Je bent hier
Home > Columns > Babynieuws!

Babynieuws!

28 april 2011, 05:00 uur ’s morgens….. De wekker gaat….. Niet dat het nodig was, want geslapen hebben we allebei niet.
Grote broer slaapt bij opa en oma, dus waarom zouden wij dan opstaan op dit onmenselijke uur????
Simpel….. Wij moeten ons om 06:15 melden op de afdeling verloskunde van het ziekenhuis!
Kleine broer wordt vandaag geboren door middel van een geplande keizersnede.

Net even later dan dat ik wilde, ok het waren maar 10 minuten, maar toch…mannen en hun last minute dingetjes….., stapten we in de auto richting het ziekenhuis.

En zo’n twee uur nadat we incheckten, is onze 2e zoon Finn Lucas geboren! 3720 gram zwaar en 50 cm lang.
Tot mijn verbazing lijkt ie in eerste instantie niet echt op zijn grote broer. Ik had echt een kopietje verwacht maar dit is toch echt een heel ander kind.

Inmiddels begint ie steeds meer op zijn grote broer te lijken, heeft ie zijn 1e douche al gehad, kwam ie glansrijk door de gehoortest, heeft ie best veel last van krampjes, maar wordt ie wel helemaal suf geknuffeld door zijn grote broer!
Ook moeders is weer op de been, veel sneller dan vier jaar geleden, de kraamhulp is de deur weer uit, de nietjes zijn verwijderd, de 1e zaterdagboodschappen zijn al weer gedaan (ok, dat was een slecht idee, maar toch) en langzamerhand begint het “normale” leven weer….

Tenminste……. Manlief is de komende weken ook nog thuis, en hoezeer ik het ook waardeer, door al het slaapgebrek, mijn hormonen, zijn hormonen (ja ja) darmkrampjes en irritaties zijn we elkaar soms zo ontzettend zat!
Gaat hij zich ineens met de indeling van de keuken bemoeien omdat hij 3 x de vaatwasser heeft in en uitgeruimd, waarvan ik dan denk “ja hallo, ik bemoei me toch ook niet met de indeling van jouw schuur”???
Laat mij alstublieft ook nog wat dingetjes doen voor ik me echt compleet nutteloos voel. Ik mag niet tillen, niet stofzuigen, geen kattenbak verschonen (dat mag inmiddels wel weer, maar dat houden we nog even onder ons ok?)
En dat zit gewoon niet in mijn systeem! Ik kan niet tegen die hulpbehoevende rol van net bevallen moeder (tenzij het mij uitkomt natuurlijk). Laat mij lekker een was draaien, laat mij lekker de vaatwasser in en uitruimen (get the hell out of my kitchen) en als je dan commentaar levert op MIJN keukenindeling, ga er dan ook maar in koken! Maar nee, dat mag ik dan weer wel……

Kortom, bijna alles is weer normaal, en als manlief strakjes weer aan het werk gaat kan mama haar eigen plan weer trekken, alles weer terugzetten waar het hoort, de kattenbakken doen, en het huishouden runnen….en een nieuwe baan zoeken….
Maar daarover de volgende keer meer……..

Geschreven door: Wendy van Leeuwen

2 thoughts on “Babynieuws!

  1. van harte met de geboorte van jullie 2e zoon! Leuk geschreven!

  2. Hahahaha, probeer je maar niet al te veel op je partner te letten. Zodra hij weer aan het werk is kun jij jouw eigen indeling hervatten.

    Gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweede zoontje en geniet van je gezin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top