Je bent hier
Home > Columns > Mommy reageert | ‘Plezierbelasting’ voor Walibi

Mommy reageert | ‘Plezierbelasting’ voor Walibi

walibiMeldden we gisteren hier nog dat sommige parlementsleden wel heel ver gaan met hun wetsvoorstellen, zoals dat bij het Russisch parlementslid dat hoge hakken wil verbieden, vindt onze eigen PvdA dat zij het nog bonter moeten maken. Bij ons gaat het dan niet om een oplossing voor een ‘gezondheidsprobleem’ maar het invoeren van ‘plezierbelasting’ in de Flevolandse gemeente Dronten waaronder pretpark Walibi Holland valt. Van deze ‘plezierbelasting’ moeten bezoekers van Walibi Holland dus meer voor hun toegangskaartje betalen. Van een plezierbelasting gaan dus spontaan mijn nekharen overeind staan.

Het eerste wat na het lezen van dit bericht door mijn hoofd ging, is; Hoe krijgen ze dat toch weer verzonnen? Hebben ze een slechte weddenschap lopen welke partij de grootste onzinbelasting kan bedenken en dit ook nog eens goedgekeurd kan krijgen? Dit idee is werkelijk om te huilen, gewoon te gek voor woorden!

Jaarlijks trekt Walibi Holland veel bezoekers aan en laten we wel zijn; de toegangskaartjes zijn niet bepaald goedkoop te noemen. Desondanks is een dagje pretpark voor veel gezinnen met een laag inkomen een goed alternatief voor het niet op vakantie kunnen gaan. Nederland kent veel gezinnen dat het financieel zwaar hebben en elke dubbeltje meerdere malen om moeten draaien. Voor deze gezinnen is een dagje pretpark bijna niet te betalen en met de komst van een plezierbelasting dus helemaal niet meer!

Natuurlijk zou je kunnen zeggen dat we massaal de Walibi moeten vermijden en onze pret elders moeten zoeken. Dat is een optie maar in mijn ogen los je er niet veel mee op. Het gevaar met dergelijke voorstellen is namelijk dat wanneer het eenmaal bij de een ingevoerd is de andere pretparken ook snel zullen volgen. En voor je het weet betaal je je scheel en dan is er gewoon geen lol meer aan.

Binnenkort mogen ouders dus het volgende tegen hun kinderen zeggen: ‘Lieverds, we kunnen niet naar het pretpark omdat we dat niet meer kunnen betalen’. Supertriest dat de gemeente overweegt hieraan mee te werken! Belasting op plezier? Dat is puur idioterie. Hoe gek moet je zijn om hierop te komen?  En nog gekker om het goed te keuren. Ik zeg: verzin a.u.b. andere manieren om geld binnen te halen en laat ons niet extra voor onze pret betalen. Er is tenslotte al zo veel ellende op deze aardbol en nu ook nog eens plezierbelasting.

Waar houdt het op?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

2 thoughts on “Mommy reageert | ‘Plezierbelasting’ voor Walibi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top