Je bent hier
Home > Bizz-Mommy > Ondernemende moeder Jacqueline

Ondernemende moeder Jacqueline

Jacqueline van Krieken, moeder van 2 zoons in de leeftijd van 15 en 17 jaar en eigenares van Rainbow Creation. Jacqueline is inmiddels 7 jaar zelfstandig ondernemer en voor velen een voorbeeld in Bellypainting. Naast Belly Painten maakt Jacqueline ook muurschilderingen, schminken en het naschilderen van geboortekaartjes op bijvoorbeeld doek, klompjes of houten spiegelranden. Het zijn klein kunstwerkjes die zij maakt en wij willen uiteraard weten hoe het allemaal is begonnen en hoe Jacqueline haar bedrijf zover heeft gekregen.

‘Als kind was ik altijd aan het fröbelen en dingen aan het (na)tekenen. Ook als tiener en volwassene is dat door blijven gaan. In mijn vrije tijd was het vaak ‘eens kijken wat ik kan gaan tekenen, kan gaan maken voor familieleden’.  Een creatieve opleiding heb ik nooit gevolgd, ik probeerde alles zelf maar uit. De enige cursus van 4 avondjes die ik gevolgd heb is ‘basistechnieken-kindergrime.’

Wij kunnen gerust concluderen dat Jacqueline werkelijk talent voor tekenen/schilderen heeft.
Velen van ons zijn al blij als wij een boom en of een huisje herkenbaar op papier kunnen neerzetten, laat staan een hele kunstwerkje op een zwangere buik. Je moet er dus talent voor hebben. Maar Belly Painten, daar begin je toch niet zomaar aan, met name in 2003 was Belly Painten nauwelijks bekend. Hoe is Jacqueline dan op het idee gekomen om te gaan Belly Painten als beroep?
‘Het is allemaal begonnen toen ik als hobby begon met het schminken van kinderen en het maken van muurschilderingen. Iemand die mijn stijl van tekenen, schilderen en ’t schminken kende maakte me er op attent dat ik dan ook wel leuke dingen op zwangere buiken kon schilderen. ‘Huh, op buiken, wat zet je daar nu op?’ was mijn eerste reactie. Op internet kwam ik heel weinig tegen. Je zag af en toe een beschilderde buik bij een bodypainter die toevallig ook eens een zwanger model had gehad, leek wel, maar het bellypainten zoals tegenwoordig dat was er nog niet echt, volgens mij. Na wat zwangeren uit de buurt beschilderd te hebben, dacht ik: Oh wat leuk, zij zijn enthousiast en zelf vind ik het heel leuk om te doen, daar zit wel wat meer in, ik wil meer zwangeren gaan beschilderen’.

Jacqueline heeft een bijzonder manier van painten. Inspiraties haalt zij uit Prentenboeken, plaatjes op internet, knuffeldieren, mooie foto’s, ideeën waar de mensen zelf mee komen, een mooie bloem. ‘Overal haal ik mijn inspiratie vandaan.Vaak komen zwangeren met eigen ideeën en met mijn kijk erop proberen we samen tot een mooie nieuwe beschildering te komen. Vaak hebben ze plaatjes of iets dergelijks bij wat ze nageschilderd willen hebben, omdat het bijvoorbeeld in de stijl is van de babykamer. Omdat ik het ook zo leuk vind om te doen, probeer ik ook vanalles uit, diverse stijlen, bijvoorbeeld cartoontekeningen, maar ook een echo of een realistische baby. Ik ben nogal van het sprookjesachtige; de sierlijke lijnen, bloemetjes, kleine details ect. Dat teken ik dan ook het liefst op een buik’.

Toen Jacqueline met Rainbow Creation begon had ze niet durven denken dat ze het er nu zo druk mee zou hebben. Dat was ook niet haar opzet, het was een hobby. Dat is het nog steeds, maar wel één waar zij nu heel veel uren aan besteed. ‘Het helpt natuurlijk wel dat ik er nog steeds erg veel plezier in heb. Wat ik leuk aan mijn werk vind is dat ik lekker creatief bezig kan zijn. Die gevoelens moeten er gewoon uit, soms jeuken mijn handen om weer iets onderhanden te nemen. Ik ben ook altijd benieuwd naar wat de klant wil en dan probeer ik er weer een mooi kunstwerk van te maken. Tevreden mensen geeft een goed gevoel. Ook erg leuk is om te zien wat klanten met mijn bellypaint werk/foto hebben gedaan. Klanten vertellen ook vaak dat ze het gebruiken als uitvergroting voor op de babykamer. Ook heb ik eens een kaart toegestuurd gekregen van iemand die de bellypaint op een postzegel af had laten drukken. En soms als kleine kaartjes aan doopsuikers. Minder leuke kanten aan mijn werk zijn er gelukkig niet. Ik vind mijn werk zelfs zo leuk dat ik in mijn vakanties soms toch nog zwangeren laat komen. Zij blij en ik heb weer wat creatiefs te doen. Oh ja…de administratie bijhouden, da’s dus echt niet mijn ding. Gelukkig heb ik een lieve man die alles bijhoudt’.

