Je bent hier
Home > Columns > Nuna Living Design Contest

Nuna Living Design Contest

Je kent het wel….. Je ziet iets en je wordt meteen heel erg enthousiast!
Dat heb ik op dit moment.
Er wordt mij gevraagd een aankondiging te schrijven voor Nuna! Want Nuna organiseert tot eind juni de Nuna Living Design Contest.
Nuna is een bedrijf wat kinderproducten maakt die ten eerste erg goed ontworpen zijn in gebruik en comfort. Vervolgens passen de producten perfect in een goed gestyled en modern huis.
En dat is nu juist de reden waarom Nuna een wedstrijd is gestart.
Ze zijn op zoek naar de meest stylische doch kindvriendelijke inrichting van Nederland.
Iedereen die denkt hier kans op te maken kan zich via de site www.nuna.eu/livingdesign-nl door een foto in te sturen en te vertellen waarom jij vindt dat jij de prijs verdient.
De prijs is een geldbedrag van €1000,- voor de winnaar en ook win je de gehele inrichting van Nuna. De LEEF, ZAAZ en PEPP. Alle 3 de producten zijn om je vingers bij af te likken.
De LEEF is een wipper, geheel in nieuwe style. De ZAAZ is een kinderstoel die echt in een modern en strak design past. En als laatste de PEPP, een super handige en stoer uitziende kinderwagen! Al met al genoeg mooie producten om te winnen….
Om jou een duwtje in het juiste richting te geven heeft Nuna vier interieur designers samengebracht om speciaal voor aanstaande en jonge ouders handige tips & tricks op papier te zetten over hoe je jouw huis bij de komst van een kindje her in te richten.

Iwan Nagel, IWAN NAGEL DESIGN FOR INTERIORS
1. Muren zonder vieze vingers
Schilder met een blokkwast je muur met acryl zijdeglans in lange verticale streken. Wel zorgen dat je ondergrond mooi vlak is. De muur is makkelijk afneembaar en de glans geeft een bijzonder fris effect.
2. Creëer een eigen plek voor je kind in de woonkamer
Als je enigszins de ruimte hebt creëer dan voor je kind een eigen plekje in de woonkamer. Denk aan een kast met onder rollades die uit de kast getrokken kunnen worden. Dit kan makkelijk mee worden genomen naar een andere plek in de woonkamer. Prettig voor je kind om een eigen plek te hebben en zo is niet de hele woonkamer een speelplek voor je kind.
3. Hoe een houten vloer mooi te houden
Zand is een drama voor je houten of natuurstenen vloer. Heb je een voorportaal waar de kinderen binnenkomen leg dan over de gehele vloer van het voorportaal een mooie inloopmat waar de schoenen worden uitgetrokken bij binnenkomst. Zo beperk je de inloop tot een minimum.

Ingrid Heijne, INGRID HEIJNE INTERIOR DESIGN
1. Bekijk de ruimte vanuit het perspectief van een kind
Bekijk en benader de ruimte vanaf ooghoogte van je kind. Wat ziet je kind als hij/zij door de ruimte kruipt, loopt of omhoog kijkt als hij/ zij in zijn bedje ligt. Ontwerp het vanuit zijn/haar gezichtspunt en niet vanuit het jouwe/ de ouders.
2. Verhaal
Maak een verhaal naast je kleurenpallet/ moodboard. Zo kom je tot andere oplossingen in je ontwerp, keuze van je meubilair en inrichting van de kinderkamer.
3. Op zoek naar avontuur
Maak de ruimte avontuurlijk met verschillende spannende plekken en zorg dat je een activiteit in de ruimte kan doen. Bv klimmen, hutten bouwen en verstoppertje spelen.

Linda Overgoor, LINDESIGN
1. Neutraal gecombineerd met kleur
Houd de meubels neutraal wit of in 1 kleur. Zo breng je de rust terug in het interieur. Schilder bijvoorbeeld één wand in de woonkamer in een felle kleur en stem hier de accessoires op af. Houd de ruimte verder rustig qua kleur.
2. Opbergsysteem voor speelgoed
Koop een mooi opberg bankje of kist waar je elke avond het speelgoed in opbergt zo creëer je meer rust in huis. Je kunt ook gemakkelijk opbergzakken maken voor aan de box (deze kan met klittenband aan de box bevestigt worden). Doe dit in dezelfde kleur als het boxkleed.
3. Kleed het huis aan met accessoires van zacht materiaal
Kies bij de aanschaf van accessoires voor zachte materialen en ronde opjecten. Denk hierbij aan mooie textiele kussens, sfeervolle dekens (ter decoratie over de leuning van de bank) en ronde tafels. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken dat ze een bedreiging vormen voor een spelend kind.

Simone Gager, Product Designer and Nuna Living Design Contest Spokesperson
1. Harmonie en kleur
Voor een kind zorgt een rustige en harmonieuze omgeving voor een veilig gevoel. Aan de andere kant stimuleren vrolijke kleuren de natuurlijke nieuwsgierigheid van het kind en helpt het kinderen dingen sneller over te nemen en te leren. Bekijk hoe je deze twee dingen kan combineren in één ruimte.
2. Vermijd rommel
Voor een ouder is een functionele ruimte de sleutel tot succes. Hierdoor zijn de dagelijkse activiteiten als het verschonen van een luier of het voeden van een kind mogelijk in aan handomdraai.
3. Maak het af met de juiste producten
Om een goede balans te vinden tussen zowel de ouder, het kind en de fysieke inrichting van de kamer is het belangrijk om het interieur aan te vullen met stijlvolle en functionele producten zoals de slimme babyproducten van Nuna.

Denk je dat jij wel eens kans zou maken op die mooie prijzen? Het enige wat je hoeft te doen is een foto te uploaden van je huis via http://www.nuna.eu/livingdesign-nl

Heel veel succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top