Je bent hier
Home > Headlines > Lelo Hex Condoom Review

Lelo Hex Condoom Review

Seks is een onderwerp waar wij met z’n allen nog steeds niet vrij over praten. En dat is eigenlijk ook wel begrijpelijk maar daarentegen ben ik wel van mening dat anticonceptie bespreekbaar moet zijn. Met dit in gedachte besteed ik in dit artikel aandacht aan een nieuw merk condoom. Condooms zijn een vorm van anticonceptiemiddel dat velen van ons tijdens geslachtsgemeenschap gebruiken. En ervaringen hierover mag wat mij betreft zeker meer worden gedeeld.

Het is denk ik wel een feit dat we met z’n allen erg blij zijn dat condooms bestaan. Een wereld zonder is gewoonweg niet meer voor te stellen. Maar we zijn inmiddels ook zo verwend dat, als het even kan, we tijdens geslachtsgemeenschap liever niet hiermee geconfronteerd willen worden. En daar spelen bedrijven anno nu volledig op in. Het nieuwe motto is immers hoe dunner des te beter. Ieder condoombedrijf streeft ernaar een zo dun mogelijk condoom op de markt te brengen dat het lijkt alsof je wederhelft helemaal geen condoom draagt. Het ultieme skin-on-skin gevoel terwijl er wel een condoom in het spel is.

Ultradun condooms

Als een condoom dunner is voel je deze tijdens een geslachtsgemeenschap minder zitten wat ertoe bijdraagt dat de ervaring van een vrijpartij beter wordt. Een standaard condoom heeft een dikte van 0,065 millimeters en velen ervaren het gebruik hiervan niet altijd als prettig. Met een dergelijke dikte is het gevoel veel minder intens dan wanneer je zonder condoom bezig zou zijn. In de loop der jaren hebben diverse condoommerken dan ook jaren eraan gewerkt dit ongemak aan te pakken. Het doel was om een ultradun condoom te produceren dat je nauwelijks voelt en het genot dus niet in de weg staat. Een van de merken die dit heeft weten te bereiken is Lelo Hex.

LELO HEX-condooms

Lelo Hex is een nieuw merk in Nederland dat in Amerika al naamsbekendheid heeft. Dit merk heeft zeven jaar lang aan het ultieme condoom gewerkt. Het ontwikkelde een eigen latex structuur die uit 350 afzonderlijke hexagonale cellen bestaat (vandaar de naam ‘HEX’). Deze unieke, gepatenteerde honingraatstructuur zorgt ervoor dat het LELO HEX-condoom een van de dunste condooms op de markt is, zonder dat het aan stevigheid inlevert. Het resultaat is een ultradun condoom dat door zijn revolutionaire honingraatstructuur voor extra stimulaties zorgt. Wat neerkomt op een geweldige seksuele ervaring!

Het Lelo Hex-condoom heeft een dikte van 0.045 millimeters en dat voel je! Of beter gezegd je voelt tijdens geslachtsgemeenschap zijn aanwezigheid minder. Dat wil zeggen vergeleken met de standaard condooms met een dikte van 0,065 millimeters. Het Lelo Hex-condoom geeft minder tegenwrijving waardoor je een veel intenser gevoel ervaart. Dit gevoel is zowel bij man als vrouw waarneembaar. Als we heel eerlijk zijn is het gevoel niet hetzelfde als wanneer je het zonder condoom zou doen maar het is een goed alternatief. Het Lelo Hex-condoom heeft een goede pasvorm, naar eigen zeggen van manlief zit het comfortabel, met voldoende glijmiddel en over het zaadreservoir valt ook niets negatiefs op aan te merken. Ook belangrijk is dat het product naast makkelijk aan te brengen ook na de daad er makkelijk vanaf glijdt. Niemand zit immers op een condoom te wachten dat er maar niet goed op of af wil gaan.

Strak en simpel

De uitstraling en verpakking van het Lelo Hex-condoom is strak en simpel, niets bijzonder dus. Of ik de geur nou wel of niet aangenaam vind ben ik nog niet geheel uit. De geur irriteert me in ieder geval niet maar echt fijn kan ik het ook niet noemen. Goedkoop is het product niet maar het is wel stukken goedkoper dan de Durex Invisible condooms die een gelijkmatige dikte heeft. Ook de Durex Invisible condooms hebben een dikte van 0.045 millimeter. Een pak met 36 stuks Lelo Hex-condoom kost €34,90 wat neerkomt op €0,97 per stuk terwijl Durex Invisible per stuk rond de €1,49 kost.

Ik had heel graag het Lelo Hex-condoom met bijvoorbeeld een budgetmerk zoals het Kruidvat eigen merk condoom willen vergelijken, maar van het Kruidvat Ultra condoom heb ik helaas geen dikte kunnen vinden. Dit condoom is volgens het merk extra dun.

Dunste condoom ter wereld

Na het nodige internetonderzoekje gedaan te hebben, ben ik tot de ontdekking gekomen dat er merken zijn met veel dunnere condooms. Zo schijnt het dunste condoom ter wereld van het merk Pasante te zijn. Dit merk heeft twee soorten waarvan de Unique een dikte van slechts 0,015 mm heeft en de Sensiva 0,028 mm. Voor het maken van zowel de Pasante Unique als de Pasante Sensiva condooms zijn geen latex gebruikt. Dit maakt dus dat beide condooms latex-vrij zijn.

Na het schrijven van dit artikel moet ik toegeven dat ik tot veel meer kennis over condooms beschik. Ik heb mij voorheen eigenlijk nooit in die dingen geïnteresseerd. Dat brengt mij terug bij het Lelo Hex-condoom. Als het om het Lelo Hex-condoom gaat is mijn conclusie toch wel dat het een prettig product is. Het is fijn in gebruik, het doet wat het moet doen en is vergeleken met standaard condooms veel dunner en dat merk je. Ben je de standaard condooms beu, zoek je naar een alternatief waarbij je wat meer intenser gevoel ervaart, of wil je gewoon wat nieuws of dunners uitproberen, dan is het Lelo Hex-condoom een prima keuze! Maar ga je echter puur voor het ultieme skin-on-skin gevoel, de onvergetelijke ervaring terwijl je beschermd bent, dan denk ik dat je je beter tot andere merken met veel dunnere condooms kunt wenden.

De Lelo Hex-condooms zijn bij Etos-filialen in heel Nederland te koop.

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top