kinderdermatoloog, was hun conclusie eczeem. Wij kregen een recept voor een ander zalfje mee en daarmee zou het wel goed moeten komen. Haar griepverschijnselen zijn een ongelukkig toeval, dat losstaat van haar huiduitslag, werd mij verteld.

Dochterlief zat volledig onder de uitslag, van haar gezicht, handen en vingers tot aan haar voeten en tenen. Jeuken dat het deed. Vooral haar rug heeft ze flink open weten te krabben. En alsof dit alles niet vervelend genoeg is kreeg zij er ook nog eens een flinke ringworm op haar bovenbeen bij. Ook deze ging gepaard met jeuk en een eigen verzorging met zalf. Terwijl de huiduitslag op haar lichaam langzaam maar zeker beter werd, zijn haar handen en voeten gaan vervellen. En dan bedoel ik echt volledig vervellen. Haar huid liet los en ze kreeg een nieuwe laag huid. Het vervellen heeft lang geduurd, ruim twee weken lang kon ik dagelijks losgelaten huid wegknippen. ringwormhanden vervellen

Of wij, in haar geval, van eczeem kunnen spreken betwijfel ik. Het vervellen van de huid bij eczeem is iets wat ik persoonlijk niet ken, maar volgens het internet wel kan. Verder vind ik informatie dat soortgelijke vervelling een laat verschijnsel is van een doorgemaakte infectie, die al op zijn retour is. Dit verklaart voor mij ook gelijk haar griepverschijnselen. Ergens was er dus sprake van een infectie dat zich op zo’n manier uitte.

Inmiddels zijn wij enkele maanden verder en dochterlief haar huid is nog steeds niet zoals het ooit was. Zowel haar handen als voeten zijn mooi hersteld maar haar rug, buik en bovenbenen zijn een heel ander verhaal. Haar huid is pukkelig en superdroog. Het lijkt op hittepuistjes maar toch ook weer niet. Gewoon zeer droog. Op advies van de huisarts onderhoud ik haar huid met een op recept gekregen vaseline. Ik gebruik het wel, maar fan ben ik er niet van. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik enthousiast was toen ik thuis een pakketje met een drietal producten van Salcura ontving. In het pakket zat onder andere de Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream. Volgens de beschrijving op hun website is deze cream ontwikkeld om de huid van jonge kinderen diep te voeden, huidirritatie snel te verzachten en de huidbarrière te herstellen.

Niet geschoten is altijd mis, nietwaar? En gelet op de staat waarin dochterlief haar huid zich verkeert kan die alle hulp goed gebruiken. Vooral omdat de crème vol zit met natuurlijke ingrediënten, is het wat mij betreft de moeite waard om deze een kans te geven.

“De Salcura Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten waarbij de huid net dat beetje extra nodig heeft om terug in balans en gezondheid te komen. De crème zit vol met effectieve natuurlijke ingrediënten. De crème helpt irritatie te verminderen, droogheid te verzachten en de huid vanbinnen te voeden, zodat het de huid helpt om weer terug in balans en optimale gezondheid te komen”. Salcura Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream

De Salcura Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream belooft heel wat. En ondanks dat ik dit product slechts een handvol keren bij dochterlief heb aangebracht, kan ik al over een tevreden mama spreken. Ik kan mijn tevredenheid uiten omdat ik een verschil zie. Haar huid, met name haar rug, lijkt zichtbaar minder pukkelig te zijn. Daarnaast oogt de droogheid aanzienlijk minder. Voor mij absoluut genoeg reden om met het gebruik van dit product door te gaan. Ik ben benieuwd naar het resultaat na een maandje of na gebruik van een volle flacon van 50 ml, want ja…deze ga ik zeker opmaken. En hoe het nu er naar uitziet, zal de Outbreak Rescue Cream een product zijn dat ik standaard in huis zal hebben. Salcura Bioskin Junior Outbreak Rescue CreamSalcura Bioskin Junior Outbreak Rescue CreamNiet geheel onbelangrijk: de Outbreak Rescue Cream is heel fijn in gebruik. Het heeft een lichtgroenkleurige substantie, het smeert gemakkelijk uit en het trekt snel in de huid. Verder ruikt het fris en ‘groen’. Voor meer info over de Outbreak Rescue Cream of andere producten van Salcura kun je op hun website terecht: salcura.nl

 

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top