Je bent hier
Home > Headlines > Nieuwe series volgen? Dit zijn de serie die ik op het moment volg

Nieuwe series volgen? Dit zijn de serie die ik op het moment volg

Het is inmiddels alweer een lange tijd geleden dat ik een artikel over een serie geschreven heb. Vandaag deel ik er niet één maar meerdere series die ik op dit moment volg! sommigen volg ik al wat langer en anderen heb ik recentelijk pas ontdekt. Maar stuk voor stuk vind ik ze zeker het kijken waard. Kijk je mee?

Queen of the South

Ben jij fan van Narcos? Dan is Queen of the South zeker een aanrader voor jou. In Queen of the South staat Teresa Mendoza (Alice Braga) centraal en de serie zit inmiddels in het derde seizoen. In seizoen 1 probeert Teresa zich in de drugswereld staande te houden. Terwijl zij in de volgende seizoenen voor een positie als kopstuk vecht.

Queen of the South is een spannende serie en geeft je een kijkje in een wereld dat voor velen van ons onbekend blijft. De serie vind ik zowel goed geschreven als goed geacteerd. Het heeft een goede balans want naast actie en veel schietwerk is er voldoende ruimte voor drama en romantiek. De serie houd je in spanning en doet verlangen naar meer. Je wilt steeds maar verder kijken en zo achter komen hoe het zal aflopen.
Queen of the South is overigens gebaseerd op de wereldwijde bestseller ‘La Reina Del Sur’ van schrijver Arturo Pérez-Reverte.

Younger

Younger is een romantische komedie en zit inmiddels in het vijfde seizoen. In Younger volgen wij het verhaal van alleenstaande moeder Liza Miller (Sutton Foster) die, om aan een baan te komen, zich jonger voordoet.

Wanneer Liza na een pauze van 15 jaar weer aan het werk moet ontdekt zij dat het vinden van een baan als 40-jarige gescheiden moeder een stuk lastiger is dan gedacht. Het is bijna onmogelijk om weer aan de bak te komen en de concurrentie van met name 20-plussers is moordend. Liza besluit om zich als een 26-jarige voor te doen om zo aan een baan te komen. Dit lukt haar en dan moet zij uiteraard nog ervoor zorgen dat niemand achter haar geheim komt. Een uitgekookte recept voor hilarische situaties.
Younger is een heerlijke serie met een goede balans van humor, drama en romantiek. Maar ook goede acteerwerk en knappe koppen. Overigens speelt Hilary Duff in deze serie en zit bedenker van Sex and the City Darren Star achter deze serie. Echt een aanrader!

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale is een dramaserie gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Margaret Atwood. In deze serie volgen we het verhaal van June Osborne, de Handmaid van de machtige Commander Fred Waterford en diens echtgenote Serena Joy.

De serie speelt zich af in een nabije toekomst waar het geboortecijfer door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch is komen te dalen. Amerika als we het kennen is na een burgeroorlog uit elkaar gevallen. Het huidige Amerika is een streng gelovige land dat door een mannelijke elite wordt geleid. Mannen hebben het voor het zeggen en van vrouwen wordt verwacht dat zij gehoorzamen. Vrije keuzes is hen ontnomen en hun kledingdracht wordt aan de hand van hun positie bepaald. Iedere positie heeft een eigen kleur.

Omdat er dus nog weinig baby’s geboren worden, worden de weinige vruchtbare vrouwen gedwongen “Handmaids” te worden. Hierbij worden hun eigen naam en identiteit van hen afgepakt en worden ze door hun meester regelmatig ritueel verkracht. Een Handmaid herken je aan de rode kleding en hun voornaamste taak is het baren van kinderen voor de koppel bij wie ze in huis wonen.

The Handmaid’s Tale is een prachtige serie met een hartverscheurende verhaal. Je krijgt echt een kijkje in het leven van June Osborne als Handmaid waardoor je enorm met haar gaat meeleven. De manier waarop deze serie uitgebeeld is, is prachtig. Het is in allerlei opzichten mooi in elkaar gezet en je wilt graag verder kijken. De acteerwerk is goed en de acteurs voelen zich in hun rollen steeds meer verbonden. The Handmaid’s Tale zit nu in het tweede seizoen.

The Outpost

The Outpost is een nieuwe serie van The CW Television Network en is sinds juli te zien. In The Outpost volgen wij het verhaal van Talon (Jessica Green), de enige overlevende van een ras genaamd ‘Blackbloods’.

Jaren nadat het kleine meisje Talon getuige van het uitmoorden van haar ras (en familie) was, gaat zij op zoek naar de huursoldaten die hier verantwoordelijk voor zijn. Tijdens haar zoektocht ontdekt zij dat ze bovennatuurlijke krachten bezit. Om zichzelf te redden en de wereld tegen een fanatieke religieuze dictator te verdedigen moet ze haar krachten leren beheersen.

The Outpost is een fantasy-dramaserie. Wanneer je een liefhebber van fantasy series bent, is deze serie wellicht iets voor jou. Het is een leuk en simpel avondturen serie om bij te ontspannen. Het is geen geweldige serie maar wel vermakelijk. Tot nu toe staan er nog maar 5 afleveringen online en ik hoop dat naarmate de serie vordert het toch wel interessanter zal worden. The Outpost is voor fantasy-liefhebbers een vermakelijk serie om te volgen naast andere series!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

One thought on “Nieuwe series volgen? Dit zijn de serie die ik op het moment volg

  1. The Handmaid’s Tale volg ik ook, vind het geweldig serie. Ben ook echt benieuwd hoe het zal aflopen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top