Je bent hier
Home > Headlines > Onze Mini Cruise van IJmuiden naar Newcastle

Onze Mini Cruise van IJmuiden naar Newcastle

Een cruise maken stond hoog op mijn to-do lijstje. Waar de reis naar toe gaat maakte mij in principe niet heel veel uit. Voor mij gaat het puur om de ervaring van het maken van een cruise. Om mee te varen op zo’n mega schip. Lange afstand op zee te zijn en ook op zee te kunnen overnachten. Nou… ik kan je heel tevreden meedelen dat ik deze ervaring van mijn lijstje kan afvinken. In oktober maakte ik namelijk een cruise naar Newcastle England. Niet alleen maar samen met mijn drie meiden. En het is een ervaring waar ik enorm blij mee ben.

Wekenlang keek ik ernaar uit: onze mini cruise van IJmuiden naar Newcastle England. Sterker nog, niet enkel ikzelf maar mijn meiden hadden er ook enorm veel zin in. Op een cruise schip meevaren zou voor ons allen eerste keer zijn. Na weken als dagen afgeteld te hebben was het dan eindelijk zover. Op zondag 22 oktober gaan wij rond 15:00 uur richting IJmuiden waar wij met DFDS naar Newcastle gaan varen. De reis van IJmuiden naar Newcastle zal meer dan 16 uur gaan duren.

Het inchecken en langs de douane verloopt spoedig. Bij het inchecken heb je de mogelijkheid om voor zowel ontbijt als diner op het schip te reserveren en betalen. Voordeel hiervan is dat vantevoren reserveren goedkoper is dan wanneer je op het schip zelf boekt. Het restaurant is een zogeheten ‘all you can eat’ concept waar je 1,5 uur lang onbeperkt kan eten. Drinken is helaas niet inbegrepen en moet je apart voor betalen.

Om geld te besparen en omdat er geen bagagelimit is hebben wij drinken, water en sap, van huis meegenomen. Maar ook etenswaren zoals croissantjes, krentenbollen, melkbrood en fruit. Wij hebben hierdoor geen ontbijt op het schip gekocht, enkel diner.Al vanuit de buiten kant is het schip (Princess Seaways) indrukwekkend maar eenmaal binnen ben ik nog meer onder de indruk. Het schip is met haar 11 decks enorm groot. Het biedt plaats aan 1250 passagiers en 600 auto’s. En telt 478 hutten. Het schip werd gebouwd in 1986 en gerenoveerd in 2006. Aan boord vind je diverse entertainments om de dag/avond door te komen. Zo is er een bioscoop, livemuziek, winkels, bars en restaurants en speelruimtes zoals een gameruimte. Echter hebben wij hier geen gebruik van gemaakt.

Wij verblijven in een 4-persoonsbinnenhut met 2 stapelbedden. De hut zelf is aan de kleine kant maar is wel voorzien van een eigen toilet met douche. Op zo’n gigantische schip hoef je overigens ook niet perse in je hut te blijven, enkel om te slapen. En dat is precies hoe wij onze tijd op het schip doorbrengen. Wij hebben veel rondgelopen en in openbare ruimtes gezeten. Uiteraard met een prachtige uitzicht op zee. Hier hebben wij met speelkaarten gespeeld en foto’s gemaakt. Goed om te weten is dat op het schip geen gratis Wifi aanwezig is, deze moet je kopen. Het is verstandig om niet jouw eigen mobiel internet te gebruiken, tenzij je het niet erg vind om een hele hoge rekening te ontvangen. Na minuten op het internet had dochterlief een rekening van over de 60 euro! Om te huilen…..

Eenmaal in Newcastle en langs de douane te zijn gegaan konden we met de bus naar het centrum van Newcastle. Daar hebben wij voornamelijk door de winkelstraten gelopen en foto’s gemaakt. Veel tijd hadden wij helaas niet, om 11:40 uur werden wij afgezet en de bus terug zou om 14:45 uur en 15:45 komen. En om 17:00 zal het schip weer richting IJmuiden varen. Deze wil je uiteraard niet missen. Onze planning was om de bus van 14:45 te nemen maar deze zagen wij helaas wegrijden. Dat betekent dus een uurtje op de volgende bus wachten. In dat uurtje hebben wij wel hele leuke foto’s kunnen maken.

Al met al vind ik het een bijzondere ervaring! Onze verblijf op het schip was fijn, wel moet je rekening mee houden dat prijzen op het schip wat aan de hoge kant zijn. Wij hebben ons prima vermaakt. Wat ik zelf wel erg jammer vind is dat er zo weinig tijd beschikbaar wordt gesteld om Newcastle te ontdekken. Het is trouwens op deze reis dat ik, na 4,5 jaar, met het afkolven van moedermelk ben gestopt.

En tenslotte: wat heeft dit reisje mij gekost? Zie hieronder, houd er wel rekening mee dat dit voor vier personen is.

3-daagse Mini Cruise van IJmuiden naar Newcastle (Engeland) voor 4 personen met DFDS: € 108,50
Eten en drinken, op het schip en in Newcastle, voor vier personen: € 286,05
Shoppen H&M en Primark: € 145,14

Totaal: € 539,69

Het totaalbedrag vind ik nog wel meevallen, zeker voor 4 personen. Het is sowieso stukken minder als onze reis naar Paris.

Er valt veel te zien in Newcastle, erg jammer dat wij weinig tijd hadden om de stad te ontdekken.
Foto: Haymarket, Newcastle Upon Tyne, tegenover de Church of St. Thomas the Martyr en met mijn rug naar South African War Memorial.

Benieuwd naar meer foto’s? Check mijn Instagram!

 

Liefs,
Nicky

Volg jij mij al op Instagram?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top