Je bent hier
Home > Columns > Mommy Talk | Ik weet het even niet meer

Mommy Talk | Ik weet het even niet meer

Het is inmiddels alweer een lange tijd geleden dat ik een mommy talk artikel online gezet heb. In mommy talk deel ik met jullie wat mij zo al bezighoud. In de afgelopen maanden hebben er vanzelfsprekend diverse gebeurtenissen in huize Mommyonline plaatsgevonden. Zo overwegen we al een tijdje of we onze meiden op een ander school willen overplaatsen en uiteraard dat oudste tienerzoon geslaagd is. Lees je gezellig mee?

Van school veranderen of toch niet

Het houd mij inmiddels al vele maanden bezig: onze twee meiden wel of niet op een ander school overplaatsen. Over de huidige school was ik altijd wel te spreken. Dat wilt zeggen: tot ongeveer twee jaartjes terug. Oudste tienerzoon van bijna 18 jaar heeft daar met veel plezier op school gezetten en de rest volgenden automatisch. Maar anno nu is de school niet meer wat het eens geweest is. Niet alleen is er binnen de school qua regels veel veranderd maar is het ook nog eens door het vertrek van diverse leerkrachten en dus ook de komst van nieuwe onrustig. De sfeer op school is veranderd. Daarnaast zie ik geen stijgende lijnen meer in de resultaten van mijn meiden maar juist een daling. En tenslotte de aangekondigde vertrek van vele kinderen. Dit alles baart mij enorm veel zorgen. Het roept bij mij vragen op over de toekomst van de school.

Het moge duidelijk zijn dat ik mij oprecht afvraag of de huidige school nog steeds het beste keuze voor mijn meiden is. Het zit mij enorm dwars. Als moeder wil ik tenslotte het beste voor mijn kinderen en of deze school het nog steeds is, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Enerzijds wil ik ze niet van hun huidige school afhalen terwijl ik nog twijfel. Maar anderzijds is het vertrouwen dat ik eens in de school had weg. En de vraag is: kan mijn vertrouwen in de school nog hersteld worden? Is het verstandig om bijvoorbeeld het nog een jaartje aan te kijken? Of toch nu dat, zoonlief nummer 3 van school gaat (na de zomervakantie naar de middelbare school) de meiden ook op een ander school over te plaatsen? Een school dat hen wel de rust biedt maar ook lekker op loopafstand is.

Ondanks dat we de meiden inmiddels al op een nieuwe school ingeschreven hebben twijfel ik nog steeds enorm. Doen we er wel goed aan? Of is op de huidige school blijven toch beter? De (nieuwe) directeur van de huidige school beloofd immers met zijn aanpak vooruitgang en dat heeft mij toch weer laten nadenken. Ik weet het gewoon even niet meer…

Kleine kinderen worden groot

Het ouderschap is een groeiproces. Gelukkig maar. Je groeit met je kinderen mee en dat is fijn. Als je mij vorige jaar had gevraagd of ik mijn minderjarige tienerzoon alleen met vrienden naar Spanje op vakantie zou laten gaan, had ik volmondig nee gezegd. Maar zie zo… tienerzoon is begin van de maand samen met zijn vrienden van de Spaanse zon gaan genieten. En het fijne is: ik maakte mij geen zorgen. Ik had geen slapeloze nachten en ik hield niet mij hart vast uit ongerustheid. Mijn gevoel was positief en ik had volledig vertrouwen in zoonlief dat hij zich wel zou gedragen. Weet je… ik sta er nog steeds van te kijken dat ik gedurende zijn afwezigheid niet een brok zenuw was. Een schouderklopje voor deze mama dus 🙂

Mijn groeiproces wordt dit jaar enorm op de proef gesteld. Nog geen twee weken nadat oudste tienerzoon uit Spanje is gekomen, is zoonlief nummer 2 met school naar Engeland vertrokken. En wanneer zoonlief nummer 2 terug is, is het de beurt aan zoonlief nummer 3 om zijn koffer in te pakken en drie nachten van huis te gaan. Gelukkig is groep 8 schoolreis wel gewoon binnen Nederland….

Yes, Geslaagd!!!

Het beste nieuw heb ik voor het laatst bewaard: oudste zoonlief is geslaagd!!! Na jaren van hard werken mag ook in huize Mommyonline de vlag uithangen. Het is officieel: zoonlief heeft zijn gymnasium-diploma behaald. Uitnodiging voor de feestelijke diploma-uitreiking is al binnen en wij zijn er helemaal klaar voor!!! Laat het maar komen!!!!

 

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Mommy Talk | Ik weet het even niet meer

  1. Hoi Nicky,

    Proficiat met je zoon, top! Vwb je dilemma met je dochters; mijn vriendin met twee dochters had hetzelfde en is nu superblij met haar besluit om over te stappen naar een andere school (is vorig schooljaar overgestapt). Meestal is het bij dit soort beslissingen het beste is om naar je gevoel te luisteren, dan zit je meestal wel goed, maar het blijft een moeilijke keuze. Succes!

  2. @Sonja, bedankt! Het blijft lastig maar hoop inderdaad dat mijn gevoel mij niet in de steek laat en ik achteraf ook tevreden met mijn besluit zal zijn.

  3. Gefeliciteerd met je zoon. Wat betreft je twijfels over het wisselen van basisschool: volg je gevoel en komt het wel goed.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top