Ieder ondernemer droomt van een goedlopende bedrijf, het is Jacqueline gelukt! Na een keer op de Negenmaandenbeurs gebellypaind te hebben, werd Jacqueline ontdekt door de pers. ‘De pers liep er rond en de volgende dag stond er een artikel over de beurs met een bellypaintfoto in de Telegraaf en/of het Algemeen Dagblad. Iemand van het life & Cooking-team zag dat, nam via de beurs contact met me op en vroeg of ik twee weken later met drie zwangeren kon komen’.
Dat is natuurlijk superreclame. Verder krijgt Jacqueline veel opdrachten binnen via mond tot mond reclame en via haar website.
‘Omdat ik in Zuid-Nederland woon is België vlak naast de deur. Ik kreeg vaak van de Belgen te horen dat er in hun land niks over bellypainting te vinden was heb ik ook daar een website gelanceerd. Mensen uit ’t noorden van het land rijden er langer over dan onze Zuiderburen. Een enkel Duitse en zelfs een Italiaanse heb ik beschilderd, die op familiebezoek (vakantie) in Nederland waren’.

Veel moeders met een eigen bedrijf worstelen om een goede balans te vinden tussen het zakelijke- en het priveleven. Toen de kinderen van Jacqueline nog klein waren, probeerde ze haar werkzaamheden zoveel mogelijk onder schooltijd te plannen. In de avonduren en de weekenden is haar man thuis, dus dan kon zij afspraken maken. Nu haar zoons op een leeftijd zijn dat ze er niet echt meer op hoeft te letten dat ze er is als ze thuiskomen, gaat het allemaal wat makkelijker. Toch probeert ze nog steeds om veel thuis te werken, gewoon omdat ze dat prettig vindt en zodat ze tijd met haar gezin kan doorbrengen.

Win een Bodypaint!

Wil jij meer kleur aan jouw zwangerschap geven?  Mommyonline mag een zwangere gelukkig maken met een gratis body paint. Wil jij kans maken? Geef een beschrijving van wat jij graag op jouw body gepaint zou willen hebben. De persoon met het meest origineelste idee wint de bodypaint.
Deze actie loopt af op donderdag 13 mei 2010

Voor meer informatie over Jacqueline en haar werkzaamheden kun je kijken op www.rainbowcreation.nl

©Judith

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

10 thoughts on “Ondernemende moeder Jacqueline

 1. Ik heb veel bewondering voor je werk Jacqueline. Erg mooi!
  Ik wilde tijdens mijn zwangerschap ook graag een bellypaint maar met volledige bedrust kon ik het dus op mijn buik schrijven. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik het weer heb moeten missen
  Jacqueline, mijn complimenten voor je werk.

 2. Goedendag,

  Ten eerste echt schitterend die bellypaint! echt respect dat je dat zo mooi kan!
  Graag zou ik wel heel graag zo een bellypaint willen winnen.
  Bij mijn eerste zwangerschap wilde ik het ook laten doen en er dan een fotoshoot van laten maken alleen is dit helaas niet gelukt door dat ik alleen maar spuugde en hier door regelmatig richting ziekenhuis mocht.
  Daarom zou ik als bij deze zwangerschap wel alles goed blijft gaan een bellypaint van me zoontje willen van de zijkant en dat hij dan zijn broertje of zusje vast houd in de buik, weet niet eens of het mogelijk is maar vondt het zelf erg mooi. Dat grote broer nu al zijn broertje of zusje verwelkomd. Ja of iets met de 5de generatie. mijn zoontje was al een 5de generatie en de volgende spruit ook dus dat zou ook wel geweldig zijn!! Verder wens ik je heel veel suc6 verder met de bellypaint en muurschilderingen!!
  Groetjes miranda

 3. Prachtig kunstwerk maak je,geweldig!
  Ik ben moeder van 2 kindjes en nu na lang te moeten wachten en ziekenhuis bezoeken is het ons toch gelukt om zwanger te raken van ons derde kindje.
  Ons geluk kon niet meer stuk toen we een positieve test in handen hadden,
  Nu zijn we 25 weken zwanger van ons tweede meisje en zo dol gelukkig.
  Ik heb jou site al bij mijn favorieten staan vanaf het moment dat ik zwanger was en ben zoiezo al van plan om een afspraak te maken,maar zo hem natuurlijk heel graag ook willen winnen.

