Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Misfit Recensie

Movie Sunday | Misfit Recensie

Het is tot nu toe nog niet eerder voorgekomen dat ik in Movie Sunday een Nederlandstalige film bespreek maar voor alles moet er een eerste keer zijn en hier is Misfit! Al voordat de film in de bioscoop te was liet oudste dochterlief manlief plechtig beloven haar, haar zusje en buurmeisje mee te nemen. En omdat manlief de gedachte alleen met drie meiden op stap te zullen gaan iets wat beangstigend vond ging ik gezellig mee.

Misfit de film

Misfit is een high school comedy en gaat over Julia (Djamila), een meisje dat in Amerika woont en na jaren weer terugkeert naar Nederland.
In Amerika had ze een perfect leventje: ze was populair, had een goed bekeken vlog en veel vriendinnen. Haar leven staat op zijn kop als ze in Nederland door de VIP squad, de drie populairste meisjes van de school, als “Misfit”, een buitenbeentje, wordt bestempeld.
Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Dan wordt ze ook nog eens verliefd op Nick (Niek Roozen) en gaat ze zich steeds meer afvragen: wil ze echt terug of wil ze toch blijven?

Sociale media trending

Al voordat Misfit in de bioscoop te zien was, was het op sociale media trending. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten gezien een deel van de cast uit populaire YouTubers bestaat. Hier in huize Mommyonline zijn namen als bijvoorbeeld Meisje Djamila of Defano Holwijn niet onbekend. Mijn verwachting was dan ook dat Misfit door bepaalde personen veel aanhangers zou aantrekken. En dat is denk ik ook wel gebeurd.

Zowel mijn meiden als buurmeisje zijn groot fan van Tur-G en naar mijn mening is hij de voornaamste reden dat de meiden, en vele anderen, deze film in de bioscoop bezochten. Tijdens de voorstelling was er, de weinige keren dat hij in beeld kwam, veel geschreeuw in de zaal. Maar ook vlogster en zangeres Djamila, vlogger Gio en vlogger Defano hebben veel aanhangers naar de bioscoop weten te trekken. Na de voorstelling heb ik wat rondgevraagd en deze namen kwamen vaak voorbij.

Misfit Recensie

Misfit is het filmdebuut van YouTuber MeisjeDjamila. Het is een highschool-komedie en dus gericht op jonge meiden. De film is voor zijn doelgroep vermakelijk maar voor volwassen niet echt heel veel aan. Natuurlijk kunnen we in gedachte houden dat de cast van deze film onervaren acteurs zijn maar ik moet ook eerlijk zijn en bekennen dat ik er desondanks meer van verwacht had. En daarnaast heeft de film veel weg van typische Amerikaanse high school films waar we al vele jaren mee doodgegooid worden. Een cliché verhaal over een nieuwe scholiere die door het populaire groepje van school tegengewerkt wordt en haar plek moet zien te vinden. Bij de doelgroep is de film wel in de smaak gevallen en dat is natuurlijk veel meer waard. Als je er even bij stilstaat is het succes van deze film zeker te danken aan de cast die uit populaire YouTubers bestaat. Ik ben van mening dat wanneer deze film door andere auteurs gespeeld was, het zeker minder bezocht zou zijn.

Heb jij Misfit al gezien?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Movie Sunday | Misfit Recensie

  1. Het is inderdaad heel logisch dat de film veel aanhangers heeft aangetrokken. Ik heb de film niet gezien en ik ben ook niet van plan deze in de bios te gaan bekijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top