  Ik wil graag een beschildering van mijn 2 kindjes op mijn buik,aan de linkerkant mijn dochtertje van 5 en aan de rechterkant mijn zoon van 8,dan in het midden van mijn buik wil ik dan de 4d echo van mijn kleintje en dat grote broer en zus naar haar kijken en dat ze met hun handjes haar vast houden..dus de kleine zit dan met de billentjes op de handjes van haar grote broer en zus………dit lijkt mij zo moooi !!!

  Verder wens ik je nog heel veel suc6 met de bellypaint.
  Groetjes Lee-anne Viola

 4. Ik ben een tienermoeder van 19 jaar oud en 23 weken zwanger. Wat mij mooi lijkt is een bellypaint waarop 3 of 2 handen staan uitgebeeld die elkaar als het ware vasthouden. Een (mannenhand), een vrouwenhand en een babyhandje in het midden. Dit soort foto’s wat je soms tegenkomt is prachtig om te zien. Verder succes met dit werk! Een bijzondere ervaring voor zwangere vrouwen.

  Liefs Isabelle.

 5. Wat een prachtig werk doet Jacqueline.
  Gewoon om te zien van al die mooie werkjes! dat het bijna echt lijkt of tot leven komt petje af!

  Als ik zou willen wil ik een belly paint van een mooie vlinder met de naam marcus de bij. De vlinder staat voor de vrijheid en de zachtheid van ons kindje. hij popt straks uit als een vlinder en is zo vrij. als een vlinder straks te vliegen door de wereld om het te ontdenken!

  groeten Esther Smit

 6. Jeetje wat mooi zeg!
  Als ik ooit wee zwanger mag zijn, dan kom ik je waarschijnlijk wel opzoeken!
  Erg mooi!

 7. Ik zou graag de echo op me buik beschilderd hebben met de naam van de kleine, ik ben nu 28 weken zwanger en het lijkt mij een hele mooie herrinnering aan de zwangerschap na alle pech die ik heb gehad 🙁

  ben verlaten door me vriend nadat we een jaar hebben geprobeerd zwanger te worden, en het uiteindelijk is gelukt, hij ging ervan door met een ander die al een kindje had. heb een moeilijke tijd gehad, maar ik stort me nu helemaal op me a.s. dochtertje.

  btw. mooi werk wat je doet, echt in 1 woord geweldig !!!!

 8. Na zoveel jaren geprobeerd te hebben om zwanger te raken is het ons eindelijk gelukt. Het is echt een wondertje.

  De vraag wat ik graag zou willen laten tekenen op mijn buik is het volgende: “Graag de zeven wereldwonderen op mijn buik met als toevoeging hierbij het achtste wereldwonder, ons kindje (3d pretecho beschikbaar).”
  De zevenwereldwonderen zijn: Piramide van Cheops, Kolossus van Rodos, Hangende tuinen van Babylon, Mausoleum van Halicarnassus in Anatolië, Pharos van Alexandrië, Beeld van Zeus te Olympia, Tempel van Artemis in Efeze in Anatolië.

  Een behoorlijke uitdaging, maar er werd om een origineel idee gevraagd…;-).

  Groetjes,

  Familie Jansen

 9. Wat leuk !

  ik vind het leuk idee dat je een half open rits maakt waar een hoofd van een babytje uitsteekt.. zoo van koekkoek hier ben ik haha.

  ik ben nu 18 weken zwanger van ons 2e zoontje. 14 oktober uitgerekend.

 10. Hallo Dames,

  Wat leuk dat jullie gereageerd hebben en met mooie ideeën zijn gekomen voor een eventuele belly- of bodypaint.
  Bedankt ook voor jullie complimenten.

  Jullie zwangerschap/buik/baby is heel speciaal natuurlijk. Jullie gedachten achter deze zwangerschap, ’t nieuwe leven, het wonder, zijn heel mooi, maar mijn keus is op 1 gevallen.
  Helaas niet met een echo-foto, broertjes/zusjes erbij, een vlinder, een rits die opengaat, maar de aankomende paint gaat er 1 worden met de eerste 7 wereldwonderen (plus een 8e) erbij. Ondertussen is met deze Familie Jansen een afspraak gemaakt.
  Een flinke uitdaging is het, maar ik ga er graag voor.
  (foto volgt)

  Iedereen bedankt voor de reacties, een hele fijne verdere zwangerschap en veel succes en geluk met jullie kindjes.

  Groetjes,
  Jacqueline van Krieken (Rainbow Creation)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top